Dědičky

Dědičky https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116960/bmid_dedicky-i8i-116960.jpg 4 65 8

Sestřenky série

< 3. díl >

V závěrečné části série se oblíbené sestřenky vrátí do své vesnice, aby obnovily rodový statek. Musí však přemoci nejen odpor deklasovaných venkovanů, ale i cizí magii, ohrožující princeznu Moniku. Cyklus navíc uzavírá rovněž dramatické střetnutí alchymisty Sedzivoje s Bratrstvem Druhé cesty, které ze všech sil usiluje o tajemství nesmrtelnosti. Po letech čekání se tak dočkáme uzavření další série mistra polské fantasy Andrzeje Pilipiuka a v jeho duchu jde opět o čtivou a zábavnou knihu, jež potěší všechny jeho příznivce.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Dziedziczki , 2005


více info...

Přidat komentář

FlLys
30.08.2022 2 z 5

Přišlo mi (i u druhého dílu), že se pořád nic neděje jen něco chystá a veškeráý děj se odehraje na pár posledních stranách. Vlastně stačilo přečíst první díl. Dál už to byla jen taková omáčka. Ale četla se hezky. To zas jo. A chápu, že Moniku v podvazkách si autor nemohl nechat ujít

icezero
19.12.2021 3 z 5

možná zatím nejslabší díl z trilogie. Dost mě zaujal příběh alchymisty a taky ty alkoholický postavičky v Nových Kruševicích. Moničin příběh už mě tak nějak moc nechytil, ale otevřený konec přivádí k tomu, začíst se zvědavě do čtvrtého dílu (aspoň v mém případě), takže někdy příště


Finn69
16.05.2020 3 z 5

Třetí díl Sestřenek už mě až tak nebavil. Četlo se to sice pořád docela pěkně, ale příběhu bylo pomálu a ani té zábavy nebylo tolik jako v předchozích knížkách.
Holt nevstoupíš potřetí do jedné sestřenky, jak se tak nějak říká. A jestli se to tak neříká, tak by se asi mělo :)

elenai
18.09.2017 4 z 5

Ze začátku jsem se velmi dobře bavila. Ačkoli zde bylo hodně popisu, tak byl psán čtivě a zábavně. Dýchla na mě atmosféra jedničky, kterou mám nejraději. Ale zhruba v polovině se to nějak zvrtlo a knihu jsem dočítala jen z úcty k hlavním postavám. A taky jsem chtěla vědět, jak to dopadne se Sedzivojem. Je mi také líto, že Stáňa s Kateřinou byly kvůli Monice upozaděny. A dějová linie Arminia a Lászla mi přišla totálně zbytečná. Suma sumárum - jako trilogie velmi obstojné, ovšem samostatně je díl lepší průměr.

Erezka
02.06.2016 4 z 5

Kniha se mi zdá stále stejná stejná jako předchozí díly. Čtivá, zajímavá, dobrá do kabelky. Dávám jí ovšem 4 hvězdičky, protože mě celou trápilo, že nemůžu knihám dát 3,5. Tak jim to chci na konci vynahradit.

dqenisa
12.04.2013 5 z 5

Mě se tahle knížka líbila asi nejvíc z celé trilogie. Bylo to opravdu zajímavé a člověk objevil dosud věci které nikdy neslyšel a neznal. Závěr byl dojemný a pěkný. Vůbec všechny tři knížky byly dobré. Jsem ráda že jsem si to přečetla.

kolacky
05.03.2013 5 z 5

Dobré čtení o tom, že bez práce nejsou koláče!

Senza Jenka
14.04.2012 2 z 5

Série má, zdá se, sestupný charakter. Kniha nepostrádá napětí, ale děj je rozháraný a roztříštěný a zbude po něm pachuť na patře.