Sladký nepřítel

Sladký nepřítel https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496453/bmid_sladky-nepritel-fMo-496453.png 4 220 52

Royally (Kristen Callihan) série

< 2. díl

Svět zná Emmu jako princeznu Anyu ze seriálu Temný hrad. Její postava je však popravena a Emma navíc zjistí, že ji její přítel podvádí. Potřebuje si od všeho odpočinout, a tak využije nabídku dobré přítelkyně své babičky a poněkud excentrické samotářky Amalie a odjede na její sídlo Rosemont, kde snad nalezne klid a užije si nějaký čas o samotě. Ke svému překvapení zde potká Luciana, Amaliina vnuka a bývalého profesionálního hokejistu. Pro Luciana je těžké se smířit s tím, že na vrcholu své kariéry musel kvůli zranění nechat hokeje a že se už nikdy nebude moct věnovat sportu, který tolik miloval. Svůj čas nyní věnuje vedení babiččina panství a pečení, které ho přivádí na jiné myšlenky. Emma se mu líbí, kvůli své zahořklosti se jí však vyhýbá a jen peče domácí koláčky a krémové dorty, jimiž jí a možná i sám sobě říká, že je čas zas ochutnat život. Jejich vzájemná přitažlivost sílí, a když oba dostanou ve svých profesích druhou šanci, musí se rozhodnout, zda by měli dát přednost své práci, nebo citům.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Make it Sweet , 2021


více info...

Přidat komentář

suzanne1997
19.04.2024 5 z 5

Skvěle napsaná kniha, která vtáhne a nepustí až do poslední stránky. Přestože hlavní hrdinové, a především, jejich chování občas leze na nervy, tvoří spolu s ostatními postavami příjemný celek, který rozhodně neurazí. Příběh plyne a zápletka se vyvíjí. Přesto se na knize pár much najde... Děj je občas příliš komplikovaný a postavy se až nesmyslně často chovají nemožně. Kniha se příjemně rozjíždí, ale pak jako by autorka ztratila inspiraci a jen natahovala a natahovala. A ten konec?... Ať se na mě nikdo nezlobí, ale utnout to v méně než deseti stranách je šílenost. Po tom, co čtenář musí projít tou přinejmenším stovkou stran navíc, mohla autorka minimálně další kapitolu přidat. Za mě čtyři a půl hvězdičky a výtka, že ten konec mě fakt neuvěřitelně štve.

Lucie.285
26.03.2024 5 z 5

Opět povedené čtení od autorky. Máme zde Luciana, bývalého profesionálního hokejistu a Emmu, herečku, která dostala vyhazov ze známého seriálu. Chemie mezi nimi je perfektní a o slovních přestřelkách a provokování ani nemluvě. Emma i Luc mi byli sympatičtí. Objeví se nám zde i pár z předešlého dílu. Souhlasím, že je to pohádkové čtení, ale co v tomto žánru není. Moc mi to bavilo.


Terka18
27.01.2024 5 z 5

Za mě rozhodně lepší než první díl. Bavila jsem se a hlavní hrdinové byli úžasní. Mělo to větší spád a příběh se mi četl lehčeji a rychleji. Dobrá myšlenka příběhu s únikovým místem, kde mohli postavy utéct od svých starostí. Jsem ráda, že příběh dopadl tak skvěle. Konec byl moc hezký.

Books_by_Dee
10.01.2024 4 z 5

Nějak jsem to nevydržela a pár dní po přečtení prvního dílu série Drahý nepřítel, jsem se hned vrhla na druhý díl. Tenhle díl mě sedl o maličko méně, ale přesto to bylo kvalitní oddechové čtení, že jsem těch 400 stránek za jeden zvládla.

V knížce se potkáváme s bývalým hokejistou bručounem Lucienem a herečkou Emmou. Ta odjíždí na sídlo Rosemont kamarádky její babičky, kde si chce užívat samotu. Potkává se tam právě s Lucienem, který se vzpamatovává z toho, že kvůli zranění musel skončit se svojí kariérou. Společně tráví čas a poznávají se. Lucien ji peče skvělé dortíčky (tak kdo by se do něj nezamiloval)..

Jako pardon, ale Lucien byl docela sladouš, jen na konci mě neskutečně naštval, ale podvědomě jsem tušila, okolo čeho vypukne klasické drámo, ale byl to prostě ňuňánek a jeho pravidelná dávka sladkého Emma byla zase božsky paličatá.

