přehled
Mladá žena, která změnila běh dějin. Anna se po letech strávených v královských palácích Francie a Burgundska vrací do Anglie, strhává na sebe pozornost anglického dvora a rozehrává hry dvorské lásky. Když ale král zavelí, všechna hra končí. Anna má ducha i odvahu hodné koruny – a korunu chce také získat. Za každou cenu. Anna Boleynová byla druhou ženou Jindřicha VIII. Toto je její příběh. Historie nám říká, proč zemřela. Tento fascinující román vypráví o tom, jak žila. Alison Weirová rozkrývá životní osudy odvážné a odhodlané ženy.... celý text
Originální název: Anne Boleyn: A King's Obsession, 2017
Co říkají o knize uživatelé?
Druhý díl o Anně Boleynové zaujme čtenáře svým detailním zpracováním a historickou věrohodností. Mnozí uživatelé oceňují autorčin styl, který dokáže přenést atmosféru tudorovské Anglie. Postava Anny je vykreslena jako ambiciózní a rozporuplná, což vyvolává různé názory. Někteří čtenáři ji obdivují za její inteligenci a odhodlání, jiní ji kritizují za intriky a touhu po moci. Kniha přináší zajímavé pohledy na její život a vztah s Jindřichem VIII., což vyvolává otázky o morálce a lidských emocích v historickém kontextu. Čtenáři se shodují, že příběh je poutavý a zaslouží si pozornost. Více v komentářích.
Komu by se kniha Anna Boleynová – Králova posedlost mohla líbit?
- Fanoušci historických románů
- Čtenáři zajímající se o tudorovskou éru
- Milovníci silných ženských postav
- Ti, kdo hledají komplexní pohled na historické události
- Čtenáři, kteří ocení detailní popis doby
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna Boleynová – Králova posedlost. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 140 komentářůSouvisející novinky - Anna Boleynová – Králova posedlost (0)
Kniha Anna Boleynová – Králova posedlost v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 12x |
| v Přečtených | 642x |
| ve Čtenářské výzvě | 164x |
| v Doporučených | 51x |
| v Mé knihovně | 374x |
| v Chystám se číst | 244x |
| v Chci si koupit | 73x |
| v dalších seznamech | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Anglie 16. století Anna Boleynová, 1501–1536 manželství Jindřich VIII. Tudor, 1491-1547 Tudorovci popravy historické rományAlison Weir také napsal(a)
| 2016 | Kateřina Aragonská: Pravá královna |
| 2017 | Anna Boleynová – Králova posedlost |
| 2009 | Šest žen Jindřicha VIII. |
| 2011 | Princezna Alžběta |
| 2011 | Nevinná zrádkyně |

91 %

Čtu sérii pěkně popořádku, takže jsem se s Annou Boleynovou setkala už v minulém díle a upřímně se moc těšila na samostatný díl, kde bude ona hrát hlavní úlohu. Na jednu stranu mi nebyla sympatická, na druhou jsem jí litovala. Muselo být převelice těžké žít v době krále Jindřicha VIII. a pokud si vás vyhlédl, tak to bylo ještě těžší. Díky této knížce jsem dospěla k závěru, že kromě jednotlivých dílech o manželkách bych ráda četla i samostatný díl o králi. Konec jsem dočetla jen se silným přemáháním, to na mě bylo moc drsné.