Sdílejte, než to zakážou!

Sdílejte, než to zakážou! https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478483/bmid_sdilejte-nez-to-zakazou-9Z4-478483.png 1 169 49

Babišova předvolební publikace obsahuje mimo jiné vizi o obnově České republiky po koronavirové pandemii, nebo třeba kritiku opozičních Pirátů.

Přidat komentář

Emik87
24.02.2024 1 z 5

Knihu jsem si přečetla a uložila do knihovny. Počkám, až AB zmizí z politiky a přečtu si jí znova. Pak bude čas a prostor na opravdu objektivní zhodnocení. Zatím fakt nic moc.

tomasR9FT
07.01.2024 odpad!

Odpad!


onRock
09.11.2023 odpad!

Takzvaná predvolebná marketingová kniha populizmu. V posledných rokoch populárna v českých a slovenských vodách u duchovných potomkov komunistov.

Igneus
31.05.2023 odpad!

Nevěřím, že to napsal člověk, co si myslí, že Slunce je planeta. Nechápu, jak vůbec může mít titul, když je to takový trouba. Ale ať si ve svých knihách žije jako za komunismu, když byl v STB, pan Bureš...

vlkodlaq
03.02.2023 odpad!

Ještě strašnější sbírka populismu a lží, než "o čem sním, když náhodou spím".

IvaW
27.12.2022 odpad!

Škvár.

ready666
12.12.2022 1 z 5

(SPOILER) Co si budem, číst mi to přišlo jako ztráta času (což v podstatě je), tak jsem to poslouchal jako audioknihu v autě na služebkách. Pravidelně jsem to musel vypínat a vyčistit si hlavu od těch všech šroubů, co Vám autor valí do hlavy. Hodil by se mi jednou za půl hodiny vstup Kostkáčka: "A teď vypněte nás prosím, ať nebolí Vás hlava."

Zde stručný výtah: A.B. je podle knihy geniální podnikatel s velkým sociálním srdcem, pro maminky, babičky, dědečky, děti a mladé rodiny se může roztrhat, udělal reformy školství, dopravy, zdravotnictví i v ekologii, je nejlepší na světě, ale lidskej a s pokorou a bez něj by tahle země v podstatě okamžitě přestala fungovat. Jak je ale retrospektivně rok po jeho prohraných volbách vidět, Andreje prostě nepotřebujeme. :-)

Taky mě hrozně pobavilo, jak chce moc podporovat průmysl výroby PC her, což by znamenalo, že se díky tomu budou ještě víc hrát, ale pár kapitol předtím si stěžoval, že děti moc hrajou hry a měly by víc sportovat. :-)

A proč dávám 1*? To jen za to, že jsem si díky tomu aspoň rozšířil obzory a dozvěděl se, že české firmy jsou fakt dobré v kosmonautice a výrobě PC her nebo že Průša a jeho 3D tisk je fakt až tak moc světový a spoustu dalších zajímavostí, které jsem si pak i dohledával, takže to nakonec nebyla totální ztráta času.

Metcheque
08.11.2022 2 z 5

Přátelé nechápou, jak můžu takto ztrácet čas, ale tohle jsem si přečíst musel. Inu, v prvé řadě nemám rád knihy, které za autora napíše někdo jiný. Klobouk dolů, pane Prchal, ale na tohle by Bureš prostě neměl ani mentální, ani časovou kapacitu.

Co se týče obsahu, kniha je výbornou ukázkou trumpovské populistické kampaně: Babiš je vlastně ideálním politikem pro všechny voličské skupiny. Je bojovníkem proti korupci a prosazuje moderní školství, je zapáleným environmentálním aktivistou, podporuje výrobce počítačových her, je progresivista a zároveň hájí tradiční hodnoty, je světový a zároveň kope za slušné Čechy... zkrátka každý si najde to své. Nejvtipnější je ovšem jeho recept na blahobyt, který by vyžadoval tak deset českých rozpočtů, kdyby měl být v plné výši realizován. Řidiči bez bodů STK zdarma! Kafe zadáčo v každé nemocnici! Slovo zdarma se vůbec v knize vyskytuje hodně často.

Číst Babiše je prostě skvělou psychologickou sondou do současného politického marketingu, kdy tradiční levice a pravice ztrácí smysl a úspěšní politici jsou ti, kteří dobře prokličkují v kulturních válkách.

micha-ella
24.07.2022

To je zajímavé!
Co je zajímavé? Zajímalo by mě, co ve svém životě dokázali ti odsuzující čtenáři. Jistě je jeden každý z nich úspěšnější, aktivnější, chytřejší a pracovitější a jistě se také každý z nich setkal s mnoha státníky světa! Určitě!

6728
06.05.2022 1 z 5

Oceňuji, že se pan Andrej Babiš (nebo spíš Mára Prchal, idk, kdo za touto zrůdností stojí) pokusil napsat knihu, ale tudy cesta nevede. Jak bych knihu tedy zhodnotil? Krátká odpověď je "fuj!", dlouhá odpověď by byla "fuj, a už nikdy víc kur.."

midone
14.04.2022 1 z 5

K Vánocům jsem si přála knihu, o níž nebudu vědět vůbec nic a byla tak u jejího čtení překvapená. Jojo, tohle byl fakt zlatý hřeb večera. Prý to bylo v knihkupectví zdarma. Při zběžném prolistování soudím, že asi půjde o pětihvězdičkovou kvalitu (hlavně i podle hodnocení 8%). Klobouk dolů před vámi všemi, kdo to opravdu přečetli. V mých očích máte opravdu velký respekt.

Samohyb
12.01.2022 odpad!