Matri
13.12.2023 4 z 5

Výborná oddychová kniha, a opäť moji milovaní hokejisti - fakt tento námet v knihách môžem, takmer nikdy nebol pre mňa sklamaním.
Bývalý hokejista a bručoun Lucien, je po opakovanom úraze hlavy nútený ukončiť svoju hviezdnu kariéru, s čím sa ťažko vyrovnáva. Spamätáva sa u svojej babičky v letnej rezidencii, kam zavíta aj slávna herečka Emma, ktorej sa taktiež trošku skomplikovala jej začínajúca kariéra.
Po dlhšej dobe (a naozaj nemôžem povedať ani Ň proti), som mala fakt rada hlavnú hrdinku! Emma to mala v hlave naozaj upratané, jej reakcie, správanie, všetko na jedničku a teda vôbec ma nevytáčala! ;-)
Vedľajšie postavy ma tiež veľmi bavili, najmä Sal a Brommy.
Knihu som si naozaj užila a som rada, že som sa konečne dostala k jej prečítaniu! :)

Šárka88
02.11.2023 4 z 5

Sladké mám ráda, ale tohle bylo na mě přeslazené, kdyby kniha mohla dělat vůně, jsem poštípaná od vos :-D . Jinak hodně romantické a pohádkové, ale bylo to o malinko lepší, než první díl. Spisovatelka se ráda vyžívá v popisování přirození, neustále tam něco pleskalo a ten epilog..bože, bože.
Teď si dám něco více drastického.

Nermal
27.10.2023 4 z 5

Opět hezký romantický příběh, o něco méně povedený než Drahý nepřítel a hlavně o hodně méně reálný - myslím tím pečícího exhokejistu. Jinak ale povedený, s moudrou babičkou, Salem a kámošem Brommym.
Teď si budu muset dát něco méně proslazeného.

Jita160
25.07.2023 4 z 5

Příjemný letní příběh o dvou nešťastných a zlomených lidech díky ,kterým vaše chuťové buňky dostanou pořádně naprdel.
Lucian nadaný ,svěží ,tvrdý hokejista ,který miluje vůni ledu. Led se stal jeho milenkou ,krutou ,studenou ,krásnou ,brutální potřebou.Po zranění se ho musí vzdát.
Emma svěží ,paličatá krásná herečka ,která ztrácí hlavní roli ve známém seriálu.
Oba se uchylují do ústraní aby si lízali rány osudu.
Lucian se vrhá na svoji druhou vášeň což je pečení a vaření ...tím zahání svůj stesk po hokeji a Emma mu naprosto propadá.Nejdříve ji uchváti jeho dobré srdce,potom jeho umění cukráře.
,, Než jsi přišla celý můj život byl temný a prázdný. Bez chuti. Bez radosti"

Evaho73
18.06.2023 3 z 5

Nenáročný príbeh o strate, dezorientácii, nových začiatkoch... a samozrejme o veľkej láske. Niekedy to bolo sladké, inokedy trochu gýčovité, ale ako celok to bolo celkom fajn.
Zábavné čítanie na nastávajúce letné večery.

Petra38
28.05.2023 4 z 5

Pohodový příběh, kdy vztah obou postav plyne tak nějak přirozeně, že si ani neuvedomite v jak krátkém časovém úseku jsou prostě svoji až na věky. Příběh byl plný pasáží ,které vás pobaví, jiné rozpálí a další, co vás donutí jít roulit do ledničky. Za mě moc dobré čtení na dobrou noc...

Nuttelka
25.05.2023 5 z 5

Krásný sladký příběh, celou dobu jsem se culila jak sluníčko na hnoji :-) Lucian se mi líbil od samého začátku a Emma, i když je to filmová hvězda, není vůbec nafoukaná a jejich dialogy mě moc bavily. Vůbec nebyly hloupé, naivní, ale hlavně spolu mluvili a ne, jak to většinou bývá, že mají spoustu tajností, dilema, co kdo kdyby, atd. A to že Lucian dokonale peče a vaří? No kurňa, pojď ke mně, budu ti ležet u nohou!!

lusitta05
24.05.2023 4 z 5

Taká sladká romanca pre ženy, tiež si myslím že dosť nereálna, ale tie krémy a zákusky by som ochutnala. Inak sa to veľmi dobre čítalo. Som rada za pekný koniec.

sidonka
22.05.2023 4 z 5

Milý a sladký příběh, naplněný spoustou úžasných dezertů, ale také hledáním sama sebe a poznáním, co je ten správný sen a že se sny mohou měnit a ke jejich splnění stačí odvaha, moc hezky se to četlo

petulkapeta
20.05.2023 5 z 5

,,Dotek jejího drobného těla na mém mnohem větším ve mně podněcoval po- třebu se o ni starat. Kdykoli mě však objala ona, připadal jsem si naopak ochraňovaný já."

