Paní Říma

Paní Říma https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63029/bmid_pani-rima-X6q-63029.jpg 4 55 14

Řím série

1. díl

Řím na sklonku prvního století: svět mravní zkázy, násilí a tajností. Na osiřelý trůn usedl Domitianus, jenž v obavách z královraždy neváhá přistoupit k nejkrutějším opatřením, byť by se týkala jeho nejbližších. Netuší ovšem, že nejvíce by se měl obávat ženy, která se těší jeho nebývalé přízni a obdivu. Vyhlášenou krásku Lepidu trápí starosti docela jiného druhu. Zatoužila poznat drsnou lásku obávaného gladiátora Aria řečeného Barbar, ten však dal přednost její židovské otrokyni Thee. Rozmazlená zbohatlická dcerka si podobné pokoření nehodlá nechat líbit, a tak opovážlivou sokyni škodolibě prodá do přístavního nevěstince, zatímco sama vstoupí do manželství s postarším ctihodným Římanem. Thea však využije nepříznivého osudu k novému začátku: pod vedením vlídnějšího pána rozvíjí hudební talent a vbrzku se stává obdivovanou pěvkyní na vznešených večírcích. Mimoděk se jí přitom podaří získat vlivného ctitele, samotného Domitiana. Z židovské otrokyně se stává císařova milenka a neoficiální paní Říma. Nikdo ovšem netuší, jak krutou daň musí Thea za výjimečnou pozici platit…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Mistress of Rome , 2010


více info...

Přidat komentář

Paulika419
01.12.2023 5 z 5

Tak jsem si při čtení této knihy vzpomněla na krásný film Gladiátor a hlavně hudební podání které mě úplně dostalo.Po dlouhé době jsem přečetla něco podobného a dá se srovnat.Vynikající historický román jak autorka sama uvádí je založen u postav They a Aria na fikci,ale fantazii se meze nekladou a je snadné tomu uvěřit.Četla jsem z chutí každou stránku.

Jaruš7
08.05.2023 5 z 5

Bezvadnost.
Opět se propadnout do římských dějin s dalším krutovládcem Dominitianem je četbou lehce fascinující.

Citace:" Hostina jako každá jiná. Zvonivý smích, hodovníci ověšení šperky, tekutá réva ve stříbrných pohárech, hroznové víno na zlatých mísách, lehátka obložená polštáři s třásňovým lemováním, hudebníci rozeznívající lyry do hebce líbezného šepotu.
"Plány dalšího přístavu?" zajímala jsem se. "Nebo oblouku?" Zadával nové stavby po celém impériu- vítězné oblouky, přístaviště, silnice, akvadukty nebo třeba chrámy. Vše k větší slávě flaviovské dynastie. "

S Googlem je obraz příběhu živě pestrý.
Skvělý výběr dalšího historického imperátora s pozoruhodným osudem.
Bravo.


MilaJ
24.04.2022 4 z 5

Moc pěkný historický příběh. Děj odehrávající se ve starověkém Římě plný intrik a pletichářství. Příjemné čtení pro relax. :)

AlenaF
24.10.2021 4 z 5

Po přečtení Aliciny sítě a Lovkyne jsem si nemohla nechat ujít i tuto knihu od stejné autorky. A opět jsem byla nadšená.

vladka321
25.07.2021 4 z 5

Příjemné odpočinkové čtení. Škoda, že je zde více fikce nežli faktů. Taková pohádka pro dospělé, kde povětšinou dobro zvítězí nad zlem, i když to někdy vyloženě křičí...

Mandlevest
19.07.2020 4 z 5

Přiznám se, že jsem si knihu vybrala hlavně kvůli autorce, od které jsem četla výborný špionážní román Alicina síť a netrpělivě vyhlížím Lovkyni, kterou si nenechám ujít. Byla jsem zvědavá, jak se popere s tématem, které bylo v dějepise pro mě jedno z nejzajímavějších, a to starověký Řím. A musím konstatovat, že se potvrdilo, že je opravdu výborná vypravěčka. Na počátku se příběh velké lásky na pozadí historických událostí odvíjí pomaleji, ale s přibývajícími stránkami graduje v napínavý závěr. Kdo má rád historicko romantické příběhy a překousne krutost doby, ve které se příběh odehrává, (ano, o gladiátorské souboje,popravy a císařskou zvrhlost zde, bohužel, nebudete ochuzeni), přijde si na své.

gigi77
10.08.2018 4 z 5

Moc pěkný příběh a celkem dobře zpracovaný. Přiměřená dávka historických reálií a fikce, jak se patří na romanci, příjemně ladila. Konec měl oproti celé knize rychlý dramatický spád. Přesto tomu něco chybělo, na pět hvězd to není.

locin
17.04.2015 4 z 5

Román založený zčásti na historickém podkladu, zavede každého čtenáře do římských nemilosdrných událostí. Ukáže živý obraz průběhu gladiátorských her a necitelných císařských metod.

elizabeth_ba
29.01.2015 4 z 5

Na pomezí mezi 3 a 4 hvězdičkami, bylo příliš poznat, že autorka je Američanka a evropské dějiny jí nejsou až tak blízké, např. zkracování jména Vercingetorix na Vix je velmi nepravděpodobné, "vix" je latinsky "stěží" a dost vix by nějaká židovka takto říkala dítěti a takových věcí tam bylo vícero. Ale zaujal mě vztah Domitianova prefekta pretoriánů (Paulina Norbana, i když s autentičností jeho osoby jako Augustova potomka mám obrovský problém) s vestálkou Julií, dcerou Domitianova bratra Tita, opravdu se jedná o zajímavou myšlenku.

Kamiliana
08.09.2014 5 z 5

Málokdy (jestli už vůbec někdy?) se mi stane, že bych přeskakovala stránky až na konec, abych se dozvěděla dopředu, jak to dopadne. Tady mi šlo o znovusetkání They a Aria. Příběh je pro mě dechberoucí, napínavý, vtipně oživený poznámkami Vixe. Ihned po přečtení jsem ho pročítala znovu. A kýč nekýč, nadchla mě i obálka :-) Vřele doporučuji.

Venezia
08.05.2014 3 z 5

Priemerný historický román, ktorý zachádza do červenej knižnice. Skazená Rimanka Lepida a jej hubatá židovská otrokyňa Thea "bojujú" o priazeň gladiátora Aria a cisára Domitiana. Hádajte, kto vyhrá. Názov mi nepripadá moc trefný, Thea zas až taká pani Ríma nebola. Aj niektoré dialógy a situácie sú prvoplánové, neuveriteľné. V doslove sa autorka priznala, že si kadečo prispôsobila, čo mi na historických románoch dosť vadí. Autorka pripravuje očividne pokračovanie.

zuza.floderova
11.02.2014 5 z 5

Už jsem ji několikrát a nemůžu se jí nabažit. Patří mezi mé nejoblíbenější knihy. :)

Selinute
19.06.2013 4 z 5

Autorka čerpala ze Suetoniova díla "Životopisy dvanácti císařů" a vytvořila pro čtenáře poutavé a zajímavé dílko. Knížka mě zaujala. Ráda ji doporučím.

lajcma
22.03.2012 5 z 5

Poutavě psaný příběh od začátku až do konce...