Ruští mystici

Ruští mystici https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486524/rusti-mysticiSKhh7j-Oeb-.jpg 5 5 2

Kniha je prvním českým vydáním úspěšné publikace otce Špidlíka a představuje jedinečný vhled do ruské mystiky. Dává klíč k jejímu pochopení: předkládá to podstatné a zároveň uvádí její životodárný význam. Bohatou sbírku duchovních textů předchází vlastní Špidlíkovy komentáře. Text ukazuje, co ze specifické ruské zbožnosti může obohatit církev univerzální v jejím současném poslání.... celý text

Literatura česká Náboženství Literatura naučná
Vydáno: ekniha , Refugium Velehrad-Roma
Originální název:

I Grandi mistici russi , 1977


více info...

Přidat komentář

deirdre
26.04.2023 5 z 5

Čakala som niečo iné podľa názvu, avšak s tým, čo som dostala, som nadmieru spokojná. Ide o prierez dejinami východného kresťanstva, erudovane a pritom pútavo napísaný. Potešili ma najmä staré duchovné texty, ktorými je každá kapitola zakončená. A kľudne by som si priplatila, keby som obrázky a fotografie slávnych ľudí, chrámov, ikon, nemusela gúgliť, ale boli by súčasťou tejto vynikajúcej knižky.

tonysojka
24.04.2022 5 z 5

Představení ruského mysticismu,nejdůležitějších ruských mystiků,spojené se základními údaji o vzniku křesťanství a jeho vývoji na Rusi .
Dílo odborné,přesto čtivé i když ne tak,jako Putnovy Obrazy z dějin ruské religiozity,které jsem četl současně a které se zabývají stejnými tématy.
Přesto je mi Špidlíkova práce nějak bližší než Obrazy ,asi tím že je starší,klidnější,objektivnější a ne tak angažovaná jako Putnova,ve které je cítit zaujatost pramenící z rozhořčení nad anexí Krymu v roce 2014.
Každopádně jako úvod k poznání náboženského myšlení v této části světa jsou výborné obě knihy.