Skvělý příběh naplněný francouzskymi deserty a jedním žhavym hokejistou. Luc a Emma se navzájem potrebovali a skvěle se k sobě hodily.

Verresa
18.04.2023 3 z 5

Tak nějak mi sladký nepřítel moc nesedl. Na knihu jsem se těšila, ale docela mě to zklamalo. Děj se asi do poloviny celkem táhl a byl nemastný, neslaný... Občas jsem se smála, ale sex to samé, dost věcí jsem si nedokázala představit. Není to úplně špatné, brala bych to jako malou oddechovku, která neurazí, ale ani nenadchne.

knihomolka.Lea
09.04.2023 5 z 5

- Emma přichází na Rosemmont, aby načerpala novou životní energii. Poté, co přišla o hlavní roli v seriálu Temný hrad.
-Hned při příjezdu se potká s Lucianem.
-Oba kolem sebe krouží. Dobírají si jeden druhého.

-Lucian bývalý hokejsta, který se na
Rosemmontu ukrývá se snaží od Emmy držet co nejdál.
-Líbilo se mi, jak se Lucian snažil držet dál. Ale vůbec mu to nešlo.
-Pečení pro něj bylo uvolnění.
-i přes jeho problém, kvůli kterému opustil svůj milovaný hokej. Netoužil po ničem jiném, než znovu stát na ledě s hokejkou.

-Jednoduchý příběh, od kterého jsem nečekala velké zvraty.
-Po dočtení ve mně zanechal příjemný pocit. A obrovskou chuť na sladké. :D
-Odpočinkové čtení. Rozhodně doporučuji.

alzbeta4340
25.03.2023 4 z 5

Asi trpím nějakými předsudky, ale prostě si nedovedu představit vrcholového sportovce, hokejistu, který ve volných chvílích vyrábí cukrářské výrobky na profesionální úrovni. Nějak mi to k sobě nejde :-). Jinak je to pěkné odpočinkové ženské čtení.

MAU256
13.03.2023 5 z 5

Luc - hokejista, který kvůli svému zranění musí hokej opustit. Také ho opustí jeho snoubenka. Je zlomený, proto se rozhodne schovat ke své "mamie". Emma - herečka, jejíž hlavní roli se rozhodli v seriálu ukončit. Svého přítele najde v posteli s jinou. Celý život se jí najednou zhroutil. I ona se rozhodne schovat před světem do malebného Rosemontu. A tady je jejich nový začátek. "Mamie" se je snaží dát dohromady hned od začátku, ale oni se snaží té chemii odolávat, jenže lásce se utéct nedá. Knížka se moc hezky četla, romantickým dušičkám mohu jen doporučit.

ElikaS
01.03.2023 5 z 5

Tak to vypadá, že mám novou oblíbenou autorku. Po sérii VIP, kterou mám moc ráda, tu máme nový příběh, který si mě také hned získal. Styl Kristen by hodně připomíná Elle Kennedy a tak se do ní vždy ráda pustím.
Emma se mi líbila, už dlouho jsem nečetla příběh, kde by byla takhle trpělivá hlavní hrdinka, která by dokázala, tak dobře komunikovat. Mnohokrát mě napadlo, že u jiných autorek bychom už několikrát měli na stole obří hádku, rozchod a hlavní zápletku příběhu a tady Emma s Lucianem mluvila a většinou to vyřešili. Tohle se mi opravdu líbilo.
Luciana jsem si zamilovala. Navíc příběhy s hokejisty mám prostě ráda. A když tu máme zlomeného hlavního hrdinu, který objevuje sám sebe, je to prostě kouzelný :-)
Mimo to se povedli i vedlejší postavy - Amelie, Sal i Broomy mi přirostli k srdci.
No a když se ke k tomu všemu přidá hromada sladkého, co víc si přát?

Lofda
23.02.2023 2 z 5

Je mi líto, tohle mi nesedlo.. Série VIP od stejné autorky mě dost bavila, ale tady se navrstvilo jedno klišé na druhé. Škoda, lepší hodnocení dát nemůžu, přitom kostra příběhu zajímavá, jen styl vyprávění prostě nebyl pro mě.

Autorovy další knížky

2021  82%Idol
2022  84%Drahý nepřítel
2022  88%Jax
2021  88%Manažer
2022  84%Sladký nepřítel

Kniha Sladký nepřítel je v

Právě čtených3x
Přečtených284x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených8x
Knihotéce204x
Chystám se číst149x
Chci si koupit41x
dalších seznamech3x