Domácí vězení

Domácí vězení https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479376/bmid_domaci-vezeni-Z6Z-479376.jpg 4 9 2

Sebevražedný oddíl rozhodně není žádný superhrdinský tým. Nebezpeční zločinci, přinucení ke spolupráci Amandou Wallerovou, jsou přinejlepším sebranka neřízených střel. Dosud je v šachu držely výbušniny v lebce, jenže ty jsou nyní pryč, a Sebevražedný oddíl se zcela vymyká kontrole. Jenže během události VĚČNÉ ZLO zmizeli ze Země všichni slavní hrdinové. A psychopati ze Sebevražedného oddílu jsou tím posledním, kdo zbývá, aby ochránil náš svět! Wallerová posílá tým složený z Deadshota, Harley Quinn a Captaina Boomeranga, aby zabránili zlovolnému a geniálnímu Thinkerovi v získání zbraně nepředstavitelné síly. Má to ale jeden háček – Thinker si vybudoval svůj vlastní Sebevražedný oddíl s Power Girl, Steelem a Neznámým vojínem… což je kombinace, která se originálu minimálně vyrovná.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Walled In , 2014


více info...

Přidat komentář

ludek.n
01.08.2023 4 z 5

Pátá kniha Sebevražedného oddílu nám napřed nabídne samostatný příběh Amandy Wallerové z pera Jima Zuba skvěle nakreslený André Coelhem, a poté šest sešitů scénáristy Matta Kindta a jeden nic neřešící pokus zavděčit se publiku (což se ovšem moc nepovedlo) Seana Ryana. Věznice s maximální ostrahou Beele Reve v Louisianě je zdevastována útokem Zločineckého syndikátu, ředitelka Amanda Wallerová je zde uvězněna a moci se chopil jeden z nejnebezpečnějších vězňů Thinker, který plánuje oživit Omaca a s jeho pomocí ovládnout všechny a všechno. Tím spíš, že mocní superhrdinové jsou pryč a Sebevražedný oddíl se už před časem rozpadl. Matt Kindt se společně s výtvarníkem Patrickem Zircherem postarali o skutečně zajímavý vývoj. Atmosféru budují pozvolna a pomalu. Občas zařadí nějaký ten flashback, medailonek nebo dokonce historickou vsuvku, ale po většinu času se nezadržitelně valí vpřed a utahují šrouby. Na postu výtvarníka pak dochází v průběhu času ke změnám: Rafa Sandoval se ujal Nahoře a dole (#27), Jason Masters Kouzelné kulky (#28) a Jim Fern jde ve Spláchnutém (#29) do velkého finále. Poslední sešit tohoto souboru zpod režijní taktovky Seana Ryana pak zkouší otočit kormidlem k novým zítřkům, ale je to jen výstřel na slepo, a navíc vypadá, jako by ke zbytku snad ani nepatřil (o to kurióznější je fakt, že dal celé knize titulní obálku). Tenhle sešit tu už prostě z dramaturgického hlediska neměl být, aby netříštil veskrze pozitivní dojmy a zbytečně neotvíral staré/nové rány.

fvalek
01.11.2022 5 z 5

To bylo perfektní! Vůbec jsem nečekal, že pátý díl naváže na obrovský event Věčného zla, který naprosto miluju, takže tohle musím zákonitě ocenit. Ale ono to i jako samostatný příběh Sebevražedného oddílu mělo spoustu zajímavých a skvělých prvků. Ať už vytvoření dvou "oddílů", z nichž jeden představil velmi opomíjené vedlejší hrdiny DC, tak i další a další tajemství Amandy Wallerové. Sice mě v tomhle díle trošku zklamala Harley, ale zase mě potěšil Deadshot. King Shark se dočkal parádního originu a rodinného shledání, taky mě potěšily krátké příběhy oněch opomíjených hrdinů, hlavně tedy Power Girl, kterou samozřejmě znám, ale dodnes jsem nějak nezjistil, jak vlastně funguje v celém DC universu, až doteď!

Je to zase takové odbočení od velké zápletky týkající se Ligy a Ligy nespravedlnosti, ale je vtipně ukázané, že svým způsobem zase Oddíl zcela neviděn zachránil svět. Celé je to protkané vtipnými pasážemi a hláškami, ať už různé narážky a navážení se do postav, tak závěrečný "hrdinský čin" Boomeranga apod. Oproti Věčnému zlu je to samozřejmě méně kvalitní, více vtipné a takový "zbytečnější" příběh, ale co už, je to prostě super Sebevražedný oddíl. :)