Kateřina Aragonská: Pravá královna přehled

Alison Weir

Šest tudorovských královen. V prvním ze série zamýšlených románů o šesti tudorovských královnách představuje historička Alison Weirová Kateřinu Aragonskou. Fantasticky živý portrét první ženy Jindřicha VIII. bourá mnohé mýty o této hrdé ženě. Už ji nevykresluje jako jednoznačnou oběť dějinných zvratů. Na stránkách knihy ožívá charismatická, nezlomná a odvážná hrdinka, jež na prahu stáří marně bojuje o lásku manžela a budoucnost své královské dcery. Její tragický příběh nikdy nepřestane fascinovat.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2016 , BB art
Originální název: Six Tudor Queens: Katherine of Aragon. The True Queen, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kateřina Aragonská: Pravá královna. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

lea25
09.10.2025

Kdysi jsem našla v knihovně vyřazenou knihu poslední ženy Jindřicha VIII a moc se mi libila.Po nějaké době se mi sešly další díly jako e-knihy.Ted dozrál čas i věk,kdy se mi líbí historické romany.Nedalo se odtrhnout,opět jsem se dobře bavila.Myslim,že nějak tak opravdu tehdy lidé přemýšleli.

všech 189 komentářů

Související novinky - Kateřina Aragonská: Pravá královna (0)

Je smutné, uvědomí-li si člověk, jak byl šťastný, až když je jeho štěstí minulostí.

Kniha Kateřina Aragonská: Pravá královna v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně424x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: