Srdcerváči: Ročenka

Srdcerváči: Ročenka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501178/bmid_rocenka-wSH-501178.jpg 4 80 18

Všechna tajemství Srdcerváčů, tentokrát v barvě! Celobarevná ročenka ke komiksům Srdcerváči je kniha plná exkluzivního obsahu z vesmíru Nicka a Charlieho – včetně dosud nezveřejněných ilustrací, speciálního mini komiksu, ohlédnutí za Alicinou tvorbou Srdcerváčů v průběhu let, profilů jednotlivých postav, zákulisních informací a taky náhledů do Alicina kreativního procesu. To všechno vypráví komiksová verze vaší oblíbené autorky. Nutnost pro každého milovníka Nicka, Charlieho, jejich přátel a jejich příběhu!... celý text

Komiksy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Yearbook , 2022


více info...

Přidat komentář

Zmiu
23.11.2023 5 z 5

Přiznám se, že jsem přišla Srdcerváčům víc na chuť až po zhlédnutí seriálu. Teď čtu všechny komiksy podruhé, porovnávám je se seriálem a konečně jsem se dostala i k ročence. Takovéto přehledné představení postav mám moc ráda, a minikomiksy také potěší.

Bětuu
11.09.2023 4 z 5

Krásné doplnění k Srdcerváčům! Líbilo se mi, jak se Srdcerváči postupně vyvíjejí, alternativní vesmíry a popis každé postavy!


knidopel
28.07.2023 4 z 5

Spousta doplňkových informací k postavám, o tom, jak knihy vznikaly a mini komiksy. Pokud se vám líbily předchozí díly, tuto knihu určitě oceníte.

Alethea_k
04.07.2023 3 z 5

Nemyslím si, že je nutné knihu číst, pokud se vám Srdcerváči pouze líbili. Je to typická kniha, kterou budou zbožňovat skalní fanoušci, jiní mohou projít kolem. Kladně hodnotím možnost namalovat si vlastního Nicka a Charlieho, dále background. Nemyslím si ale, že je nutné kvůli tomu tisknout knihu :-)
Komiksy/příběhy ze "světa" Nicka a Charlieho si přečtu ráda, tyto "technické" věci už vyhledávat nebudu.

- Pokud ale čtete v angličtině, kniha je skvělá pro začátečníky. Stačí úroveň A2/B1 úplně bohatě :-)

Akléda_
03.06.2023 5 z 5

Chtěla jsem něco, co budu mít rychle přečteno, bude to queer a bude mě to bavit a přesně to jsem taky dostala. Pokud jste fanoušky Srdcerváčů, tak je pro vás tahle knížka nutnost. Dozvíte se tu jak Srdcerváči vznikali, jak vypadaly první kresby, čím se autorka inspirovala, máte tu přehled spousty postav z komiksů a dostanete i mini komiksy, které hezky doplňují samotné komiksy. Prostě a jednoduše, pokud vám přijde, že je to už dlouhá doba co vyšel poslední díl a chcete víc, tohle je úplně ideální. Culila jsem se u toho stejně jako u komiksů, bavilo mě to, přečteno jsem měla asi za hodinu a půl a moc jsem si to užila. Navíc ty přehledy postav budu rozhodně používat i v případech, kdy budu číst komiksy a budu mít bordel v tom, kdo je kdo, což se mi stává docela často. Celá knížka je dokonce krásně barevná a moc hezky graficky vypiplaná, takže je to zároveň i pastva pro oči. Jediné co mi vadilo, bylo, že když samotná autorka dodávala něco ke kresbám a postavám, tak moc často používala vykřičníky. Reálně je za každou druhou větou místo tečky vykřičník, což mi po těch 160 stranách přišlo už fakt moc. Je to ale maličkost, která mi nijak nezkazila celkový dojem z knihy. Miluju, bylo to boží a fanoušky by tohle rozhodně nemělo minout!

JitulHa
23.04.2023 4 z 5

Ročenka představuje pěkný doplněk do knihovny, zejména pro fajnšmekry poměrně rozsáhlého univerza od Alice Oseman. Kromě toho, že je kniha oproti samotné sérii Srdcerváči celobarevná, obsahuje také bonusové příběhy některých postav, včetně profilů všech zdejších důležitých protagonistů. K vidění jsou i úplně nejranější kresby slavného dua Nick a Charlie, doprovázené komentáři ohledně toho, jak celá tahle komiksová sága vlastně vznikla - od prvního náčrtu na papír, po první záběr neméně úspěšného seriálu, právě tohle bylo na knížce asi tím nejvíc NEJ - málokdy totiž čtenáři mají takovou možnost nahlédnout tzv. za oponu samotných prvopočátků svých oblíbených hrdinů, v naprosté většině spatří jenom ten konečný výsledek, tudíž za tenhle počin náleží určitě palec nahoru!

