Leopardí meč

Leopardí meč https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172039/bmid_leopardi-mec-UA0-172039.jpg 4 48 6

Římané série

< 4. díl >

Leopardí meč je už čtvrtým volným pokračováním úspěšné románové série Římané. Ústředního románového hrdinu, nespravedlivě stíhaného psance Marka Valeria Aquilu tentokrát provázíme do Dolní Germánie, římské provincie sužované bandami lupičů. Aquila, který se pod falešným jménem Corvus skrývá v řadách římského pomocného vojska, se v tomto poutavém historickém thrilleru dostává do přímého střetu se záhadným vůdcem banditů Obdurem, majitelem „leopardího meče“, tajemné zbraně, jíž žádný římský meč neodolá…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Leopard Sword , 2012


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
20.01.2020 3 z 5

Určitě mě Leopardí meč bavil více než předchozí díl, ale možná je to dáno hlavně tím, že u minulé části jsem se dlouho začítal, protože jsem měl dlouhou pauzu v sérii. Teď už jsem věděl kdo je kdo a děj mohl rychle plynout. Série mě zatím nepřesvědčila, že by se jednalo o něco nadprůměrného, ale čtivé zábavné to je. Takový římský akčnák, ve kterém si na hlavního hrdinu nikdo nepřijde. Ať má super meč nebo nemá.

Harold
22.08.2019 odpad!

cca - historický román by v ideálním případě měl oživit historii a být historicky co nejpřesnější. Z hlediska oživení děje nevadí trochu popustit uzdu fantazii, ale vytvořit z dobrého námětu "komiks" o hrdinech je podle mne zklamání a přesun z historických románů do světa fantasy.


cca
28.02.2018 4 z 5

I přes níže kritizované naivní pojetí v podobě neporazitelnosti hlavních hrdinů (nebo možná právě proto), mě série velmi baví. Myslím, že trocha heroických činů knize na půvabu nic nesebere. Nakonec, pokud někdo touží vědět co se stalo doopravdy, může si přečíst odbornou knihu. Já u románu očekávám poutavý příběh, kterého se mi i dostalo.

braunerova
16.12.2017 1 z 5

V dobrodružných románech bývá zpravidla jen několik kladných hrdinů (ve Čtyřech mušketýrech byli 4). Marcus zvaný Dvoumečoun má štěstí, že jich má celou pomocnou kohortu různých národností (Tungrové, Chamáťané, Seldované, Germáni, Votadinové a další). Všichni jsou věrní, stateční, nepřemožitelní a se srdcem ze zlata. Je jasné, že proti nim nemohou mít nečestní, suroví a podlí bandité šanci. U jedné scény jsme se obzvláště nasmál:

"Odhodil mrtvolu doleva a vrhnul se vpravo. Využiv okamžiku, kdy zbývající lučištníci marně odhadovali, na kterého z nich hodlá zaútočit, oběhl nedaleký strom a gladiem bodl prvního z nich hluboko do stehna.".

Na své si přijdou i milovníci hororů:

"Smrtící ostří meče jako máslem projelo měkkou tkání i páteří, hlava muže odlétla stranou a bezhlavý trup se jako loutka utržená z vodících šňůr sesul k zemi, zatímco z přeťaté krční tepny v mohutných rázech stříkal široký proud krve.".

Harold
02.12.2014 odpad!

Tak na tuto knihu jsem se opravdu těšil. Konečně se něco děje v římské řísi mimo území Británie. Yes! Autor se rozhodl, že je na čase poslat kohortu mimo Británii, a vytřískat z prodlužování Valeriova pohnutého příběhu další kapitál.
Kohorta je tak poslána zachraňovat legionářům zadky do provincie Germánia u Rýna. Záhadný bandita terorizuje okolí a je téměř neporazitelný, skrývá se za masku a používá meč, kterému neodolá jakákoli jiná čepel.
No, takhle zamotaný historický román jsem asi ještě nečetl. Chvílemi jsem se ztrácel mezi postavami ve městě (Tungrorum), přišlo mi, že z dobrého nápadu vznikl jakýsi paskvil. Valerius je nepřemožitelný bojovník, kohorty pobíhají tam a zpět, kolem Valeria jsou samý hrdinové a jeho těhotná žena. Rozhovory mezi ním a vůdcem banditů ? - no to snad ne.Zmatené, nudné, nepřehledné,
Shrnuto: Krásný příběh o superhrdinech - jen nevím jestli již byli v antice tak běžní...
Myslím že z tématu se dalo vytěžit o mnoho víc. Na knize se mi nejvíc líbil obal.

kryspin66
07.03.2014 4 z 5

Tento čtvrtý díl už není jen o jedné ústřední postavě(Markus), ale i o jiných postavách. To mě vcelku upoutalo. Hodnotím kladně a vřele doporučuji přečíst celou tertalogii.

Štítky knihy

Řím doba římská starověký Řím

Autorovy další knížky

Anthony Riches
britská, 1961
2013  78%Rány na cti
2011  80%Šípy zběsilosti
2018  66%Zrada
2012  82%Pevnost barbarů
2017  79%Krvavý oltář

Kniha Leopardí meč je v

Přečtených84x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce85x
Chystám se číst12x
Chci si koupit1x