Stará tajemství

Stará tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449343/bmid_stara-tajemstvi-1AO-449343.png 4 538 149

Inspektorka Lottie Parkerová ve třetí knize z celosvětově velmi úspěšné detektivní série řeší další temný případ: Když policie najde starší ženu, zavražděnou v domě své dcery, vyšetřování připadne inspektorce a jejímu parťákovi detektivu Boydovi. Jakmile zjistí, že dcera oběti se pohřešuje, začnou se obávat o bezpečí celé rodiny. Pak kdosi zapálí nedaleký dům. Počet obětí roste a Lottie a její tým začínají rozplétat pavučinu tajností a lží. Vraždy podle všeho vedou daleko do minulosti, k události, kterou vyšetřoval Lottiin otec, než spáchal sebevraždu. Lottie stále neví, jak to tehdy s jejím otcem skutečně bylo, zdá se však, že by jí stávající případ mohl poskytnout nějaké vysvětlení. Jenže kolik toho vlastně chce vědět? A kam až je ochotná se kvůli nalezení pravdy vydat?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The Lost Child , 2017


více info...

Přidat komentář

cleopatra11
předevčírem 3 z 5

Já nevím...mě to prostě nejde pod kůži...takové mdlé.

ZuzanaZ83
11.04.2024 3 z 5

Lottie je pro mě oficiálně odepsaná. Příběh má skvělou zápletku, ale ona je prostě úplně mimo. Svoje problémy řeší prášky a alkoholem, přitom kňučí, jak má na starosti rodinu a strašnou matku. Nemá, vždyť se o nic a nikoho nezajímá. Když jí potřebuje rodina, musí počkat. Kamarádce ani nezvedne telefon. Její děti se vychovávají navzájem. V pátrání jde za svým a neposlouchá ostatní a jejich nápady. A to, jak se zachová k mámě v poslední části....


astroweb
04.04.2024 2 z 5

Přečetl jsem třetí knihu ze série. První dvě se mi líbily o poznání podstatně více. Z počátku dobrý, jenom mi připadlo, že soukromý život inspektorky převládal až příliš nad pátráním. Ale v poslední třetině, kdy se mělo všechno ve finále vyjasnit, vše bylo najednou tolik nepřehledně spletité, alespoň pro mě, že jsem si říkal, to snad napsal sám Jára Cimrman.

Šárka88
26.03.2024 4 z 5

Audiokniha- Lukáš Hlavica
Vzhledem k tomu, že děj je dost na postavy zamotaný, musím se pochválit, že mě to nezmátlo. Jen škoda poslechu od třetího dílu a Lottie je taková svá, pořád ji podstrkují alkohol, ale zase fandím více Boydovi, to je sympaťák. Více se mi líbil první díl a časem snad poslechnu další.

Timkim
14.02.2024 3 z 5

Tak tohle byla velká slabota. Mraky jmen, mraky postav, každý si to tam rozdává s každým, spousta dětí, rodičů, příbuzeneckých vazeb. Úplně zbytečně. Celá pointa pomalu slábne, až jsem ji skoro nezaznamenal. Je to zbytečně zmatené a nepravděpodobné. Navíc, Lottie je matka na dvě věci....tohle doporučovat nebudu, bez tohoto dílu se dá žít.

dlabikk
09.02.2024 3 z 5

S touhle sérií se trochu peru. Příběhy jsou napínavé, svižné a zamotané, ale problém mám s Lottie. Je mi nesympatická díl od dílu. V tomhle obzvlášť. Vzhledem k tomu, že oblíbených inspektorek mám hodně, nevím, zda budu pokračovat s celou sérií. Jisté je ale to, že čtvrtý si pustím určitě, protože konec tohoto dílu by hodně překvapivý :o)

Sumatrae
29.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, zajimava zapletka, pohled do minulosti a rozuzleni otazek ohledne Lottiina otce... Avsak rozcilovalo mne, jak se "preslapovalo" okolo vraha, poradne se nevyslechl atd... Bernie s Natashou mi byly podezrele od zacatku, ale poradne neudaly vypovedi, menily je, nic se o nich nevedelo, ale nechal se tam svedek.... , stale se od nich nekam spechalo.... A Lottie byla marna a roztekana, nic poradne nedotahla do konce... Ale chapu jeji vyvoj postavy a jako celek se mi knizka libila

simona g.
19.01.2024 5 z 5

Tahle autorka mě baví! A to hodně. Třetí díl, třetí napínavé čtení, třetí pochvala a doporučení číst. A teď už fofrem mažu začít čtyřku :).

klokan.1905
10.12.2023 4 z 5

Stará tajemství...
V pořadí třetí pokračování ze série Inspektorka Lottie Parkerová... Vzhledem k tomu, že mám rád chronologické čtení, tak mám již přečtené dva předchozí kousky, a to Andělé smrti a Ukradené životy...
Inspektorka Lottie Parkerová a její tým v tomto pokračování řeší případ zavražděné starší ženy... A aby toho nebylo málo, tak se zároveň pohřešuje i dcera oběti...
Můj závěr? Mně to všechno přišlo až nějak moc zamotané a málo pravděpodobné... ;-)
V hodnocení by mi to vyšlo tak na 75 procent... Takže malinko pod momentální průměrné hodnocení, které je nyní na 86 procentech...

