Nebezpečná místa

Nebezpečná místa https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470078/bmid_nebezpecna-mista-iEs-470078.png 5 438 120

Když se v otevřeném hrobě najde tělo mladé ženy, je k němu přivolána inspektorka Lottie Parkerová, která si klade otázku, zda to není nedávno zmizelá Elizabeth Byrneová. Jenže to není jediná žena, která se pohřešuje. V Ragmullinu nejspíš řádí sériový vrah a nedávné skutečnosti vzbuzují podezření, zda vše nesouvisí s jedním dávným případem. Může se historie opakovat? Lottie svádí boj s časem, ale vrah je nejspíš blíže, než by se nadála. Mohla by i ona být jeho dalším cílem? Další případ oblíbené inspektorky Lottie Parkerové od bestsellerové autorky Patricie Gibneyové opět potěší i fanoušky Angely Marsonsové či Roberta Bryndzy a bude vás napínat až do poslední stránky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

No Safe Place , 2019


více info...

Přidat komentář

Bla80
09.04.2024 5 z 5

no to zas bylo teda. napinavy jak ksandy, tentokrat se ke konci dalo uz trochu tusit, kdo je vrah. mam rada tuto serii, jdu na dalsi knizku

tami1
28.03.2024 4 z 5

Perfektní detektivka. Svižná, čtivá a orginální.

Ale, já si jí musím dávkovat opravdu po doušcích.
Hrozně mi vadí inspektorka Lottie Parkerová. Tahle ženská má naprosto nesnesitelnou povahu. Chytrá je, jen v sobě nemá žádnou empatii. Mnohdy se chová jako slon v porcelánu. Je naprosto netaktní, vztahovačná a zbytečné žárlivá. Nechápu Boydovo okouzlení.


Simmminek
08.02.2024 5 z 5

Kniha mě bavila, přečtena rychle. Super styl psaní, kdy autorka píše v krátkých kapitolách a tak má děj spád. Na můj vkus už moc drastické. To jediné mě celkem odpuzuje od čtení dalších dílů.

simona g.
29.01.2024 5 z 5

Čtvrtý díl zhltnut a opět spokojenost. A jelikož se už teď těším na pátý, vezmu to hodnocení stručně - hej faaakt dobrá aurorka a knížka, doporučujiiiii!!!!! A pádluju číst pětku.

ElizPetrova
15.01.2024 4 z 5

Dle minulých dílů ze série jsem upřímně knize moc šancí nedávala. Byla jsem příjemně překvapená. Lottie mi kupodivu nepřišla tolik nesnesitelná jako v předešlých případech. Příběh byl napínavý a pořád se něco dělo. Zpočátku jsem se sice trochu ztrácela, ale jakmile jsem se do děje dostala, tak jsem nemohla přestat. Velmi zdařilá kniha.

Lupis
11.01.2024 4 z 5

Minuly dil me tolik nenadchl, ale tohle bylo opet super! Tesim se na pokracovani!

85098211
05.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Inspektorka Lottie Parkerová je mi sympatická stále víc, i když zde se už zase poměrně často vrací ke své staré neřesti, tj. konzumaci alkoholu. Případ jako takový je ale zase výborný, to se musí autorce nechat ;-). Před nedávnem totiž zmizela Elizabeth Byrneová a brzy poté je v mělkém hrobě nalezena mrtvola ženy, která ovšem musí být nejdříve identifikována a také provedena pitva. To (samozřejmě) chvíli trvá, ale to, co vyjde najevo, je překvapivé a doslova šokující. No a tak má Lottie spolu s Boydem zase plné ruce práce, aby vyšetřila nejen tento případ, ale také zmizení dalších dívek. Mezi tím řeší i svoje soukromé problémy, bojuje nejen se svou závislostí, ale také s dcerou Chloe, která právě prochází nelehkým obdobím. A navíc se komplikuje její vztah s Boydem.... Jak tohle všechno dopadne? Tak to už samozřejmě prozrazovat nebudu ;-). Ve finále hodnotím opět plným počtem, protože si to nejen tato kniha, ale celá série zaslouží. No a časem se budu těšit na další setkání s Lottie, její rodinou a jejím týmem...

Martule44
29.11.2023 5 z 5

Tahle série s Lottie se mi začala skutečně líbit a tak jsem se pustila do dalšího pokračování... Opět skvělá zápletka, při které nás autorka nenechá oddychnout, až do samého závěru, kdy odkryje karty.
Parádní čtení!

VerczaV
22.10.2023 5 z 5

Tak s touhle knihou jsem se nenudila. Opravdu skvělé.

Belanna
02.09.2023 5 z 5

Nebezpečná místa se mi z celé série líbily zatím nejvíce.
Částečně to je tím, že jsem si na Lottie a její postoj už zvykla a chvílemi mi už začínala být i sympatická.
Částečně tím, že knížka byla opravdu hodně napínavá. Autorka s námi manipuluje, abychom pachatele nemohli lehce odhalit. Všechno je ještě znásobeno krátkými kapitolami. Doufám, že u dalších dílů nebudu zklamaná.

