Pád

Pád https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11310/bmid_pad-nQp-11310.jpg 4 101 11

Sedmá věž série

1. díl >

Tal žil celý život v nevědomosti. Nikdy neopustil svůj domov, tajemný hrad sedmi věží, a nevnímá nebezpečí, jež hrozí zničit jeho rodinu i svět, který zná. Jenže Talovi není přáno, aby se skrýval v závětří navždy. Když nebezpečí udeří, musí se pokusit vylézt na Červenou věž a ukrást slunokam… …ale těsně u cíle cesty se zřítí dolů do podivného, neznámého světa válečníků, ledních lodí a tajemných kouzel. Zde Tal potká nepřítele, který mu zachrání život – a drží klíč k jeho budoucnosti.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The Seventh Tower. The Fall , 2000


více info...

Přidat komentář

Luigi1
18.05.2023 5 z 5

Tak to se povedlo nejen tento díl ale celá série

denniys
08.05.2021 4 z 5

Příjemná kniha. Jsem o 20 let starší než cílová skupina čtenářů a stejně jsem si četbu užila. Sledujeme příběh malého chlapce, který se snaží zachránit svou rodinu získáním cenného slunokamu, vyzkouší všechny možnosti, bohužel mu jsou házeny klacky pod nohy, takže se musí uchýlit ke krajnímu řešení, čímž se mu změní celý život i pohled na svět jak ho zná. Příběh se odehrává v jedné dějové linii, je jednoduchý a krátký. Pro dětského čtenáře musí být velmi poutavý, pro mě byl příjemnou oddechovou jednohubkou.


Ailee
14.12.2020 4 z 5

Taková příjemná nápaditá fantasy rychlovka. Díl ovšem končí uprostřed děje a dvojka bude navazovat přímo tam, kde jednička končí. Sice pro děti, ale rozhodně neurazí ani dospělé.

Sidonie
09.01.2017 5 z 5

Ani dneska si nemyslím, že by to bylo špatné. Určitě jedna z lepších fantasy pro děti. (Hodnotím celou sérii.)

trudoš
15.09.2015 3 z 5

Australský spisovatel Garth Nix stvořil úžasný nový svět tvořený obrovským hradem, jehož obyvatelé žijí ve věčném tabu o zemi za zdí. Uznávám, že uzavřené oddělení není úplně nová myšlenka, ale autor z ní rozhodně vytěžil, co mohl. Příběh překypuje nápady a pochmurnou atmosférou, přičemž jednoduchá dějová linie má extrémně rychlý spád. Ale… U jiných knih si stěžuji, že by mohly být o polovinu kratší, u této je to naopak. Strohost, s jakou je napsaná, chvílemi zamrzí. Je tu spousta nápadů, které by si zasloužily rozvést, spousta zvratů, které by potřebovaly dotáhnout. Na sto sedmdesáti stránkách se toho odehraje opravdu hodně, a přitom série teprve začíná. Výsledek tak bohužel ve mě zanechal dojem knihy v rychlosti spíchnuté na koleně, i když realita bude pravděpodobně zcela jiná.

Heřmis
13.07.2015 4 z 5

Poprvé jsem se s Garthem Nixem setkal v časopise XB-1 prostřednictvím krátké povídky, která mě zaujala. Tak jsem sáhl po této knize, a i když je určená pro děti a mládež, tak mě bavila taky. Určitě budu časem pokračovat s dalšími díly.

Nagadir
14.10.2014 5 z 5

Příběh, který si mě neuvěřitelně získal. Možná je jednoduchý, ale právě to mě na něm baví, a jako vždy si pan Garth Nix vymyslel neuvěřitelně originální svět, který funguje svým zvláštním způsobem.
Rozhodně se nemůžu dočkat jak bude tato minisérie pokračovat.
9/10

BooksLucyKing
12.06.2013 3 z 5

Čekala jsem od knihy trochu víc, protože ostatní série od Nixe mě fascinovali, tohle je asi správně u nás v knihovně zařazeno v dětské části. Svět, který tady Garth vymyslel je moc zajímavý. Hrad, který se neopouští, různě společenské úrovně, nehostinný svět venku, kouzla světel. Výborný nápad, jen mám pocit, že z toho mohl vytěžit víc, víc akce, víc tajemna, napětí. Bylo tam toho málo a často dost předvídatelné situace. Ale na nějaké pohodovější čtení po večerech to jde. Určitě šáhnu po dalším díle, zajímáme, jak to bude pokračovat. Špatná kniha to není, tak ten průměr.

kneznaL
17.03.2012 2 z 5

Asi jsem divná, mám p. Nixe moc ráda, ale tato série mě naprosto nebavila. Dočetla jsem s úsilím asi tři díly, že mě to snad chytne, ale fakt ne. Pro mě to nejhorší, co jsem od něj četla. Škoda. :-(

snipe
21.03.2011 5 z 5

Skvělé! Po přečtení prvního dílu jsem si hned došel pro další a dá se říct, že jsem na tom s postupem času byl závislý xD... v dobrém slova smyslu.

Lusa
30.11.-0001 5 z 5

Též jedna z mých prvních knih z knihovny, velice krásný příběh, ale jako obvykle si už nedokážu vybavit vše, ale i tak byla moc krásná.

Vzpomínám si, že jsem si jí vzala hned po tom co jsem dočetla Eldest, měla jsem velmi rozpolcenou povahu, byla jsem smutná i natěšená zároveň, takže jsem musela šáhnout po jiné knize, abych se uklidnila a zrovna jsem měla po ruce Sedmou věž :))

Autorovy další knížky

Garth Nix
australská, 1963
2004  84%Sabriel
2005  77%Pan Pondělí
2006  89%Abhorsenka
2005  87%Lirael
2002  83%Pád

Kniha Pád je v

Právě čtených3x
Přečtených189x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených11x
Knihotéce97x
Chystám se číst39x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x