Má to celkem dobrou výhřevnost. Paní v levných knihách se na mě sice divně dívala, ale vypadala, že se jí ulevilo, že to přestane zabírat poličku :-D
Každé je jak dvě polínka dřeva... Den a půl jsem tím topil a tímto děkuji panu A.B. za pomoc se zvládnutím energetické krize...
Číst se to ale bohužel nedá. Ten venkovsky humpolácký styl bodrého občana, který známe z televize je tu převeden na papír. Dal jsem asi 20 stran a víc to nešlo.
Fascinuje mě, kolik něčí práce, času a duševního zdraví je někdo schopen investovat do své předvolební kampaně. Tohle ani není obdoba komunistických agitek. Tohle je podnikatelské baroko v tom nejhorším významu slova...

Štěpinambura
28.12.2021 1 z 5

Nádherně doplňující kniha, krásné fotky, úplně ta nejlepší... skočili sjte mi na to?! Řekla bych, že to je spíše pravý opak. Ale jednu výhodu to má: Odpovídá ceně, protože se rozdávalo při volbách ZADARMO!

klatil
19.12.2021 odpad!

Naprostý odpad, ale doporučuji všem si tuto věc přečíst, abychom si všichni uvědomili jakým lžím věří tolik našich spoluobčanů. Už i titulek jasně říká, že se hrdě řadí mezi tzv. Fake News a hoaxy. A opravdu se to jimi jen hemží. A ten populismus ve své obnažené nahotě. Vážně stojí za to to alespoň prolistovat a zamyslet se nad naší současnou společností.

NelaLantsov
21.11.2021 odpad!

Fotka s šéfem Applu a pod ní ta s Billem Gatesem? Andrej ve vánočním svetru? Tahle kniha je hotová noční můra. Stačí vidět obrázky. Ale aspoň jsem se nasmála (ovšem nikoli díky autorovi, nasmála jsem se autorovi).

puczmeloun
13.11.2021 1 z 5

Čteno před volbami z profesního zájmu, dnes doprohlíženo a uloženo do nejzazšího koutu knihovny. Fascinující, že to na určitou cílovou skupinu funguje. Fascinující, že jedny z nejlepších reklamních a copywriterských mozků v republice jsou schopny dělat něco takového, i s ohledem na to, jak výsledek musí dopadat i na ně. Člověk si představuje, jak to někde v Praze v kanclu píší a hurónsky se u toho smějí. Fascinující, jaká je kniha mišmaš do nekonečna opakovaných lží, výmyslů, náhodně vybraných historek, různě přebraných různorodých (i dobrých) nápadů (ad absurdum to bylo v předchozím "díle", kde někteří autoři byli nepříjemně překvapeni, že jsou jejich texty najednou v politické knize), strašení, donebevolajícího slibování* i hraní na city. A vlastně i to, že všichni ví, že to AB nepsal, ale nikdo to nikde nikdy nepřiznal. Když je kniha od začátku do konce lež... A co teprve kampaň, která je na ní postavená.**

* A schválně, jak dopadne toto hned ze třetí strany: "Je to naposled, co kandiduju do Sněmovny."
** Ani to sami nedokáží přiznat, viz "byli jsme marketingově důrazní" resp. "Dali jsme průchod fantazii..."

Denca.Marsi
14.10.2021 odpad!

Já se vlastně celkem i nasmála. Takovou snůšku manipulativních lží a keců jsem snad ani nečekala. Nechutné PR s ukazováním prstu na všechny ostatní. Všichni jsou deb*lové jen já jsem letadlo. Asi takto bych knihu vystihla. Moje první nálepka odpad.

Pivka1
14.10.2021 odpad!

To se prostě nedalo. Jako předvolební agitka mi knížka byla vhozená do schránky, ale fakt jsem to nezvládla. Škoda papíru, odpad s velkým O.

knih-o-mol
10.10.2021 2 z 5

Jedna z možných čítanek textů k publikaci: Moudrost psychpatů. Konec konců znáte výsledek voleb a v příštích dnech můžete konfrontovat další vývoj s teoriemi pana Duttona. Kniha má svoji dokumentační hodnotu, jelikož jeji obsah je esencí osobnosti autora.

KrystofVacula34
10.10.2021 1 z 5

Když jdete po ulici a najednou kolem vás začnou skákat lidé v bílých košilích a dají vám do rukou knížku tak to zní v pohodě ale po tom co zjistíte od koho knížka je,tak vás radost přejde. I tak sem knížku přečetl, a musím říct že to byla nejhorší kniha kterou dávám kdy na databázi. Autor knihy si vyloženě dělá srandu z nás "obyčejných" lidí tím že on jako politik,a bývalý člen stb dělá jakože je jeden z nás. Knížka by je součástí kampaně pro jeho stranu ovšem kniha spíše připomíná životopis autora. O čem vlastně knížka je? Pojednává o migraci a její "řešení",jak nás strašně zachránil když přivezl miliardy z Bruselu, a tak dále. Nejvtipnější část je ovšem uprostřed knihy,kde najdeme několik fotek z jeho jak osobního,tak politického života. Nejvíc ovšem "pobavila" fotka kde leží ve vaně a pod fotkou je napsáno, že podporuje České lázeňství. Knížku nedoporučuji číst radši si přečtěte něco jiného co máte rádi.

Štítky knihy

politické události politika propaganda Státní bezpečnost (StB) reklama a propagace volby populismus

Autorovy další knížky

Andrej Babiš
slovenská, 1954
2017  18%O čem sním, když náhodou spím
2021  9%Sdílejte, než to zakážou!

Kniha Sdílejte, než to zakážou! je v

Právě čtených2x
Přečtených141x
Čtenářské výzvě12x
Knihotéce45x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x