Fortuna7
28.03.2023 4 z 5

Přiznám se, že jsem asi čekala něco jiného. Co se mi ale neskutečně líbilo, byly postavy ze Srdcerváčů v jiných universech, to byla bomba.

katynka78
10.03.2023 4 z 5

Srdcerváči jsou moje taková lgbt láska. Já jsem hetero, už mám trochu věk, ale přeci jen chci i tomuto trochu rozumět. A protože mě nebaví číst zamilované lgbt romány v klasické verzi, tak jsem si zvolila tu verzi klasickou, neboli komiks. A to je fakt paráda!
Slečna Alice Osemanová umí kreslit moc hezky, působí to roztomile a její pojetí tohoto světa je zkrátka lidské, milé, jemně podané i s problémy.
Mám přečteno z této série vše a ročenka je taková třešinka, kde jsou její pocity, jak se komiks vytvářel a jak tvoří.
A musím říct, že i ten seriál na Netflixu je velice povedený a vyzařuje na mě stejné pocity jako původní psaná verze.
Prostě si myslím, že líp jsem si vybrat nemohla.

dawson321
28.02.2023 4 z 5

Doplňková knížka ke komiksu Srdcerváči. Spíš než text je tu mnoho kreseb. Knížka je určena pro opravdové fanoušky předešlých knih.

Knihotyna
21.01.2023 4 z 5

Po novele Nick a Charlie jsem sáhla po Ročence a tady jsem se teda trefila!

Super. Určitě nečekejte moc textu, spíše milé ilustrace doplněné o malé odstavce textu.

Jako dodatek k sérii parádní :). Roztomilé, milé, nějaké to info navíc, mini komiksy, rodokmeny. Ano, tohle se povedlo!
Dokonce je součástí knihy kvíz, zda jste více jako Charlie nebo Nick! Vrátila jsem se do doby, kdy mi bylo 10 let a tyhle testy jsem milovala a udělala jsem si ho taky! :D Po odpovězení 18 otázek mi vyšlo, že jsem více jako Charlie! :D Což se vzhledem k mé introvertní povaze, neschopnosti hrát týmový sport a lásce ke knihám dalo čekat :D.

barcasknihou
17.01.2023 5 z 5

Jako skoro každého z vás, i mě srdcerváči okouzlili. Celou tu sérii naprosto zbožňuju, takže mi v knihovně nesměla chybět tato krásná ročenka. Je tam hezký přehled o všech postavách z komiksů a ty ilustrace jsou nejvíc nádherný.
Super oddechovka na pár minut.

Natálie.567
18.12.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale myslela jsem, že tam bude více příběhů o postavách ne o autorce.

Ivka14
06.12.2022 4 z 5

Roztomilý přírůstek do série. Charlie a Nick jsou rozkošní, jako vždy.

Bylo skvělé vidět autorčin pokrok za ta léta a jde jí to tak dobře. Těším se na její další komiks Srdcerváčů.

knihomolka239
02.12.2022

Srdcerváčům vyšla Ročenka!

Najdete v ní především spoustu ilustrací. Autorka čtenáře provádí historií vzniku Srdcerváčů (především tedy Nicka a Charlieho), ukazuje jak vypadaly první ilustrace a jak se postupem času měnily.

V knize jsou také medailonky mnoha postav a navíc i autorky. Nechybí ani krátký komiks, doposud nezveřejněné ilustrace (nebo ilustrace vytvořené přímo pro tuto knihu) a něco málo o tom, jaký je proces autorčiny tvorby.

Pokud jste fanoušky Srdcerváčů a chcete si knihovnu obohatit o doplňkovou knížku k této sérii, určitě po Ročence sáhněte!

Sabča92
15.11.2022 3 z 5

Pokud milujete sérii Srdcerváče, pak jistě potřebujete i tuto doplňkovou knížečku. Bavilo mě na ní, že je celobarevná, a obsahuje nezveřejněné momenty ze série. V knize se nachází také profily jednotlivých postav, včetně informací o tom, co kdo má rád. A nechybí ani ohlédnutí se do minulosti, kdy se autorka svěřila s prvními náčrty toho, jak si Nicka a Charlieho představovala a jak je poprvé nakreslila. Za mě nezbytnost pro fanoušky série, ale pokud sérii úplně nepropadnete, knihu nepotřebujete :)

Iva095
31.10.2022 5 z 5

Každý kdo má rád sérii Srdcerváči tak by si měl tuto ročenku určitě pořídil. Autorka tam popisuje jak celá tato série vznikla, jak nad každou tou postavou přemýšlela když vymýšlela její charakter, jak se průběžně ilustrace Charlieho a Nicka měnili, dodatkové komiksy a spousta dalšího. Pro milovníky Srdcerváčů doporučuji.

Karin_Kim55
26.10.2022 2 z 5

- četla jsem anglické vydání -
Tohle mě regulérně nebavilo. Asi už nejsem takový pošuk na Srdcerváče, aby mě zajímali komentáře autorky, jak komiksy původně vznikal (což je už i na konci prvního dílu), bonusové arty (které už dávno znám z jejího instagramu), pár bonusových mini-komiksů (které už taky znám z aplikace webtoon, kam sdílí celý komiks), nebo co mají postavy "v tašce" a jaká píseň se k nim nejvíce hodí.
+ Jelikož je to i vytištěné, tak si nemůžu pomoc, ale přijde mi to jako škoda papíru.

_Káťa_
25.10.2022 5 z 5

Moc hezky zpracované! Skvělé ilustrace. Není co vytknout! :)

Kniha Srdcerváči: Ročenka je v

Přečtených95x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce40x
Chystám se číst21x
Chci si koupit25x
dalších seznamech2x