Martule44
26.11.2023 4 z 5

Další pokračování s Lottie přináší ještě zamotanėjší osobní i pracovní prostor, nějaké ty nedořešené věci z minulosti i nový případ, který je zapeklitý, až zapeklitější. Ale ať se Lottie snaží být sebeprotivnější, mě se ty její detektivní příběhy líbí! :-)
Těším se na další !

čef
09.11.2023 5 z 5

Hodně zamotaný příběh, kdy se střetávají různí příbuzní nezvedené máti. Těch jmen je tedy tolik a různých vztahů ještě více, že je potřeba dávat hodně velký pozor, aby se v tom všem čert vyznal. Celkově je to ale zdařilé, pozorný čtenář se nudit nebude, a překvapení se také dočká měrou neuvěřitelnou.

Simmminek
05.11.2023 4 z 5

Už jsem si říkala, že další pokračování si nepřečtu. V této knize jsem se trochu v ději a zejména ve jménech postav a jejich rodinných vztazích ztrácela. Nicméně autorka knihu zakončila tak, že s Lottie budu ještě nějakou chvilku pokračovat.

Kami33
23.10.2023 5 z 5

Za mě velmi napínavá kniha. Je pravda. že je to dost propletené. Mnoho lidí se chová ne zcela pravděpodobně, ale přesto jsme se bavila. Lottie si postupně získává mé sympatie. No a poměry v Irsku v sedmdesátých letech rozhodně nebyly zrovna idylické.

Lupis
01.10.2023 3 z 5

Za mě zatím nejslabší díl série. Příliš mnoho postav a některé pasážě byly občas přitažené za vlasy. Snad budou další díly lepší.

bumble
21.08.2023 3 z 5

Tak zamotané to bylo řádně. Mraky dětí a matek a otců, že už nikdo neví, kdo je kdo. "Lottie šla do sebe" (alkohol, prášky a cigarety potřebuje asi ještě mnohem víc než v minulých dílech :-) ). Mrtvoly přibývají a ani mi nepřijde, že se zase až tak něco přímo vyšetřuje... . No a tak to plyne, postav a podezřelých je stále víc a postupně (snad ani ne tak zásluhou zmateného týmu) se to všechno vysvětlí. Že je v tom chaos? Ne, to je v kostce popis tohoto dílu.

Jiho226
15.08.2023 3 z 5

Knihu jsem přečetla poměrně rychle, ale Lottie je mi tak nesympatická, že se do další knihy s touto policejní inspektorkou nepustím. Navíc celá její "problémy prolezlá" rodina - všechny děti s nějakou zátěžovou minulostí, v níž nechybí dnes tak velmi "populární" sebepoškozování - je podle mě pro děj zbytečná. K tomu se mi hodně nelíbil Lottiin alkohol a prášky a také příliš velký počet postav a vražd. Všeho moc prostě škodí a v téhle knize toho opravdu je až moc.

AlbionFoxyFox
15.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Sice čtivé, ale překombinované s velkým počtem postav, které postupně umírají, takže vrah prostě zbyde. Lottie mě štve, de facto neodvádí žádnou práci, ale všichni ji stále respektují. Snad bude další díl o něco lepší.

jitka1585
14.08.2023 3 z 5

Tak abych napsala pravdu,docela mě kniha zklamala.Pribeh dobrý,pěkně se četlo,ale těch postav,to byl takový chaos,že už jsem nevěděla kdo je kdo.Lottie mi přijde o něco lepší nez v předchozích dílech,ale jsem z ní zklamaná,díky stálé chuti na alkohol a prášky.Jsem zvědavá,jak se bude vyvíjet její přátelství s kolegou,takže další díl si přečtu.Snad bude min komplikovaný.

Nelly
19.07.2023 3 z 5

Za lepší tři hvězdičky pro čtivost - jinak hodně zamotané (hlavně z hlediska rodopisu) a někdy docela přitažené za vlasy, ale i tak jdu na další díly.

monte
17.06.2023 4 z 5

Zamotaný příběh, ale zajímavý a čtivý