Ve stínu královen

Ve stínu královen https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513168/bmid_ve-stinu-kraloven-6553963e74ff1.jpg 4 24 8

Za každým velkým králem stojí královna, za každou královnou pak celý dvůr. Za dobu vlády anglického krále Jindřicha VIII. se po jeho boku vystřídalo šest různých žen. Skutečné příběhy těchto tudorovských královen jsou pak pevně spjaty s příběhy těch, kdo žili vedle nich. Odehrávaly se v nádherných palácích, na dvorech plných intrik a šepotů. Vyprávějí o osudech lidí, kteří tyto ženy milovali a sloužili jim, ale i těch, kdo jim lhali a zrazovali je. Ve stínu královen obsahuje třináct fascinujících příběhů od tudorovského dvora, vyprávěných těmi, kdo se pohybovali v samém srdci dění. Tento soubor povídek doplňuje vysoce ceněnou série Šest tudorovských královen o manželkách Jindřicha VIII.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Biografie a memoáry

Vydáno: , BB art
Originální název:

In the Shadow of Queens , 2021


více info...

Dagmarka.x
Dagmarka.x
03.03.2024 5 z 5

Autorka opět nezklamala, kniha povídek krásně doplňuje příběhy šesti Tudorovských královen. Za mě skvělá kniha a těším se na další příběhy. Doufám že některá její díla, která už napsala budou též přeložena do češtiny. Třeba Marie, královna Skotská a Princové v Toweru.

Rozmarýna Rozm
Rozmarýna Rozm
24.02.2024 1 z 5

Alison Weir je moje oblíbená spisovatelka. Ovšem tato kniha je naprosto zbytečně vydaná, povídky jsou nudné. A proto nebudu Weirovou šetřit a dávám 1 hvězdu. Přečetla jsem 4 povídky a stačilo. Prodám ji za 120 Kč + náklady na zásilkovnu.


vojteska70
vojteska70
24.02.2024 4 z 5

Nezklamala. Zase moc pěkné

Elea
Elea
12.02.2024 4 z 5

Zajímavé povídky z období vlády Jindřicha VIII. a popis doby, kdy lidský život nic neznamenal.

natynka21
natynka21
11.02.2024 5 z 5

Moc pěkně napsané povídky o životech osob pohybujících se u dvora, které krásně doplňují sérii o šesti královnách. Povídky mnohdy poskytují i jiný úhel pohledu na události. Oceňuji předmluvu autorky a její úvod k jednotlivým povídkám.

zuzana2599
zuzana2599
04.02.2024 5 z 5

Tato sbírka povídek zakončuje sérii románů o anglických královnách, manželkách krále Jindřicha VIII. Já jsem to trošku otočila a Ve stínu královen četla jako prequel (čili děj který předchází). Jelikož mám o těchto královnách již dost načteno, vůbec to nevadilo. Celou sérii knih mám doma a krásné hřbety zdobí moji knihovnu a bohužel ještě stále čekají na přečtení. Slibuji, že již brzy začnu Kateřinou Aragonskou - mou oblíbenou historickou postavou.
Povídky z knihy Alison Weir se mi líbily, občas jsem se i ztrácela v postavách, ale vždy jsem se zase našla... Práci Alison Weir mám moc ráda, je to úžasná historička a skvělá spisovatelka !

lapagerie
lapagerie
25.01.2024 5 z 5

Příběhy žen, které se mihly více či méně životy šesti královen Jindřicha VIII. O některých se ví dost, o některých jen pár informaci, o některých je zaznamenáno třeba jen jméno. Autorka jako si sice jako spisovatelka příběhy vymýšlí, ale jako historička do nich využívá skutečná fakta a to se mi líbí.
Příběhy jsou čtivé, přehledně uspořádané. Hezký doplněk k románům o královnách JIndřicha VIII.

Markett
Markett
13.01.2024 5 z 5

Kniha povídek, která dokresluje pozadí příběhů o šesti tudorovských královnách. Je to velmi hezké čtení jako taková "tečka" po tom, co si člověk přečte příběhy samotných královen.
Určitě doporučuji, je zajímavé přečíst si něco z okolí slavných královen, z pohledu osob, které jim byly v blízkosti.