Psáno s nadějí

Psáno s nadějí https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472468/bmid_psano-s-nadeji-5o8-472468.png 4 171 45

Regret Duet série

< 2. díl

Pokračování románu Psáno s lítostí. Když bylo Cavenovi patnáct, jeho život změnila jediná kulka. Následujících deset let zasvětil budování impéria, které ho mělo ochránit přede vším, co by mu život mohl přichystat. Jenže ani všechny peníze světa ho nepřipravily na moment, kdy našel na prahu svého bytu plačící miminko. Caven nikdy nechtěl být otcem. Nijak netoužil po tom, předat své geny a rodinnou zátěž nevinnému dítěti. Ale tady bylo – holčička s růžovými tvářičkami, jeho dcera. Navzdory veškeré logice se Rosie stala středobodem jeho vesmíru a tím nejlepším, co ho kdy potkalo. Nebyl čas utápět se v minulosti, když byl nyní odpovědný za její budoucnost. Dokud se o čtyři roky později nevrátila její matka Hadley a všechny staré křivdy nevyplavaly na povrch. Caven byl připravený o dceru bojovat. Kéž by však dokázal zabránit tomu, aby se mezitím do Hadley nezamiloval...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Written With You , 2019


více info...

Přidat komentář

Han-nah
14.02.2024 5 z 5

Po závěrečném oslovení v prvním díle zde máme strhující pokračování. Nechybí láska, odpuštění, pocit viny i křivdy a hlavně i zrada. Ta od těch nejbližších bolí nejvíce.
A závěr opět čtenáře opravdu dostane.
Ale, jak je napsáno. Vždy je tu naděje....... na vše, co život přináší....na vše pěkné, co každého čeká.....

makkuska
28.01.2024 5 z 5

Druhý díl byl opravdu více strhující než ten první. Ale žádnou romarťárnu nečekejte, je to romantický příběh na pozadí detektivky a pokud jste slabší povahy, nemuselo by Vám to dělat dobře.


Analady
17.10.2023 3 z 5

Ačkoliv mě první díl nenadchl, nedalo mi to a pustila jsem se i do druhého. A tento se mi líbil o něco víc. První polovina byla krásná romarťárna, kterou jsem si užila. Druhou polovinu jsem četla jiný den a tak nevím, jestli to bylo tím přerušením, ale ta už mě tolik nechytla. Přišlo mi, že se tam řeší minulost pořád dokola. Druhý díl hodnotím lepšími třemi hvězdičkami.

martina2540
13.10.2023 5 z 5

Doporučuji

harena
13.10.2023 5 z 5

Krásná a dokonalá romanťárna. Pomalu napínavější než severské thrillery:))). Protože příběh navazuje na první díl, je dobré číst až po knize "Psáno s lítostí". Spisovatelka má velikou slovní zásobu a se slovíčky si jenom hraje, je tu ale i velké napětí, láska, přátelství, vina a odpuštění a všechno se to strašně dobře čte. Paráda, přesně to jsem dnes potřebovala.

Barbara182
13.07.2023 3 z 5

Pěkně čtivě napsaný příběh, rozuzlení bylo ještě překvapivější, než jsem čekala, ale jak už jsem psala u prvního dílu - knihy se mi líbily víc než Nejtemnější úsvit/Nejjasnější soumrak, protože nevyznívají tak depresivně a zkrátka se mi četly líp :-) Postavy jsou sympatické a není problém si je oblíbit, navíc spousta scén je roztomilých či romantických :-)

suzanne1997
05.07.2023 5 z 5

Psáno s nadějí dokonale dokresluje již započatý příběh a dokonce jej posouvá ještě o laťku výš. Autorka opět mistrovsky odhaluje jednotlivé kousky skládanky a nechává čtenáře prožívat ten příběh spolu s postavami. Místa, postavy a osudy jsou natolik uvěřitelné a pohlcující, že knihu nelze jen tak odložit a pokračovat zase příště. Nejlépe mít oba díly po ruce a volné dopoledne, jinak se vystavujete riziku nočního čtecího maratonu nebo nepřekonatelné touhy tu knihu vzít znovu do ruky a vykašlat se na všechno ostatní.
Já osobně jsem se do těch stránek zamilovala. Autorka patří mezi mé oblíbené už od Nejjasnějšího soumraku - Nejtemnějšího úsvitu. Její knihy si nemohu vynachválit, patří mezi pomyslnou špičku toho, nač jsem při čtení narazila. Určitě se k příběhu vrátím a rozhodně časem nebude chybět v mé knihovně. :-)

Marfuška89
26.05.2023 5 z 5

:-O Co to bylo? :-O
Já tuto autorku zbožňuji. Ano série Nejtemnější úsvit mě úplně zničila a je u mě TOP, ale co se vyklubalo z tohoto příběhu :-O ? No tvl :-O . Už na začátku jsem byla v šoku (nečetla jsem díly hned po sobě) Ale myslela jsem si, že to bylo jinak... A PROBŮH! Co se to stalo ke konci :-O ? Ještě teď mi běhá mráz po zádech :-O !
Miluji hlavní hrdiny a jejích ''celoživotní'' lásku. Rosie je k sežrání :-*
Nádherný a zároveň mrazivý!

