Sen deseti nocí

Sen deseti nocí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517969/bmid_sen-deseti-noci-Ire-517969.png 4 15 3

Kniha je souborem deseti povídek známého japonského autora Sóseki Nacume. Připravte se na fantastické dobrodružství, které se odehrává v úžasném světě snů a tajemství! Spolu s autorem se ponořte do záhadného světa snových krajin, které vás ohromí svou krásou a magií. Náš hrdina se ocitá uvězněn v podivném snovém cyklu, v němž musí projít deseti nočními dobrodružstvími plnými nečekaných zvratů a absurdních situací. Sosekiho výjimečný styl a jemný humor nás provází tajemnou snovou říší, kde se setkáme s fantastickými bytostmi, vtipnými překvapeními, nečekanými rozuzleními a filozofickými otázkami, které Vám budou motat hlavu ještě dlouho poté, co zavřete tuto knihu. Pojďte se smát, snít a bádat s naším neohroženým hrdinou, který se nebojí vstupovat do neznámého. "Sen deseti nocí" je skvostná kombinace dobrodružství, mystiky a sarkastického humoru, která vás vtáhne do svého podmanivého objetí a nechá vás toužit a snít. Pokud jste milovníkem surrealistické literatury, snové atmosféry a japonského literárního umění, tato kniha je jako stvořená právě pro vás. Přidejte se k našemu hrdinovi na jeho nevypočitatelné cestě a připravte se na sen, který vás bude provázet ještě dlouho poté, co se vrátíte zpět do reality. "Sen deseti nocí" je kniha, která vám otevře dveře do světa magie, fantazie a nekonečných možností.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Ozbrojtese.cz
Originální název:

夢十夜 / Jume džúja , 1908


více info...

Přidat komentář

čtenářka86
08.10.2023 5 z 5

Kniha neuvěřitelně zajímavým a věrohodným způsobem navozuje snovou realitu. Klobouk dolů před autorem i překladatelem. Moc pěkné.

LucieT.
30.01.2021 5 z 5

Mám ráda přesně tu atmosféru, která je zde společná každému snu. Tajemná, nejasná, bez smyslu pro realitu, tak typická pro sny. Je to jako putování tajemným labyrintem. Příběhy jsou opravdu kraťoučké, ale je potřeba přemýšlet, každý sen si vychutnat a nechat doznít. A také velmi sugestivní, jejich výklad záleží už jen na daném čtenáři.


Teckovana
23.02.2020 5 z 5

Něco jako surrealismus na japonský způsob. Krátké příběhy čtenáře rychle vtáhnou a než se stačí rozkoukat, je konec. Fantastické texty provázejí velmi decentní barevné ilustrace, takže četba je to opravdu barvitá. :-)

Štítky knihy

japonská literatura

Autorovy další knížky

Sóseki Nacume
japonská, 1867 - 1916
2020  82%Kokoro
1958  88%Polštář z trávy
1996  80%Sanširó
2023  80%Sen deseti nocí
2023  71%Boččan, mazlíček staré Kijo

Kniha Sen deseti nocí je v

Přečtených19x
Knihotéce8x
Chystám se číst4x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x