Princezna
Andrzej Pilipiuk
Upír kolem sebe vytváří specifickou atmosféru. Cosi subtilnějšího než vůně. Cosi, co lovec upírů vyciťuje šestým smyslem, smyslem pro lov. A tento smysl přivádí do Krakova hned dva lovce najednou. Je možné získat zlato i jiným způsobem než alchymií, dokonalou vědou? Ano. Ale cena je vysoká. Mistr Sedzivoj jej zná, zná i tajemství Bratrstva Druhé cesty. Bude muset zahynout? Pokračování příhod tří vpravdě neobvyklých dívek - Stanislavy, Kateřiny a princezny Moniky. Stejně jako v předchozích Sestřenkách se i zde vypravěčský talent mistra polské fantastiky zaskví v plné síle a snad vynahradí i dlouhá léta čekání na pokračování nezapomenutelného příběhu.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2011 , Laser-books (Laser)Originální název:
Księżniczka, 2004
Pěkné, zábavné, příjemné počtení, stejně jako Sestřenky. Na knihu o upírech je tu sice povážlivý nedostatek polonahých pokousaných panen a na knihu od Pilipiuka zase jen stopové množství lavorovice a smradlavých ponožek, o legraci ani zajímavé nebo akční momenty přesto nepřijdete. Čekají vás lovci upírů, tajemní alchymisté, ožívající egyptské mumie, školní inspektoři, výbuchy v podzemí i noční souboje s prastarými meči jako z Highlandera.
Za mě čtyři hvězdy a hned jdu na třetí díl.
Díky prvnímu dílu jsem měla jistá očekávání, která se bohužel nenaplnila. Přišlo mi, že s Monikou začala mlátit puberta a celkově děj sklouzl do kýčovitější a méně dynamické roviny. I přesto jsem knihu se zájmem dočetla a někdy se k ní třeba vrátím na zkrácení dlouhé chvíle. :)
Druhý díl sestřenkovské trilogie si nezadá s prvním a pokračuje v kvalitním, příjemně čtivém řemesle. Což skýtá nadějná očekávání směrem k dílu třetímu...
Jak to začalo, tak to i pokračuje. Kniha si drží dál úroveň předchozího dílu, je to báječné čtení do autobusu. Všem cestujícím mohu jenom doporučit. Takže hurá na třetí díl!!!
Až na hloupě zdlouhavý začátek, se kniha četla poměrně sama :)... bohužel nedosáhla takových kvalit, jako předešlé Sestřenky.
2013 | Kroniky Jakuba Vandrovce |
2003 | Vezmi černou slepici |
2005 | Sestřenky |
2003 | Čaroděj Ivanov |
2012 | Upír z činžáku |
předešlý díl se mi líbil o něco víc. Ale i tak je polská fantasy pro mě hodně zajímavá a k zvlášť k tomuto autorovi se určitě rád vrátím. Pro mě příjemné čtení na dlouhé podzimní a zimní večery. Příjemný mix totálních výmyslů a ověřitelných skutečností je v mm případě jedna z věcí, která mě na autorovi, aspoň v téhle sérii, baví