Sami na této zemi? - O Boží přítomnosti mezi námi

Sami na této zemi? - O Boží přítomnosti mezi námi https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421895/bmid_ami-na-teto-zemi-o-bozi-pritomnosti-dmD-421895.png 5 43 14

Známý salesiánský autor ve své nové knize vede každého k tomu, aby si uvědomil, jak intenzivně nás Boží přítomnost obklopuje. Není místa, kde bychom se s Bohem nemohli setkat, ať je to nemocniční pokoj, nebo rockový koncert. Jde jen o to, abychom se neuzavírali do ulit svých představ, předsudků a zatvrzelostí. V desítkách příběhů ze svého působení se Heryán dotýká nejrozmanitějších lidských osudů a vybízí nás, abychom otevřeli oči svých srdcí a vyšli Boží přítomnosti mezi námi naproti. Ladislav Heryán je salesiánský kněz, biblista a vysokoškolský pedagog. V Portále vyšly jeho úspěšné tituly Exotem na této zemi a Stopařem na této zemi.... celý text

Přidat komentář

Chesterton
18.01.2023 5 z 5

[audiokniha - autorské čtení]
Svěží duchovní zrak, který má tento rockový a vězeňský kněz, co prochází místy kam se sami často nikdy nedostaneme a propojuje mnohá nesourodá prostředí ...... mi rozsvítil letošní Advent a přinesl Vánoce o trochu dříve.
Děkuji za milosrdenství skoro pro každého, za laskavé slovo a odpuštění pro hříšníky, za rozšíření obzorů, které nám Ladislav ve svých krátkých zamyšlenních přináší. A hlavně VŠE pevně a neotřesitelně stojí na biblickém poselství.

Začne to třeba v parlamentu, přes Jaromíra Nohavicu, coby "odsvěcený kostel" a knihkupectví Neoluxor.... rozšíří nám obzory o cisterny, co neudrží vodu (jako je religionistika nebo psychologie) a vše završí ujištěním, že "Ježíš má svoje lidi všude".
Nebo kapitolka O lásce a přátelství, do kamene tesat
Čtěte, poslouchejte a posuďte sami.
10/10

tonysojka
23.12.2022 5 z 5

Až neuvěřitelně laskavé úvahy a zamyšlení na základě příběhů,z nichž je každý jedinečný,tak jako je člověk .
Autor nesmírně citlivě předává své žití vírou a s Bohem.
Jeho knihy si troufnu nazvat "polévkou pro duši", výživnou a dávající sílu a povzbuzení.

"...Jen vědomí, že nás samotné vidí ještě jiné oči, oči Boží, nám může pomoci unést to,co vlastně nikdy nemělo smysl.Jen musíme vědět, že jsme za každých okolností milováni,jen to smysl dává..."

"... Nejsme na této zemi sami, jen to možná někdy nevnímáme.Jsme navěky milováni, což je pro mne tou nejkrásnější definicí života..."


Pavlína197
02.05.2022 5 z 5

Touto knihou si autor získal moje sympatie. Líbí se mi, jak nám skrze neuvěřitelné avšak skutečné příběhy přibližuje víru a pomáhá porozumět Bibli.

,,Šťastný člověk může být jen ten, kdo říká to, co si myslí, a jedná tak, jak mluví.´´

huhuhu
05.11.2021 5 z 5

Komu se líbil Stopař a Exot, ten bude nadšený i z této knihy. Je psána stejným stylem, opět se v jednotlivých kapitolách prolínají příběhy ze života s úryvky z Bible. Nejvíc se mě dotklo setkání s nevidomým Romem a příběh ze Sudet, opět mě fascinovala Láďova otevřenost, lidskost, upřímnost a široké srdce, kde mají své místo i lidé, které my ostatní raději přehlížíme.

bara-z5649
15.05.2021 5 z 5

Pro mě trochu výstup z mé komfortní zóny, ale rozhodně jsem udělala správně. Tahle kniha si zaslouží pozornost všech čtenářů - věřících i nevěřících.
Nejsem vyloženě křesťan, ani nepatřím k jiné náboženské skupině. Ale věřím v některé věci. Vím, že na této zemi nejsme sami.
Velká poklona panu Heryánovi za skvěle napsanou knihu.

bekule
11.03.2021 5 z 5

AUDIOKNIHA
Moje první kniha čtená ušima, vánoční dárek který jsem si šetřila na postní dobu. Audio verzi jsem si přála protože u prvních dvou knih jsem si připadala při čtení ochuzená o charismatický Heryánův hlas. Opět je to četba na zamyšlení a opětovné se vracení k jednotlivým kapitolám.

