Pan Pondělí přehled

Garth Nix

Artura Penhaligona zachrání před smrtí klíč ve tvaru hodinové ručičky. Společně s klíčem ale přichází epidemie vyvolaná prapodivnými tvory z jiné dimenze a Arturův vysněný svět se ocitá v nebezpečí. Cizinec jménem pan Pondělí, jeho pomstychtiví poslové se zakrvácenými křídly a armáda Uchvatitelů s psími hlavami se nezastaví před ničím, aby získali klíč nazpět, i kdyby to mělo znamenat smrt Artura a zkázu všeho kolem něj. Zoufalý Artur se vydává do tajuplného domu – domu, který vidí jen on sám. Musí rozkrýt tajemství klíče a objevit svůj skutečný osud.... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2005 , Triton
Originální název: Mister Monday, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pan Pondělí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Kikulka97
17.10.2025

Sice nejsem cílová kategorie middle grade, nicméně už po pár stránkách mi bylo jasné, že toto se pomalu ale řítí do záhuby.
Být mi náct, knížka mě podle mě přestane bavit asi stejně, což je vleké bohužel. Nápad není ničím unikátní, nicméně autor to překombinoval strašným způsobem. Asi střed knížky byl svižnější, nicméně pak se do toho uator opět zamotal a konec... nebudu pokračovat v sérii. Ale perokresby jsou v knížce krásné.
Na podobné téma existuje milion jiných a lepších knih, třeba série Časodějové.

všech 27 komentářů

Související novinky - Pan Pondělí (0)

Ocenění knihy (1)

2003 - Aurealis Award (Best Children Fiction)

Kniha Pan Pondělí v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně121x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi