Śrīmad Bhāgavatam. Zpěv první - díl první

Śrīmad Bhāgavatam. Zpěv první - díl první https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92454/bmid_srimad-bhagavatam-zpev-prvni-dil-pr-NLm-92454.jpg 3 9 2

Nábožensko-filozofický text, který dává nahlédnout do indického duchovního odkazu. S původními sanskrtskými texty, přepisem do latinského písma, českými synonymy, překlady a podrobnými výklady.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Bhaktivedanta Book Trust‎
Originální název:

Śrīmad Bhāgavatam. First Canto - Part One


více info...

Přidat komentář

Damato
21.11.2016 3 z 5

Tak tohle můj mozek není schopen pojmout a číst se slovníkem v ruce ?- po druhé stránce jsem se naprosto ztratila ... Co je to absolutní pravda? Každý si to přece vysvětlí po svém, totálně jsem se ztrácela a nerozuměla jsem tomu co čtu... Samozřejmě, co člověk, to názor, přesvědčilo mě to v mém názoru, že nejsem schopná pojmout takovéhle, pro mě složité a nečitelné filozofické studie, přesto že jsem se před započetím čtení této knihy o sobě domnívala, že si alespoň trochu zvýším svůj intelektuální, kulturní a duchovní život ( viz předmluva ke knize, pro moderního člověka). Ráda si ponechám své hodnoty a svoji stabilitu a nebudu se rozhodně pokoušet o dočtení...

VladimirTetur
18.10.2016 3 z 5

Pro lidi, co lítali nějaký čas na halucinogenech je to napsáno slušně. Prabhupáda odvedl skělou práci. Je to něco jako Bhagavad-gíta, jen je každému filosofickému aspektu věnováno mnohem více podobenství a ještě mnohem víc jejich interpretací.

Pro dospělého, pracovitého, dekadencí nezválcovaného čtenáře jde o další díleček do skládačky zdánlivě nekonečného poznání esoterické agendy. Je to prozelytická vábnička, propaganda jako prase. Hinduističtí guruové mají v popisu práce nahnat co největší množství pracujících ovcí do své pyramidy moci, aby pak vyvolení příslušníci kasty duchovních mohli dřepět v těch svých ašrámech a donekonečna rozebírat pestrost lokalizovaného božství, lidské existence.

Dobré pro pochopení toho, jak celá ta new-age továrna funguje.