Vlčí zlato

Vlčí zlato https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178892/bmid_vlci-zlato-178892.jpg 4 46 5

Římané série

< 5. díl >

Krutý boj římského vojska o zlatý důl v zemi vlka Tungrské pomocné kohorty pochodují na východ do krajiny za Dunajem, aby střežily neklidnou hranici římské říše, která je v oněch místech stejně nebezpečná a propadlá anarchii jako severní Británie v prvním díle Richesovy románové série Římané. Krátce po svém vítězství v Germánii jsou Tungrové i s Markem Aquilou převeleni do Dákie na severovýchodním okraji římské říše, kde dostali rozkaz zabezpečit hlavní finanční zdroj říšské moci. Zlaté doly těžebního komplexu Alburnus Maior obsahují takové množství drahého kovu, že by se jím dala vydláždit silnice až do samotného Říma. Představují proto lákavou kořist pro loupeživý kmen Sarmatů, který ohrožuje celou provincii, a tak početně slabší příslušníci pomocných kohort jsou nuceni čelit mohutnému náporu barbarů. Ohroženi jak sarmatskou hrozbou, tak i mnohem rafinovanějšími soupeři, kteří se tváří jako jejich spojenci, musí se Tungrové vyrovnat s novým nečekaným nepřítelem. Budou nuceni bojovat na život a na smrt za záchranu cti říše – i své vlastní kůže.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Wolf's Gold , 2012


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
27.01.2020 3 z 5

Marcus Valerius Aquila pokračuje ve vítězné sérii svých dobrodružství. Tentokrát jeho Tungrové dostanou za úkol uhlídat důležité doly, což je místo, které jsem zatím v historických knihách moc nenašel. Člověk se sice zase něco dozví o tehdejším důlním mistrovství, ale většinu zabírá klasický dobrodružný příběh, kdy hrstka bojuje proti přesile. Není to špatné, ale jak jsem říkal i u minulých dílů - tohle je oproti jiným římským sériím pouhý průměr, i když zábavný.

Harold
26.05.2018 2 z 5

rozhodně lepší než předchozí román,


raidmnoid
05.12.2017 1 z 5

Cílem knih by mělo umožnit čtenáři si představit popisovaný příběh a vžít se do děje, udržet ho v napětí a prožívat příběh s hlavním hrdinou. A já doufal, že se budu moci ponořit do vzdálené historie a užít si to. Bohužel zůstalo pouze u doufání. Čtete si o událostech, kde umírají stovky lidí, na obou stranách, ale ten hlavní děj je zcela přímočarý - hlavní protagonisté (až na jednoho chudáka) vše zvládají bez zjevných problémů. V takto definovaném ději se zamýšlím nad tím, jak je možné, že nepřítel vůbec někoho zabil, když Markus a spol vyřídí kohokoli v jakémkoli množství a jestli soupeř není imbecilní. Přitom příběhová linie je bohatá a mohla by s trochou péče čtenáře vtáhnout do děje. Bylo by však potřeba hlavní hrdiny trochu zlidštit a nedělat z nich neporazitelné supermany.

braunerova
05.09.2014 2 z 5

(SPOILER) Markus a jeho Tungrové porazí kmen Sarmatů a zachrání císařské zlato před úklady germánského prince. "Lučištníci, ke střelbě na sto kroků připravit! ... Lučištníci pal." Tak tohle už na mě bylo moc, to není historický román, ale historická scifi.

kryspin66
16.04.2014 4 z 5

Další román z řady o Římanech. Nevím jestli patří k nejlepším z celé série, ale rozhodně stojí za přečtení.

Štítky knihy

doba římská starověký Řím

Autorovy další knížky

Anthony Riches
britská, 1961
2013  78%Rány na cti
2011  80%Šípy zběsilosti
2018  66%Zrada
2012  82%Pevnost barbarů
2017  79%Krvavý oltář

Kniha Vlčí zlato je v

Přečtených79x
Doporučených6x
Knihotéce85x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x