Bajky o moudré sově

Bajky o moudré sově https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109056/bajky-o-moudre-sove.jpg 5 11 3

Vedle oblíbených Špidlíkových pohádek představujeme jeho bajky – krátké příběhy s douškem moudrosti. Předmluvu napsal biskup Josef Hrdlička. Text je doprovázen kresbami akademického malíře Jana Jemelky.

Přidat komentář

Jana512
24.11.2019 5 z 5

Kardinál Špidlík dává rady prostřednictvím moudré sovy. Každá bajka má svou moudrost. Tak např. "Kdo miluje přírodu, příroda má v lásce jeho. Vždyť jsme všichni jedno v Božím světě." Nebo: "Dát si poradit, to už je samo moudrost."

Magdalena5
13.05.2017 5 z 5

"Ale to, co kdo dobrého vykonal, se nemůže ztratit. Bude to na věky svítit v očích Božích a my s tím zároveň." Díky.


honajz
19.09.2016 3 z 5

Mám s knihou trochu problém - někdy přijde, že ta naučení jsou poněkud umělá, nebo dokonce mimo mísu, jindy, že autor honí více "zajíců", tedy myšlenek. Samy o sobě by byly zajímavé, ale překryjí je jiné, jež autorovi přijdou související, a nakonec je z toho taková nekonzistentní směska. Někdy jsem hodně přemýšlel, co autor chtěl bajkou říci, kromě několika dílčích naučení, nebo ani to ne, spíše postřehů ze života lidí. Avšak šlo jen o drobné postřehy, nikoliv ucelenou bajku s uceleným naučením a ucelenou pointou. Jako by chtěl autor na malém prostoru říci hodně, a místo jednoduchosti propletl více myšlenek, jež nakonec nesouznějí.