Spiaca spravodlivosť

Spiaca spravodlivosť https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497297/bmid_spiaca-spravodlivost-M5k-497297.jpg 4 40 7

Spící město série

< 2. díl >

Väčšina rodičov sa už prebudila zo záhadného spánku, vyhraté ale zďaleka nie je. Tí, ktorých deti ostávajú stratené, totiž ďalej spia. Svet sa od základov zmenil. Deti prežili niečo, čo ich rodičia len ťažko pochopia. Mnoho únosov a vrážd, ktoré sa stali počas spánku rodičov, zostalo nepotrestaných. Ibaže to nikto nechce riešiť. Polícia, súdy, vláda ani prebudení rodičia sa k tomu, čo sa stalo, už nechcú vracať. S tým sa deti nemôžu zmieriť. Púšťajú sa na vlastnú päsť do nebezpečného pátrania po deťoch, ktoré sa nenašli. Zapájajú sa aj súrodenci Krištof, Kristína, Ema a Samuel. Križujú však plány zločincom, obchodníkom s deťmi, a preto im ide znovu o život... Všetko speje k veľkému rozuzleniu. V prvom dieli trilógie Spiace mesto rodičia na celom svete zaspali. V druhom dieli Spiaca spravodlivosť ide o záchranu stratených detí a dolapenie zločincov. Ale prečo teda niektorí rodičia stále spia? Tretí diel trilógie Spiace tajomstvo už skoro túto záhadu vyrieši.... celý text

Přidat komentář

Doubravka1975
03.11.2021 4 z 5

Druhý díl Spící spravedlnost navazuje na první díl Spící město a naši sourozenci se opět pouštějí do dalšího pátrání. Zažijí hodně drsné chvíle, něco se vyřeší, ale ještě zbývá vyřešit to podstatné. Takže třetí díl - poslední ( uf) připraven :):)

Elka252
19.03.2020 5 z 5

Nádherné jako zbývající díly.


Vojtos
07.12.2017 5 z 5

Stejně skvělý jako první díl :)

Arenga
09.11.2017 3 z 5

oproti prvnímu ne tak temné, možná víc pro děti, začátek trochu rozvleklý, postavy nicméně už uvěřitelnější (i když chování rodičů... no, možná věc názoru), některé věci se dořešily, celkově ale nezanechalo tak hluboký dojem a hodnotím spíš průměrně

parvitas
17.10.2017 3 z 5

Našla som v knižnici pokračovania (v slovenčine!) a tak reku vyskúšam. A je to nuda, nuda a nuda, je tam iba jedna zaujímavá scéna, v podstate je to len - a tu si vypomôžem krásnym českým slovíčkom - tlachanie. Dospelí nechcú spraviť spravodlivosti zadosť a tak pátrajú po zločincoch samy deti.

Za veľké plus však považujem pribalenú príručku pre Čítanie s porozumením Analfabeta Negramotná (od Timotey Vráblovej). Myslím, že tu môže byť diskusia o knihe zaujímavejšia ako samotný príbeh. Dobrý spôsob, ako naučiť deti spracovať prečítané si vyžaduje aj dobrého pedagóga (alebo knihovníka), veľmi fajn ilustrácie, na ktorých sa dá veľa naučiť.

SirokO
03.01.2015 4 z 5

Druhý díl.. mnohdy ještě drsnější než první. Hlavní hrdinové už nejsou tak naivní, přesto je dobře přihlédnuto k jejich věku. Ihned po dočtení jsem si objednal díl třetí.

skulenka
03.10.2013 4 z 5

Druhý díl dobrodružného románu pro mládež. Téma je sci-fi, avšak ne až tak nereálné :) Knížka má ještě třetí díl, jsem zvědavá, kudy se děj bude ubírat. Doporučuji na oddechové čtení k chvilkovému zamyšlení.