Jana512
09.09.2020 5 z 5

Příběhy ze života, kdy se tento citlivý kněz setkává s lidmi, kteří se často cítí osamělí a zbyteční a s Bohem ani nepočítají. Když však zakusí zájem tohoto kněze o ně v různých svízelných okolnostech, pak hledají, jak prožít svůj život smysluplně, až hrdinně. Vypráví o tom příběh, kdy rodičům umírá mladá dcera. Svěřili pohřební rozloučení Otci Heryánovi. Sešlo se tolik lidí a rodiče posílilo vědomí, že jejich dcera byla a je milována. V dalším z příběhů stařičcí manžele upevňují svůj vztah i uzavřením svátostného manželství, a tak zakouší posilnění jejich vztahu. Každý příběh je obohacen úryvkem z evangelia, který odpovídá dané situaci a autor, který přednáší biblistiku, se nad ním zamýšlí.

PeterBahn
08.06.2020 5 z 5

Děkuji za knihu, která je psána podobně jako „Stopař“ a „Exot“. Stále mně udivuje široké srdce autorovo i veliká sebereflexe svých limitů. Asi nejvíce mně chytla za srdce pasáž, kdy v nemocnici Láďa dělí hostii mezi dvě nemocné ženy, z nichž jedna by ani neměla přijímat. Děkuji Láďo, že vyhrála Tvá láska k člověku nad pravidly podávání svátosti. Opět smekám!

helusa2
13.05.2020 5 z 5

Opět a zase - skvělé!!! Děkuji za duchovní, ale hlavně hluboce člověčí povzbuzení během této “izolované” doby :-)

haki34
11.05.2020 4 z 5

moje první kniha od autora...obsahují spoustu krásných podnětných myšlenek...návod, jak opravdu vidět Boha všude...
místy tam ale bylo na mě hodně odboček - o jednom začal, rozvinul přes druhé a pak jsme dospěli k třetímu..takže jsem se pak vracela a přemýšlela, k čemu se vlastně vyjádřil...pak mi v někerých pasážích vadilo časté zmiňování "světských" věcí typu pivo, tykačka s různými politiky, umělci a tak..prostě mi to tam pocitově nesedělo...ale Ladislav Heryán to tam cítil takhle..takže to je můj problém ;)
velmi se mi zas naopak líbila jeho snaha, v drtivé většině i aplikovaná o hledání dobra, hledání Ježíše v každém bližním..soucit, empatie, schopnost prožít s dotyčným jeho příběh..ocenit i minimální snahu člověka o změnu..přiznat své slabosti, své váhání, své emoce a jejich odraz.
Také volnost proživání opravdové radosti a lásky..zbavit se škatulek a bigotnosti, toho farizejství, do kterého jsme často pobízeni, tlačeni...věřit svému srdci, a tomu, že jsme bezvýhradně milováni.

tak... a jdu hledat od Ladislava Heryána něco dalšího..

Simikik
24.03.2020 5 z 5

Čtvrtá kniha od L., kterou jsem zase zhltla jedním dechem. Je to lehce psaný text, který se jakoby živě odehrává na bílém papíře. Jakobych tam byla pokaždé s ním a cítila a vnímala stejně jako on. Životní příběhy prožité v lásce a v Bohu. Až teď u této třetí knihy mě napadlo, že ačkolli se snaží být reálný i ve svých myšlnekách a činech, které třeba někdy nejsou tak dokonalé, všechny příběhy jsou zakončené tak trochu sladce, voňavě a nebolavě. Nicméně, jedná se o autorovu biografii, jsem ráda, že je taková jaká je.

jesterkan
23.02.2020 5 z 5

Knihy je výborná. Příběhy v ní jsou velmi poučné a ze zkušeností se člověk mnoho poučí.

KolSkřítek
08.02.2020 5 z 5

Další pěkná kniha, která nám ukazuje, že život není černobílý. Děkuji za povzbuzení pro všechny, kteří poslouchají své srdce při pomáhání druhým.

JanaDor
07.12.2019 5 z 5

Moc se mi líbí autorovy názory i jeho výklady z Bible, které kniha obsahuje. V každé kapitole se věnuje nějaké osobě nebo události, připodobní to k nějakému úryvku z Písma, která zdánlivě nesouvisí s tím o čem začal, a pak se oklikou vrátí k tomu začátku, a vše to do sebe krásně zapadá. Chvílemi je čtení těžšího charakteru, vím, že se jsem něco úplně nepochopila, ale také vím, že se ke knize budu vracet a při druhém čtení, to zase uvidím a pochopím jinak.

Autorovy další knížky

Ladislav Heryán
česká, 1960
2016  91%Exotem na této zemi
2017  93%Stopařem na této zemi
2018  94%U Božího mlýna
2019  95%Sami na této zemi? - O Boží přítomnosti mezi námi
2015  93%Země bez obzoru

Kniha Sami na této zemi? - O Boží přítomnosti mezi námi je v

Právě čtených4x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených6x
Knihotéce14x
Chystám se číst14x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x