Spolek katů

Spolek katů https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392698/bmid_spolek-katu-1z1-392698.jpg 4 60 16

Max Wolfe série

< 3. díl >

Za horkých letních večerů londýnské ulice brázdí skupina samozvaných katů, která unáší zločince a popravuje je oběšením. K smrti je tak odsouzen člen gangu, který zneužíval nevinné mladé dívky, bohatý bankéř, který přejel malého chlapce a ujel, a kazatel, který hlásá nenávist a opěvuje smrt britských vojáků. Počet mrtvých roste a v rozpálených ulicích Londýna narůstají nepokoje. Detektiv konstábl Max Wolfe se pouští do pátrání po skupině vrahů, které velká část veřejnosti považuje za hrdiny. Při vyšetřování však odhalí, že touha po pomstě začíná nedaleko prahu domova…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Hanging Club , 2016


více info...

Přidat komentář

anajkah
21.11.2022 4 z 5

Kniha poměrně čtivá, závěr na můj vkus trochu divoký.... Nicméně jako oddechovka není špatná.

WaN635
02.09.2022 4 z 5

Lehounce slabší než díl předcházející.
Jinak příběh je opět v tempíčku. Ovšem začínám si o Maxovi myslet, že je univerzální voják, neboť mám pocit, že z čeho se kolikrát dostane snad ani není možné. Linka s nejstarším kamarádem se mi moc líbila, třeba se o jeho osudu dozvíme v pokračování.
Pachatele jsem tentokrát neodhalila, ovšem musím říct, že jejich pohnutky mi byly ne přímo sympatické, ale poměrně pochopitelné (čímž ale neříkám, že je schvaluju).
Příběh rodiny Goddardovych byl srdcervoucí a při tragédii Pat mi bylo velmi úzko.


katerina5544
22.11.2021 3 z 5

No nic extra tento příběh nebyl,souhlasím s komentářem přede mnou a s názorem PetrKral na tu hluchou kolegyni,to bylo dosti stupidní. Uvidíme co přinese další díl :)

MíšaS.
10.11.2021 3 z 5

Takový průměr, přečíst se to dá, ale nezaujalo mně to. Zvláště jsem nevěřila tomu finálnímu vyústění.

jprst
07.10.2020 4 z 5

Do špice tohoto druhu příběhů přece jen kousek chybí, další autorovu knihu si zatím nedám. Ale rozhodně jeho knihy nezatracuji, jen to chce delší oddech.

VendulaB
26.09.2020 4 z 5

Další dobré pokračování skvělé série. Kniha je velmi živá, čtivá, rychle vtáhne do děje. Přesto však předchozí díly považuji o fous lepší, jakoby mi v knize chybělo napětí. Přesto autorovi dál věřím a jdu do dalšího dílu.

jan37
10.08.2020 4 z 5

Opět se to skvěle četlo, stejně jako předchozí díly. Ideální na dovolenou .) pokud milujete Londýn jako já tak hvězda navíc

PetrKral
18.07.2020 odpad!

Nechal jsem se po Smrti všem prasatům ještě jednou tímto autorem zlákat.
Ne, ale nejde to. Nesnáším nelogičnosti a hlouposti v knihách, jen aby to bylo zajímavé, cool, nebo prostě když autor neví kudy kam. A tady je všechno!
Vrchol je, když policejní analytička audia je hluchá, a přeci to nevadí, protože za ní audio srovnává software a ona to jen analyzuje... UAAAA!!!

Jaruš7
22.11.2019 4 z 5

Bylo to dobrý, ALE bylo mi taky z něčeho na nic.
Ani si nevzpomínám, kdy bych chtěla hlavnímu hrdinovi poradit, ať si autora pěkně podá, za takovou roli.
Já vím, je to boj, ale nedej Bože to mít doma. To bychom byli v koncích, nebo u synonyma tohoto slova na partiích těla.
Ty po nás kamenem, my po tobě chlebem?
Chybně nastavené vstřícné zákony pro obhajobu.

Citace:" A.D. dřív patřil k ústřední mešitě, ale vykopli ho, co velebil vraždu šesti vojáků v Afghánistánu.Teď káže na ulici. Noviny ho označily za Retardovanýho mulla, potom co prohlásil, že smrt britských vojáků je velkolepá věc."
"Dostává padesát táců ročně v dávkách na ženu a šest dětí.".."Spíš bych řekla, že za retardy jsme tu my."
" Noviny mu musely přestat říkat Retardovanej mulla, protože to charity zabývající se duševním zdravím považovaly za urážlivý."

Beziluzorní, naservírováno k iritaci, nebo pro vzor degradace rozumu ???

rodak
08.09.2019 3 z 5

Nějak mi to nesedlo.Na konci jsem se úplně ztratil.

rm
12.08.2019 5 z 5

Moc zajímavé kontroverzní téma! Těším se na další díl.

konicekbily
02.08.2019 4 z 5

Pro mne nový autor, nový hrdina, který je vypravěčem - a to velice dobrým. Kromě hlavní zápletky se musí detektiv vyrovnávat ještě s dalšími okolnostmi - a do knihy zapadají. Kniha přináší na více místech podklady k zamyšlení na staré téma - "Zločin a trest" - Je možno někdy vzít spravedlnost do vlastních rukou?

orinka3
24.05.2019 3 z 5

I když bych ty naturalistické scény z poprav raději nečetla, uznávám, že bylo zřejmě nutné je do knihy zařadit. Detektivka ze současnosti, aktuální problémy, pátrání po samozvaných mstitelích v masce londýnského kata, kteří své "spravedlivé popravy" zveřejňují na internetu, někdy i v přímém přenosu. Proti nim londýnská policie, která musí pátrat po pachatelích těch poprav, ale také s náladou ve veřejnosti, protože ta pachatelům fandí. Slušná detektivka, ale nic bombastického. Čte se dobře.

Hella
19.05.2019 3 z 5

Mně předchozí díly přišly přece jen lepší, byť ani Spolku katů se nedá upřít slušná čtivost. Nicméně mi vadilo to neustálé poukazování na příšerný justiční (a policejní - vždyť co je to za policajty, když běžně nesmí nosit střelnou zbraň?) systém....což je zřejmě příšerný pravdivý fakt, ale když si dám nohy nahoru a chci si odpočinout u slušné detektivky či thrilleru, tak obsáhlost tohohle tématu mi přece jen vadí.

Olous1
10.05.2019 5 z 5

První dvě knihy ze série Max Volfe jsem nečetla,ale tato třetí je fakt bomba.Tato detektivka má všechno co dobrá detektivka má mít,vynikající zápletku,skvělé postavy a zvraty. Určitě doporučuji přečíst.

Boby17
23.04.2019 5 z 5

Výborná detektivka, která nastavila kritické zrcadlo stávajícímu soudnímu systému britské demokracie (ale lze dosadit jakoukoliv zemi EU). Tedy mírné až směšné tresty pro zločince, přemrštěnou ochranu jejich práv a zoufalou bezmoc pozůstalých obětí trestných činů. A do toho samozvaní soudci, kteří jsou sami i vykonavateli absolutních trestů. Dávám všechny hvězdy a doporučuji k přečtení.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Tony Parsons
anglická, 1955
2018  73%# Smrt všem prasatům
2019  81%Třináctá oběť
2019  80%Spolek katů
2021  84%Posedlost
2001  76%Muž a chlapec