Růže a čokoláda

Růže a čokoláda https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436159/bmid_ruze-a-cokolada-brc-436159.jpg 4 139 44

Uprostřed růžové zahrady se skrývá tajemství ... Anna Keplerová, dědička staré dynastie výrobců cukrovinek si v drážďanském starém městě otevřela svou již druhou čokoládovnu a nastěhovala se do rodinné vily, kterou konečně získala zpět. Nadšeně se pouští do obnovy zahrady, jejíž legendární růže kdysi daly název celému domu, a přitom v jednom ze záhonů objeví starou krabici. Ukrývá zažloutlý deník ženy, která žila ve vile před sto lety. Anna však od rodičů ani od dědečka o této Emmě nikdy neslyšela… Teresa Simonová ve svém novém románu opět rozehrává strhující ságu několika generací žen, jejichž životy byly poznamenány událostmi posledních století, a především oběma světovými válkami.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Die Frauen der Rosenvilla , 2015


více info...

Přidat komentář

MartaPear
28.12.2023 3 z 5

Nečetlo se mi to dobře, několik časových rovin nesmyslně se střídajících o cukrářce v současných Drážďanech, která objeví krabici s 100 let starými deníky ženy a po dlouhém pátrání zjistí podrobnosti o složitých rodinných vztazích. Samozřejmě nechybí dějová linka její "love story" v současnosti...

SumýšIrena
04.04.2023 2 z 5

Od této autorky jsem čela Krásu a jed oleandru a tato kniha mi připadá, že je psána přes kopírák. Staré deníky, tajemství matky, babičky,... Do čtení jsem se musela nutit. I když je to červená knihovna, připadalo mi to celé takové přeslazené.


Bubo19
25.03.2023 4 z 5

Na tuto knihu mě nalákal název a místo, kde se odehrává. Růže jsou mé oblíbené květiny a o čokoládě ani nemluvím. Trošku jsem se bála kategorie román pro ženy, ale když jsem zjistila, že se příběh odehrává v Drážďanech, které jsem před pár měsíci navštívila, nemohla jsem jinak, než si knihu přečíst. Pár věcí v závěru ze současnosti mi sice nesedlo, a při čtení deníků se mi občas pletly hlavní postavy, ono přece jen sledovat celkem čtyři generace žen, jejichž příběhy se neustále střídají, vyžaduje pozornost, ale jinak se mi kniha líbila. Byla tam tajemství, která mě nutila číst dál a dál, dokud se vše nedozvím, k tomu spousta růží a čokolády, co víc si na víkendové čtení přát. Dávám čtyři hvězdičky.

LuckaDea
19.01.2023 4 z 5

Poutavý příběh, ve kterém jsou dvě časové linie. Nechybí romantika, dávka napětí, ani spousta čokolády. Knihu nakonec doplňují i recepty na pralinky. Pěkný oddechový příběh.

Joyce24
26.12.2022 4 z 5

Pěkný příběh, kde se prolíná minulost s přítomností a k tomu spousta čokolády. Jediné co mi na knížce vadilo, byly úryvky z deníků psané zvláštním, špatně čitelným písmem. Ty mě dost potrápily.

m_martina
07.09.2022 5 z 5

Moc hezký příběh, takové romantické knihy mám ráda. Líbily se mi také dvě dějové linky. A doporučuji ke čtení přikusovat čokoládu.

zandu
21.03.2022 4 z 5

Opět krásný příběh. Moje druhá kniha od této autorky.
Plusem oproti Liliím pro nevěstu bylo mnohem méně toho špatně čitelného druhu písma, kterým byly psány deníky. Zde mi to ani tak nevadilo.
Malé mínusy, kvůli kterým ubírám jednu hvězdu: 1) občas jsem se dost ztrácela, od které ženy je zrovna ten který úryvek z deníku a 2) ten strašně rychlý cukrkandlový závěr.

LéňaM
07.01.2022 5 z 5

Kniha se mi moc libila.
Osudy 4 žen ze 4 generací.
Kniha se jen těžko odkladala.
Poutavé čtení a ani chvilku jsem se nenudila.

Skawin
02.01.2022 3 z 5

Kniha se pěkně a lehce četla. Dala bych 4 hvězdičky, ale ten konec nebyl nic pro mě. Chápu autorku, ale na mě to je moc červené a v životě nereálné

Val
07.12.2021 5 z 5

Helena , Emma , Charlotta a Anna . Čtyři generace žen , čtyři osudy , které se díky nalezenému pokladu v růžové zahradě spojí v jeden příběh.
Krásná knížka v níž se střídá vůně růží s vůní čokolády . Bonusem knihy je naprosto úžasná obálka .

Acquenta
23.09.2021

Pěkná kniha, i když se čtenář může trochu ztrácet v deníku z minulosti. Happyend jak z pohádky, jinak zajímavé a bonusem jsou recepty na pralinky :-)

Pavčule
03.08.2021 4 z 5

Pomalu dočteno , taková odpočinková knížka . Jen dvě malé mínus - jak už je tu psáno , hůře čitelné dopisy , ten druh písma fakt bolí a díky tomu se mi do těhle pasáží fakt nechtělo . A druhé "mínus "- miluju čokoládu, takže by to chtělo i něco obrazového :D .

NannyOgg24
16.05.2021 4 z 5

Pěkně napsaný příběh. Někdy jsem se v postavách ztrácela, chce to větší soustředění. Jediné, co bych knize vytkla je hůře čitelný druh písma, kterým jsou psány dopisy.

veronika0382
15.05.2021 5 z 5

Zchátralá zděděná vila, nalezený starý deník a záhadné osudy čtyř žen, které se vzájemně prolínají i po mnoha letech. Takový je nádherný román Růže a čokoláda z pera Teresy Simonové. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

Noisette73
11.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Bylo to fajn početní, jen té čokolády mohlo být více.
Hned na začátku je tam pasáž kde si člověk uvědomí, že hodně lidí myslí neustále jen na sebe a to je velká škoda.
Dozvěděla jsem se spoustu věcí ohledně růží, což bylo úžasné.
Obálka je nádherná.
Knížka mi nabídla směsici lásky, nenávisti, hořkosti, tíhy i naděje.
Anna byla nejdříve moc sympatická, než poznala Phila, jejich lovestory mě už nebrali a tak jsem potom četla jen historickou linku.
Nejkrásnější inspiraci mi byli Gustav a Helena, to byl tak krásný vztah, plný lásky!
Velké plus jsou recepty na konci knížky, můžete si kousek Anniny čokoládovny přenést domů a to je skvělý bonus.

Kniholenka9
20.04.2021 4 z 5

Moc pěkná kniha, při čtení cítíte vůni růží a máte chuť na čokoládu. Anna zdědí v Drážďanech vilu po svém dědečkovi a při sázení růží najde "poklad", díky němuž postupně rozkrývá tajemství své rodiny. Při čtení jsem si postupně sestavovala rodokmen rodiny.

Květ
24.02.2021 2 z 5

Od tohoto románu jsem si hodně slibovala, musím bohužel říct, že mě zklamal... strhující ságu několika generací žen si teda představuji úplně jinak. Děj jen tak klouzal po povrchu, dialogy kostrbaté, charaktery postav nedostatečně vykreslené. (1,75*)

Simona99
07.02.2021 5 z 5

Velmi zajímavý příběh s propojením historie, romantiky, nenaplněné lásky, ale i pocitů štěstí a pokory, odhodlanosti...
Nechybí spoustu zápletek a napínavé počtení dopisů propojených různě mezi sebou.
Minulost a současnost jdou v podstatě ruku v ruce po celou knížku.
Moc doporučuji!

kika 13
09.01.2021 5 z 5

Nádherný děj popsané pocity lásky napříč generacemi.

Parwana
23.12.2020 3 z 5

Krásná kniha, která se báječně četla, plná čokolády a starých tajemství, které ovlivnilo několik generací žen. Sice je to slaďák, ale i tak se mi líbila.