# Smrt všem prasatům

# Smrt všem prasatům https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374278/bmid_smrt-vsem-prasatum-nYZ-374278.jpg 4 94 35

Max Wolfe série

1. díl >

Před dvaceti lety se v soukromé výběrové škole Potter’s Field spřátelilo sedm bohatých, privilegovaných studentů. A teď začali za těch nejkrutějších okolností umírat. Detektiv Max Wolfe, který začal nedávno pracovat v oddělení vražd britské metropolitní policie se ujímá svého prvního případu. Brzy ho krvavá stopa zavede ze zapadlých uliček do světel velkoměsta, z nejtemnějších zákoutí internetu až do koridorů moci. Zatímco se těla hromadí, Max zjistí, že vrah se přibližuje ke všemu – a všem, které detektiv miluje. Netrvá dlouho a Max nebojuje pouze za spravedlnost, ale o vlastní život.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Murder Bag , 2014


více info...

Přidat komentář

Mikoláška
03.04.2023 4 z 5

Na začátek série to není špatný výkon, četlo se to vcelku rychle, žádná moc hluchá místa, zajímavá zápletka. S chutí na další díl.

Majuš333
31.10.2022 4 z 5

Autor píše veľmi zvláštnym spôsobom... Ako som lúskala jednotlivé stránky, niekedy prišiel pocit, že čítam 'návod na použitie' alebo 'príbalový leták' k liekom... Proste bez akýchkoľvek emócií... Ale nakoniec sa tam emócie predsa len našli a to hlavne láska: Maxova láska ku Scout a Stanovi :)


'BOLEST JE JEN SLABOST, KTERÁ OPOUŠTÍ TĚLO'


mol378
21.03.2022 4 z 5

Čtivé, napínavé, nikoli přehnaně brutální, sympatický hlavní hrdina, sympatických postav tam bylo víc. Ano, mnohé jako bychom už někde někdy četli. Po prvních několika stranách jsem vykřikla: On ten námět ukrad! No, možná si vypůjčil, ale co ještě nebylo dosud napsáno? Prostředí elitářské internátní školy, která z rozmazlených bohatých spratků může udělat rozmazlené bezcitné a kruté sobecké spratky a později všeho schopné lidi. Nebo také nemusí. Trochu jednobarevný čestný detektiv s intuicí, soucitem a taky odvahou, za kterou bývá příliš často bit nejen fyzicky. Se soukromým životem, který ženy rozněžňuje :-)). S láskou ke psům. Bez negativních vlastností. Možná klišé _ ale kruci, proč ne? Jsou to přece pohádky dospělých, kde dobro vítězí nad zlem! Má to atmosféru. Je to napsané obratně, nechybí drobné stopy humoru a momenty překvapení. Ráda si přečtu další kousek série a budu Maxovi, Scout i Stanovi drzet palce.

shootingstar
12.10.2021 3 z 5

Bylo to předvídatelné a chvílemi plné klišé, ale na kluka, co skončil školu v 16, celkem dobré. Klidně si od autora ještě něco přečtu.

katerina5544
03.07.2021 4 z 5

Velice slusny zacatek serie. Hlavni postava detektiva mi byla hodne sympaticka, akorat mi vadilo, ze si hned musel zacit *nemuzu rici s kym*. Bez techto zapletek by vseobecne ty detektivky byly lepsi....pribeh jako takovy uz jsem cetla u Olsena v Zabijacich, ale autor tuto knihu napsal tak dobre,ze mi to vubec nevadilo. Konec mne překvapil a navic tam bude male prekvapeni .....a Tony Parsons bude asi pejskař ;) tesim se na dalsi dily.

optimista55
25.03.2021

Ako detektívka nič moc, ako román zo života detektíva ujde. Príliš veľká dynamika deja spomaľuje čítanie ale nakoniec je všetko tak ako sa dalo čakať. S celkovým hodnotením súhlasím.

konicekbily
28.09.2020 3 z 5

Nová řada nového autora. Byl jsem zvědavý, co mi nového přinese. Autor píše takovým zvláštním stylem, moc rutinně. I děj probíhá různým tempem, chvíli jako by se nic nedělo a najedou je prudké zrychlení. Špičkové krimi vyprávění to není, ale pohled do současného dění v Londýně na poli zločinu to přináší. Ale je to pouze průměrné čtení.

lusitta05
27.08.2020 4 z 5

Nebolo to špatné, celkom dobré čítanie. Max je sympaťák, tak vyskúšam aj druhý diel.

