Sokoli z Montabardu

Sokoli z Montabardu https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20036/sokoli-z-montabardu-20036.jpg 4 35 4

Milostný příběh v historických kulisách se odehrává ve 12. století, za života anglického krále Jindřicha I. Sabin FitzSimon je mladý výbušný muž, který nenechá v klidu žádnou ženu. Problémy, které mu z této záliby u dvora plynou, je donucen řešit odjezdem z Anglie do Palestiny. Již cestou nalezne ženu svého srdce. Musí však vydržet a o její lásku bojovat.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Falcons of Montabard , 2003


více info...

Přidat komentář

Arev122
27.08.2020 3 z 5

Na pozadí bojů krále Balduina II s muslimy v Jeruzalémě ve 12.stol. je zde romanticky zpracován příběh normanského šlechtice a krásné dcery hraběte. Zajímavé pasáže o bojích mezi křesťany a Turky, ale příliš průhledné romantiky.

alekis
13.12.2018 5 z 5

Anotace je jako z červené knihovny. Omyl. Jde o zdařilý, velmi čtivý historický román, kde jsou dějiny oživeny příběhy fiktivních postav. Kdysi jsem viděla dokument o křižáckých pevnostech na Blízkém Východě, kde mj. bylo zmíněno, že se mezi populací stále ještě vyskytují světlovlasé děti s šedýma očima, prapotomci dávných křižáků.... Tehdy mi to připadalo absurdní, křesťané připutovavší ze západu přece na těch teritoriích bojovali pod znamením kříže a nic víc! Nebo... že by snad měli "styky" s původním obyvatelstvem? A také, že by tam žili život se vším, co k němu patří, a nebyli mezi nimi jen vojáci, ale i kněží, obchodníci, úředníci, zemědělci, dvořané, že by s nimi přicestovaly i ženy...? Protože nejsem chtivá studentka historie, dál jsem se nijak nezajímala a povědomí o výpravách je v mojí mysli velice ohraničené. Až tento román mi dokázal přiblížit skutečný život v oněch časech. Autorka použila historické události - osobnosti a bitvy, a přidala lásku a dobrodružství. Kniha se dobře čte a může přilákat k hlubšímu studiu popisovaných událostí (docela dost informací je na Wiki). Nebo také ne - a jako zajímavé zábavné čtivo dokonale splnit svůj účel.
Ty dávné časy jsou pryč. Padlí - padli. Jména, kromě králů a ostatních nejdůležitějších postav, jsou zapomenuta... A bohužel, bojím se, že na východě nejspíš není hora, která by ukrývala oddíl statečných mužů v bílých pláštích s červeným křížem, v drátěných košilích, se štíty a meči... kteří by se probudili a vyjeli na pomoc, až nám bude nejhůře...


kackajh
18.04.2017 5 z 5

Tak tato kniha je skvělá. Dobře se četla. Sabin byl chlap jak řemen, pravda musel od života dostat přes ústa, ale pak dospěl a byl nepřekonatelný. Annais to neměla lehké, ale on ji to ulehčoval jak mohl. Byli krásný pár a doufám, že žili šťastně až do smrti v úctyhodném věku. Tohle se Chadwickove povedlo.

hortenzie
29.08.2012 4 z 5

Chadwicková mě zatím nezklamala, kniha se velmi dobře čte. Sice je trochu jednodušší - děj se dá předem celkem odhadnout, ale je to čtivé dílo. Co mne však zarazilo, bylo velké množství chyb - pravopisných i překlepů - snad nejvíc, co jsem kdy v knize našla. Ale za to nemůže spisovatelka. Nakladatelství by si mělo více hlídat, co vydává a v jakém stavu - je to dost smutné, když už i v knihách je tolik chyb (v novinách a časopisech se to snese, ač i to mi vadí!).