Slepá ulička

Slepá ulička https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499843/bmid_slepa-ulicka-iUz-499843.jpg 4 278 78

Každý z nich má motív a každý vlastní zbraň Skromná, nenápadná ulička v Palm Beach Gardens na Floride nie je miesto, kde by sa diali šokujúce udalosti. Rovnaké jednoposchodové domy v pastelových farbách, výstavné trávniky a cestičky lemované kvetmi. Dokonalá idylka pre päť rodín, ktoré tu vedú navonok obyčajné, miestami až nudné životy. No istej júlovej noci zaznejú dva výstrely. Kto potiahol spúšť a prečo? Bola to perfekcionistka Maggie alebo jej muž Craig, ktorý nezvládol ďalej žiť podľa manželkiných očakávaní? V snahe zachrániť manželstvo sa rozhodli s deťmi presťahovať na Floridu. Démoni minulosti si ich však našli aj tam. Možno za streľbou stojí manželský pár Nick a Dani. Obaja sú úspešní a uznávaní doktori, ale skrývajú množstvo nepríjemných tajomstiev. Možno pretiekol pohár trpezlivosti starej dáme Julii Fisherovej. Pred časom k sebe prichýlila problémového vnuka, ktorý prevrátil jej pokojný život naruby. Alebo sa stala obeťou ona? S myšlienkou zabiť seba a svoju ženu sa pohráva aj Sean. Prišiel o prácu v prestížnej reklamnej agentúre a pocit zlyhania utápa v alkohole. Ani Aiden a Heidi nemajú ustlané na ružiach. Ich manželstvo sa otriasa v základoch a nepomáha ani ustavičné zasahovanie Aidenovej matky/svokry. Jedno je isté. Trpezlivosť má svoje hranice. Komu na dvere zaklopala smrť?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Cul-de-sac , 2021


více info...

Přidat komentář

Renatecka
dnes 5 z 5

Naprosto super pozvolné čtení.

Miro67
dnes 5 z 5

Na první stránce zjistíme, že někoho odstřelí. Na několika posledních zjistíme, kdo je tou mrtvolkou. Ale těch 350 stránek mezi tím je skvělý čtenářský požitek - žádné překvapení, knihu přece psala Joy.
Já osobně měla svého favorita na odstřel už od 20. stránky. Ale neprozradím, zda mi autorka přání splnila. Navíc kandidátů by se po dalších kapitolách našlo více a bouchačka byla pod každou střechou. Většina obyvatel uličky byla jak vaši sousedé, takoví běžní lidé. Skrývají svá tajemství, mlží, lžou rodině, lidem z okolí a často i sami sobě. Ale .." vždycky existuje riziko, že se něco zvrtne"


Silwinka87
23.04.2024 4 z 5

Musím říct, že se mi to líbilo..Knížka byla napínavá, čtivá.. Celou dobu jsem přemýšlela, ve které rodině to vygraduje k výstřelu. Adeptů tam bylo požehnaně! A přitom, taková klidná a tichá ulice.

Hanuja
10.03.2024 4 z 5

Děj se odehrává v celkem uzavřeném prostředí. Ve slepé uličce. Probírají se sousedské vztahy, rodinné vztahy i vztahy rodičů a jejich dětí. Všichni vlastně vědí, že se navzájem lžou. Fungují však mezi sebou dál.Až teprve na konci knihy se slepá ulička otevře. Kniha se četla dobře, měla krátké kapitoly. Ovšem napínavý rodinný drama to pro mne nebylo.

evask
19.02.2024 4 z 5

Knížka se hezky četla. Krátké kapitoly. A pořád trochu napětí. Ovšem konec mě zklamal.

Prateri
10.01.2024 5 z 5

Zajděte si do Slepé uličky. Většina obyvatel o setkání nestojí. Za dveřmi pěti domů se skrývají starosti a skrývají se tam také zbraně. No ano, jedna zbraň vystřelí. Přečtěte si proč. Bylo to zoufalství, nebo nenávist, nebo potřeba peněz? Náhoda?
***** .

Dandulka
14.11.2023 5 z 5

Skvěle napsáno. Po letech jsem autorku znovu objevila a mám velikou radost. Krásně se proplétají osudy hlavních postav.

niknikita
01.11.2023 5 z 5

Slepá ulička vás od začátku až do samého konce nepřestane bavit. Všechny postavy jsou jako vystřižené ze života, krátké kapitoly nabité událostmi a přesně jak to už napsala moje kamarádka hanča34: jediný problém je, že kniha končí a vy to nechcete...

ronave
27.10.2023 5 z 5

Prostě Joy, knížka skvělá od začátku do konce. Na začátku se seznámíte s pěti rodinami, jejichž příběhy se postupně rozvíjejí a prohlubují. Dá se říct, že jsem věřila spisovatelce každé slovo, jak vše bylo skutečné. Celou dobu jsem si říkala, kdo tak asi bude vraždit, ale vše vyvrcholilo až na konci. Největší plus knížka nese v tom, že se dozvíte, co se stalo se všemi postavami v příběhu - nesnáším totiž otevřené konce.
Hurá do čtení další báječně knihy od báječné spisovatelky.

Kocourek
01.10.2023 5 z 5

Dobré počtení. Napětí se pomalu stupňovalo. Příběhy jednotlivých rodin se zaplétaly. Kdo nakonec použije zbraň? Je prima, že příběh nekončí jen tím výstřelem...

aloe
27.08.2023

Hodne me rusil dost odflaknuty preklad. Mnoho vet a obratu me hodne tahalo za usi. Pribeh je celkem banalni, cekala jsem vetsi napeti.

lenny_prague
27.08.2023 3 z 5

Od Joy jsem cetla lepsi pribehy, cekala jsem vetsi spad a napeti. Dlouho mi trvalo se zacist a knihu jsem odkladala ale porad je to ma milovana Joy a jeji knihy budu cist dal :)

Hella
21.08.2023 4 z 5

Čtivé, věrohodné, zábavné ve smyslu od čtení neodtrhnutelné. Zkrátka Fieldingová ve své vrcholné formě.

VeronikaSas1
17.08.2023 3 z 5

Od Joy máme všechny knihy. A toto je první kniha, u které nemohu dat 100%. První půlka se mi moc dobre nečetla, zdálo se mi zbytečně vse natahle. Druhá půlka byla mnohem lepsi. Už mám nachystanou Hospodyni.

Blanka586
13.08.2023 5 z 5

Skvělá knížka od mé oblíbené autorky!

Kanylka
11.08.2023 3 z 5

Od autorky první kniha a musím říct, že mě bavila, díky

SimonaP
06.08.2023 4 z 5

Kniha byla napínavá a čtivá, nešla jen tak odložit. Trošku neuvěřitelné, že by se v jedné uličce sešlo tolik divných lidí, ale tak bez toho by nešla napsat tato kniha, že.

MalejTucnak
05.08.2023 4 z 5

Další skvělá kniha od mé nejoblíbenější autorky. Vypráví příběhy obyvatel slepé uličky s tragickým koncem jednoho z nich.

hanča34
05.08.2023 5 z 5

Problém s knihami od Fieldingové je ten, že ji jednou dočtete. A to nechcete.

Olous1
30.07.2023 3 z 5

Po pravdě řečeno postavy v této knize mě opravdu rozčilovaly. Kniha nebyla špatná ,ale že by mě bavila tak to ne. Sdílím stejný názor jako má knižní přítelkyně Pája699. Kniha dočtena,ale s velkou námahou.70%.