Sláva, bohatstvo a ambície

Sláva, bohatstvo a ambície https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386019/mid_slava-bohatstvo-a-ambicie-8DW-386019.jpg 4 11 2

Aký je skutočný zmysel úspechu? A ak nie ste spokojní, vaša myseľ logicky hovorí: „Možno treba dosiahnuť viac, mal by si pridať.“ A tak sa za tým ženiete. Cestou si všimnete, že všetci sa usmievajú a sú šťastní. Nosia na tvári masku a tak klamú jeden druhého. Aj vy si nasadíte masku a ostatní si myslia, že ste šťastnejší ako oni. A vy si zas myslíte, že sú šťastnejší ako vy. Ocitli ste sa v bludnom kruhu predstierania, aby ste dosiahli slávu, bohatstvo a naplnili ambície. Ale ako z toho von? Stačí, keď porozumiete. Nemusíte sa ničoho zbavovať. Najdôležitejšie je pochopiť. V knihe sa dozviete: čo je skutočný úspech, o ktorý by sme sa mali snažiť a aký je jeho význam; čo znamená bohatstvo a ako rozpoznať, kedy sme bohatí; aký má zmysel snažiť sa dosiahnuť materiálny úspech; ako sa zbaviť žiadostivosti a vlastných očakávaní a len tak byť.... celý text

Duchovní literatura Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Eastone Books
Originální název:

Fame, Fortune And Ambition , 2010


více info...

Přidat komentář

Lucif
03.03.2024 4 z 5

Koupila jsem si tu knihu, protože se mi líbí jak Osho mluví a že dává různé příklady (někdy se mi zdá, že mohl reagovat trochu jinak, ale to bude asi i překladem a tím, že mluví k více lidem. Některé knihy s nálepkou Osho se mi nelíbily, autoři evidentně vnucují i kus sebe, ale většinou to jde poznat). Neměla jsem vlastně moc chuť si ji hned číst (raději teď čtu třeba veselé fantasy příběhy), nicméně jsem se do knihy podívala a hned jsem se začetla a 2. den ji dočetla :). Je tam mnoho zajímavých a chytrých informací, návodů.. Každý tam určitě najde něco zajímavého ;).

Garik
27.02.2021 odpad!

Tak som sa od Osha (či jeho pohrobkov?) na str. 31 dozvedel aj takú vec, že Voltaire, keď chcel v zdraví stihnúť vlak, musel na stanicu chodiť v sprievode policajnej ochranky. To preto, aby z neho poverčiví ľudia nestrhali šaty. Ale to bolo, ešte keď bol slávny. Preto bol zo svojej slávy veľmi smutný. A tak sa tento hlboko veriaci muž pomodlil k Bohu, aby ho tej slávy zbavil. A stalo sa! Takže potom už slávny nebol a mal kľud. To vraj vie Osho z Voltaireových pamätí.
Že tu kde-čo neštimuje? Nevadí, to je v poriadku – veď na inom mieste (str. 125) sa rozprávkar Osho chváli, akým zlým žiakom bol a ako ho už v detstve napr. taký dejepis vôbec nezaujímal.

No..., rozhodne je to kniha plná vtipných momentov!


Autorovy další knížky

Osho
indická, 1931 - 1990
1992  90%Život, láska, smích
1991  74%Oranžová kniha
1996  89%Hořčičné semínko
2007  92%Láska, svoboda, samota
2003  86%Sex

Kniha Sláva, bohatstvo a ambície je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x