Timkim
30.08.2023 5 z 5

Panečku to byl zase díl. Akce pěkně od začátku, tempo nám udržují krátké kapitoly, žádná velká červená knihovna, spousta zvratů..... dobré to bylo. Tak jak jsem v knize první nemohl Lottie přijít na chuť, už jsem se s ní takřka sžil. I když její osobní život není stále procházka růžovou zahradou, začíná se jí pomalu zlepšovat. Bylo by dobré, kdyby to s Boydem dali dohromady. Každopádně pachatele jsem opět netrefil. Mé hodnocení 90%.

bumble
24.08.2023 4 z 5

Asi to chtělo čas. Zvyknout si na Lottie a její zlozvyky není snadné, ale tentokrát jsem tak nějak stál na její straně. Asi mi připadala lidštější než v předchozích dílech. A i tým začal pracovat sehraněji a držel víc při sobě (snad i z důvodu zastupujícího superintendanta, kterého nikdo moc nemusí).
Samotný případ měl spád a byl dobře propletený. Odhadnout, kdo může za únosy a vraždy, stojí Lottie a její tým nemalé úsilí.
Docela se těším na další případy této "svérázné" inspektorky a věřím, že se nudit nebudu.

lucisek5056
16.08.2023 5 z 5

Za mně tento díl super,můžu jenom doporučit

moudivlacek
03.08.2023 4 z 5

Lottie je vtažena opět do vyšetřování případu. Tentokrát je na ni naloženo opravdu hodně: vražda, dočasný nový šéf, vztah nevztah s Boydem, tvrdohlavá a reptavá matka Rose, komunita místních kočovníků, rebelující děti. Co dříve?
Příběh, kdy můžeme číst o vztazích v rodinách, které mohou ovlivnit budoucnost nejen jich, ale i okolí. Láska má být čistá, upřímná a nevynucená, a když není....

lištička123
23.07.2023 5 z 5

Další skvělý díl této série.

monte
24.06.2023 4 z 5

Ani tento díl mé oblíbené série mě nezklamal

edith79
07.06.2023 4 z 5

Průserářka Lottie, ultrakrátké kapitoly a tentokrát pro mě téměř od začátku knihy jasný motiv a potažmo i pachatel. Takže o překvapení se tady mluvit moc nedá. Každopádně tento díl mi připadal doslova nabitý událostmi, postavami, oběťmi a zvraty. A když si člověk myslí, že Lottie už na tom v osobním životě nemůže být hůř, autorka dokáže, že v Lotiině případě beznaděj asi nemá dno. LEHKÝ SPOILER: Opět se to neobešlo bez zatáhnutí člena rodiny do případu, jen tentokrát to byla rodina Boyda. Bohužel mi přišlo až směšné, jak Grace Boydovi tvrdí jakou má intuici a přitom se vzápětí zachová jako úplná hlupačka. Tato linka příběhu byla podle mě v podstatě zbytečná.

Nuttelka
20.05.2023 5 z 5

(Audiokniha)
K sérii s Lottie Parkerovou se vracím opravdu ráda, jelikož její případy mě baví a zatím nezklamaly. Když tedy opominu její "tragický" osobní život, který je stále takový žalostný, budu doufat v lepší zítřky, už jen díky zdejšímu epilogu :-)
Lukáš Hlavica opět skvělý, k Lottie už prostě patří.

ElikaS
18.05.2023 4 z 5

Lottie jsem si v předchozích dílech úplně neoblíbila, ale i přesto jí z nějakého mě neznámého důvodu dám vždy znovu šanci :-D Tentokrát musím říct, že mi Lottie přišla míň otravná než v předchozích dílech, i když moje oblíbenkyně to teda fakt nebude. A do teď nechápu, co na ní Boyd vlastně vidí a k čemu by mu asi tak byla? Jako partnerka pro život asi fakt ne.
Každopádně vyšetřování mě bavilo, bylo zajímavé. Pachatel dobře prokreslený. A konečně se vyšetřování osobně nedotýkalo Lottie. To je taky velké plus.
Kdyby autorka vyměnila hlavní vyšetřovatelku, možná bych knížce dala i pět hvězdiček

Makůvka
14.04.2023 4 z 5

Knížka čtivá, napínavá a za mě daleko lepší než předchozí díl, i když se přiznám, že už je to pár pátku, co jsem četla třetí díl a některé souvislosti mi unikají.
Líbil se mi svižný děj a krátké kapitoly, příběh měl hlavu a patu. Jediné, co mě kazilo stoprocentní zážitek byla vyšetřovatelka Loterie. Nějak si ji nedovedu oblíbit. Z toho je přecitlivělá, labilní a někdy je přehnaně tvrdá.
Ale další díl si určitě nenechám ujít

Autorovy další knížky

Patricia Gibney
irská, 1962
2019  82%Andělé smrti
2019  85%Ukradené životy
2020  85%Stará tajemství
2021  91%Nebezpečná místa
2022  91%Ani slovo

Kniha Nebezpečná místa je v

Právě čtených4x
Přečtených592x
Čtenářské výzvě34x
Doporučených29x
Knihotéce317x
Chystám se číst201x
Chci si koupit69x
dalších seznamech8x