Senior Quintet

Senior Quintet https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55580/senior-quintet-55580.jpg 4 10 3

Příběh pěti pošetilých starců, obyvatel vesnice s fiktivním názvem Kumburk, je podán s velkou nadsázkou a čtenáře od počátku upoutá a strhne. Kniha má mnoho předpokladů stát se humorným čtením. Má napětí a švih, najdeme v ní uvážené míšení možného s téměř nemožným i překvapivý závěr. Svou snahou podat výpověď o specifickém prostředí, ale zvláště o nedokonalosti a nevyzpytatelnosti soudobého světa získává až filosofický rozměr a řadí se k tomu nejlepšímu, co vytvořila klasická česká humoristická próza.... celý text

Přidat komentář

Damato
15.03.2018 5 z 5

Tak u téhle knihy jsem v prvopočátku vůbec nešla po obsahu, ale stála jsem takhle v Luxoru a zalíbila se mi obálka-taková uklidňující letní příroda a z obálky na mě vyloženě dýchala pohoda letního dne, kdy ležíte na louce, myšlenky se zaobírají jen tou příjemnější stránkou života a starosti -ty nejsou. A pak , když jsem následně knihu otevřela, tak jsem byla naprosto spokojená s vyloženou investicí. Sice jsem dostala doma kázání o tom, že tak jak mají gambleři zakázaný vstup do herny, pro mě bude svatý rodinný zákaz vstupu do všech NeoLuxorů od Aše až po Břeclav. ( moje poznámka, že tohle jsem ale koupila v olomouckém Luxoru a že jsem si myslela, že zákaz platí jen pro jižní část republiky neuspěl :-) ) Ale knize bylo odpuštěno, když jsme ji přečetli oba , oba jsme se shodli, že tohle čtení bylo bezva, stejně jak obálka knihy- prostě fajn oddechovka , kterou přečtete raz dva a ještě u toho máte pocit , že jste se smáli celou dobu čtení.

Disease
19.12.2014 5 z 5

Na rozdíl od Gilgulu je tohle lehčí čtivo, ovšem forma zůstává i nadále dokonalá.


Livien
26.06.2013 5 z 5

Dobrodružství pěti naprosto charakteristických starců mě bavilo od začátku do konce. Šlo o nenáročnou četbu, která byla náročná snad jen v pochopení jednotlivých rodinných vztahů. Až budeme všichni staří a bez chuti do života, měli bychom se u doktora Steina, Ozeáše Josky, Jana Rokose, Aloise Lebánka a Viléma Houdy inspirovat. (A to i přes "kosmetické" chybky knihy typu nečekané změny jména pana Lebánka.)

Autorovy další knížky

David Jan Novotný
česká, 1947
2010  88%Sidra Noach
2017  72%Dybuk a ďábel
2013  68%Gilgul
2000  82%Strážní andělé
2001  93%Pohádky z ementálu

Kniha Senior Quintet je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x