Výchova a trest

Výchova a trest https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451718/bmid_vychova-a-trest-Wu6-451718.jpg 4 16 4

Pro Sebevražedný oddíl se vše obrátilo vzhůru nohama. Teď bojují za něco, v co doopravdy věří, a to pod novým vedením jednoho z nejlabilnějších sériových vrahů, jaké kdy svět spatřil, stejně tak geniálního jako bláznivého. Samozřejmě záhadná poblázněná vražedkyně ve vedení může být přesně to, co Sebevražedný oddíl potřebuje, aby fungoval jako tým. Týmového ducha totiž jistě bude potřebovat, až bude na svých nových misích bojovat proti obřím monstrům poskládaným z mrtvol, hypnotizujícím anarchistům a záhadné osobě z minulosti Wallerové, kterou doufala, že už nikdy neuvidí… Padouši Sebevražedného oddílu se v těchto příbězích připravují na událost VĚČNÉ ZLO v podání skvělých scenáristů ALEŠE KOTA (Secret Avengers) a MATTA KINDTA (ANIMAL MAN) a kreslířů PATRICKA ZIRCHERA (FOREVER EVIL: ROGUES REBELLION), RICKA LEORNADIHO (SUPERMAN) a NEILA GOOGEA (FLASH). Obsahuje SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL č. 20–23, příběh s Harley Quinn z DETECTIVE COMICS č. 23.2 a Deadshotův příběh z LIGY SPRAVEDLNOSTI č. 7.1.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Discipline and Punish , 2014


více info...

Přidat komentář

ludek.n
01.08.2023 3 z 5

Čtyři sešity čtvrté knihy Sebevražedného oddílu jsou prací českého scénáristy Aleše Kota, který převzal otěže rozjetého vlaku po Adamovi Glassovi (a byť jistá návaznost na předchozí sešity tu je, spousta dějových linií vyšuměla zcela a beze zbytku do ztracena). Doplňují je dva medailonky Matta Kindta ze série Detective Comics (Harley žije) a Ligy spravedlnosti (Zamiř a vystřel). Tahle dvě ohlédnutí za dětstvím a mládím Harley Quinn a Deadshota nakreslili Neil Googe, Sam Basri, Keith Champagne, Carmen Carnerová a umělec, skrývající se pod přezdívkou BIT. Především osobité zpracování příběhu s Harley Quinn od Neila Googea je velmi osvěžujícím příspěvkem do jinak vážného pojetí misí Sebevražedného oddílu. Kotův scénář pak kresbou doprovodil Patrick Zircher a je opravdu na co koukat. Tím více mrzí, že Aleš Kot nepřekročil svůj stín. S jeho nelineárním vyprávěním, při němž skáče z jednoho místa na druhé, smíchává jablka s hruškami a přidává bez vysvětlení postavy, jak na běžícím pásu, mám prostě problém se srovnat. A čím déle v jeho společnosti setrvávám, tím je to horší a horší. Finální mise v jedné nejmenované vzdálené zemi s ropným potenciálem je pak úplně mimo mantinely, neboť nemá hlavu ani patu a je jen snůškou trapných předváděček. Podle mého se Sebevražedný oddíl v této knize vydal špatným směrem

fvalek
05.10.2022 4 z 5

Výchova a trest se trošku tematicky i chronologicky odcizila od předchozích dílů, přestože na ně navazuje. Dokonce i kresba je jinačí, a přestože je pěkná, tak Harley nevysvětlitelně vypadá jako opička, ale je to sranda. Co se týče toho příběhu... Navázání na poslední události s útěkem a s vyhrožováním Wallerové jsou fajn. Do děje vstupuje staronová postava, kterou jsem kdysi vůbec neznal, teď ji vídám na každém kroku. Do jaké míry se do příběhu hodí, to nechám na každém, já bych to bral střízlivě. Co se týče nějakého pořadí kapitol, to bylo dobré, klasická retrospektiva, která udělala svoji práci a byla zajímavá. Spíš mi nejde na rozum to chvilkové hraní si na slušňáky, nějak jsem nepochopil proč. Nicméně hezky se navázalo i na samotnou sérii Harley, jak může fungovat souvisle se Sebevražedným oddílem apod. Dvě samostatné kapitoly na konci ohledně Deadshota a Harley byly pěkně udělané, u Harley klasika, u Deadshota novinka, pro mě aspoň, ale zaujaly mě. Bohužel čím to začalo jít víc do hloubky, tím to ztratilo něco... sebevražedně nesmyslného. Ne že by mi to po tolika šílených komiksech vadilo, ale přece jen se to trošku táhlo.


Lenka.Vílka
12.02.2021 5 z 5

Jak to říct jenom slušně...

Když jsem si přečetla, kdo napsal Výchovu a trest, úplně jsem se zatetelila. Jako vážně %@&@& a %@&@&@ radost. Zero považuji za jednu z top sérií. Ale moc toho u nás od Kota nevyšlo, takže cokoliv udělá radost.

Protože ten příběh je naprosto skvělej. A přestože jsem Věčné zlo už četla (v návaznosti na děj ligy), ukázalo se, že ve výsledku na tom ani tolik nezáleželo.

Příběhu nejvíc sluší nelineární vyprávění. Protože si budete říkat: "Jak se všichni dostali do další mise, když ještě na začátku měla Wallerová nůž na krku?" Hezky se to střídá. Jak obě časové linky, tak akce.

Myslím, že můj vztah k téhle sérii dokonale shrnuje věta, kterou řekla Harley: "Vůbec nemám páru, proč to dělám." A stejně střílí dál. No, já čtu taky dál :D

Origin Harley (Batman – Detective Comics #23.2) byl v pohodě, ale...tohle už každý četl stokrát, že...ale nenudil. Co mě ale hodně bavilo, byl rozhodně Origin Deadshota (Justice League of America #7.1: Featuring Deadshot). To mě hodně bavilo.

Bylo by fajn, kdyby vyšly i ty ostatní "sedmičkový sešity" v rámci zbylých New 52. Ale klidně v druhé knize Justice League of America :D to by mi udělalo vážně radost. Už je to fakt dlouho, kdy vyšla první kniha...

3DD!3
30.11.2020 5 z 5

Kotův Sebevražedný oddíl má spád, skvělé hlášky a hlavně je zábavný. King Shark si čte o Rumim, Deadshot je oživován z mrtvých a v Las Vegas řádí hrouda ze zombíků. Paráda.