MíšaS.
24.05.2020 3 z 5

Není to tak špatné.
Taková průměrná detektivka, u které je vám jasné co se stalo a kdo za to může a jen čekáte, jestli se to potvrdí.
Docela bych škrtala, myslím, že kniha je zbytečně dlouhá.
Max mi nevadil a asi si půjčím i další díl. Přeci jen je to takové lehké čtení na dojíždění do práce a to se hodí :)

VendulaB
24.04.2020

Výborná detektivka - skvělý začátek série. Postavy jsou detailně vykreslené, uvěřitelný děj i zápletka, přitažlivé britské prostředí. Čte se jedním dechem. Těším se na další.

jan37
23.02.2020 4 z 5

Moc příjemné čtení. Těším se na další dily

kalache
01.12.2019 4 z 5

...špatný název knihy,odradí potencionální čtenáře z řad vegetariánů...

lachtan77
10.10.2019 4 z 5

Popravdě vybíral jsem podle anotace a teď po dočtení musím říct, že nápad byl slibný a určitě měl potenciál na super příběh...... jenže bylo to takové syrové a bez jiskry. Trochu to aspoň zachránila druhá polovina. Bohužel na Maxe jsem si nemohl zvyknout ... i když měl i světlý chvilky :)) Nakonec jsem dal čtyři hvězdy, protože to bylo tak na 3,5 a já trojku dávám jen málokdy

konicekbily
03.09.2019 3 z 5

Uvodní kniha nové řady přináší poměrně běžný obsah i formu současné krimi-tvorby s občasným thriller-zrychlením a dlouhými pomalými "mezihrami". Na prvotinu je to od autora slušný výkon.

miuk
02.07.2019 3 z 5

Klasická detektivka, čtivá.

Allys
18.06.2019 4 z 5

Kniha je naozaj dobre napísaná, ten úvod z pohľadu obete bol veľmi silným zažitkom. Spočiatku dej trochu zadrhával, ale nie moc, skôr to boli také chvíle, že si som si povedala, je čas ísť spať a dočítať nabudúce. V mnohých hodnoteniach sa píše, že postava Wolfa je vykreslená tuctovo - pravdupovediac, mne tí vyšetrovatelia prídu, ako by ich jeden autor písal úplne v každej detektívke - každý je sarkastický, nikto nemá čas na blízkych a takmer každý má nejakú traumu z minulosti, prečo sa rozhodol byť vyšetrovateľom. Myslím, však, že to nieje dôvod udeľovať nízke hodnotenia, aspoň ja to beriem tak, že to patrí k žánru :-) Kniha rozhodne za prečítanie stojí.

orinka3
03.03.2019 2 z 5

Upřímně přiznávám, že tohle mě za srdce nechytlo. Ani zpracování, ani postava detektiva. Bylo to jakési...studené, rutinní. Napsáno kvůli složenkám?;) Od začátku bylo jasné, co se stalo a kdo je vinen. Líčení domácích poměrů pana vyšetřovatele nebylo taky nic, co bychom neznali z jiných knih tohoto žánru. Četba mi drhla, skoro jsem se musela přinutit dočíst to do konce. Ani ten mě nepřekvapil, dalo se to skoro čekat. Jsem ráda, že to mám za sebou.

Awča
25.01.2019 5 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou. Detektivky čtu velmi ráda a tahle byla opravdu čtivá. Začátek možná až příliš brutální. Líbila se mi hlavní postava i to, jak byl vykreslen vyšetřovatelův osobní život. Závěr byl možná až příliš překotný. Nějaké nepřesnosti či nelogičnosti by se našly, ale i tak mě kniha bavila a ráda si přečtu další díl.

Vlaďkaa4
23.01.2019 5 z 5

Vyborne, cte se to samo. Za mne plny pocet hvezicek

Hella
05.12.2018 4 z 5

Za mě velmi slušná detektivka. Bavilo mě to (resp. drsný prolog jsem musela přeskákat), po nudě ani stopy a vraha jsem neuhádla během čtení vůbec. Zkrátka jsem byla mile překvapena a autora určitě zařazuji mezi ty nadějné. Jen sakryš - zase! - co ten konec?