Operace Hess

Operace Hess https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78858/bmid_operace-hess-dOZ-78858.jpg 4 21 3

SS Wotan série

< 23. díl >

Dne 10. května 1941 přistane zástupce Adolfa Hitlera Rudolf Hess se svým letadlem ve Skotsku. Když se o jeho cestě dozvědí nejvyšší představitelé Říše, propadnou panice, že by mohl Britům vyzradit plány nadcházejícího tažení do Ruska, a rozhodnou se podniknout ozbrojenou akci k jeho „vysvobození ze zajetí“. Je tu však někdo, kdo si jeho návrat do Říše nepřeje… Agenti Abwehru, usazení v Británii, zjistí, že Hess je držen v malé osadě Little Saxton na pobřeží Severního moře. Okamžitě je vypracován plán bleskové akce. Vrchní velitel SS Himmler nabídne pro její provedení úderný pluk SS Wotan, který se v Calais právě připravuje k odjezdu na východní frontu.... celý text

Literatura naučná Vojenství
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Hess Assault , 1987


více info...

Přidat komentář

Eicherik
06.08.2023 5 z 5

Velmi povedený válečný příběh, popisující osm květnových dnů roku 1941, který beletristicky zpracovává jednu z velkých záhad druhé světové války. Autor předkládá svoji představu, jak to mohlo tenkrát být s vysoce postaveným nacistickým představitelem Rudolfem Hessem. Jak moc se kniha blíží realitě netuším, ale spojení válečného běsnění a tajné historie 2. světové války funguje dokonale. Doporučuji.
Citace: Von Dodenburgův mozek se rozjel na plné obrátky. Zvláštní úkol... Zeebrugge... První němečtí vojáci na anglické půdě. Tyhle divoké myšlenky mu nedávaly žádný smysl. Všichni věděli, že invaze do Británie byla odvolána. Teď bylo na Göringově bombardérech, aby dostaly ty proradné Angličany na kolena.

čef
10.05.2018 5 z 5

Jedna z konspiračních teorií o velmi podivné akci partajního zástupce Hitlera Rudolfa Hesse. Dnes už je určitě jedno, kde je pravda, jisté je, že banda kolem Hitlera byla fanatická až bláznivá a přivedla mnoho lidí do neštěstí. Úžasně poutavá, vynikající kniha známého spisovatele literatury faktu zabývajícího se událostmi 2. světové války musí zaujmout všechny čtenáře historické literatury.


dearkiki
30.08.2015 5 z 5

Nádhera! Nezáleží na tom, zda je to komplet vymyšlené, či ne. Tenhle příběh mně fakt dostal. Akce, napětí, tajemství a hlavně staří známí z mých oblíbených "kesslerovek". Už se moc těším na další.