Raislin
19.05.2023 5 z 5

Oba díly byly krásné. Hlavní hrdinové si prošli peklem, ale i tak se to snažili překonat a žít dál. Za mě kniha rozhodně stojí za přečtení.

KatyM.
04.04.2023 5 z 5

Nádherná kniha, která navazuje na první díl. Opět plná emocí, lásky, nenávisti, kostlivců z minulosti a zvratů. Hltala jsem každou stránku, přečteno za dva večery. Určitě se pustím do dalších knih od autorky. Doporučuji.

Ivanule
29.01.2023 4 z 5

Tak musím říci, že druhý díl byl zajímavější než první, jak událostmi, které vypluly na povrch, tak i opět zamotanějšími zápletkami mezi hrdiny. Nevím,jak to autorka dělá, ale její vysvětlování událostí mi nějak trvá pochopit a přebrat si je.Ale je to asi můj problém. Jinak kniha stejně jako první čtivá, zajímavá.

Termaap
12.12.2022 3 z 5

První díl jsem četla už před půl rokem a byla jsem z něho nadšená. Na druhý díl (mimochodem, taktéž se přidávám k těm, kteří úplně nepochopili rozdělení příběhu do dvou samostatných knih) jsem se tím pádem těšila moc, ale po dočtení cítím zklamání, bohužel. PSÁNO S NADĚJÍ jsem četla na můj vkus hrozně dlouho, vůbec jsem neměla tendenci vrhnout se na knihu při každé možné příležitosti. V půlce jsem dokonce uvažovala o odložení, i když zvědavost nakonec zvítězila. Vím ale, co mi na knize nejvíc překáželo; hlavní zápletka mi vůbec nedávala smysl, nechápala jsem emoce a jednání hlavních hrdinů. Přišlo mi to celé takové zbytečně natahované a jedinou částí, kterou bych ráda pochválila, je pro mě nečekané závěrečné rozuzlení.

Pavčule
30.11.2022 1 z 5

Moje první setkání s autorkou . Našla jsem tento titul v knihovně a až tady jsem zjistila,že je to pokračování . Proto jsem při čtení vůbec nevěděla o co jde . Kdybych četla předešlý díl, tak možná bych to brala jinak , ale obecně tento typ příběhu není nic pro mě - červená knihovna a do toho pokus o nějaké to napětí . Caven mě hodně vadil - myšlení jako žena a vzápětí jako muž, což působilo zvláštně . A vůbec všechno se tak divně přelívalo , schizofrenici hadr .

cornetka
12.11.2022 4 z 5

Milovali se, nesnášeli se a zase se milovali. A do toho nečekaný zvrat v poslední části knihy.

hlavajda93
11.11.2022 5 z 5

Opět pořádná dávka emocí a zvratů, které Aly prostě umí. Když už máte pocit, že je vše jak má být, nastane další zvrat v ději. Moc pěkná kniha, která přímo navazuje na první díl.

L.Helena
30.10.2022 4 z 5

Povedené pokračování, opět hodně odhalených kostlivců z minulosti, proložených romantikou, láskou i nenávistí. Chápu, že měli opravdu hodně traumatickou minulost, ale v jednu chvíli jsem se už docela ztrácela v tom, kterou část toho druhého teď zrovna milují či nenávidí, nebo která odhalená lež či zamlčená pravda komu zrovna způsobila momentální trauma, protože během pár řádků už to zase bylo úplně jinak. Obávala jsem se, že to tak bude pokračovat až do konce, ale autorce se podařil docela překvapivý zvrat v celém příběhu. Konec trošku přeslazený, ale po všech těch životních kotrmelcích si to zasloužili a čtenář to beztak očekával.

MamaKnihomolka
13.09.2022 5 z 5

Pokračování románu Psáno s lítostí, který je rozhodně nutné si přečíst, než se pustíte do tohoto.
Je těžké přiblížit děj, aniž by se prozradily spoilery. Každopádně šok a překvapení neskončilo prvním dílem a hned pokračuje první kapitolou a já nepřestala zírat s otevřenou pusou od začátku do samotného konce.
•••
Příběh o touze po rodině. Snaze být něčeho součástí. O vině, která pronásleduje člověka celý život. O odpuštění, lásce a křivdách lidí, od kterých by to člověk čekal nejméně.
•••
Jestli jsem předchozí díl vychalovala do nebes, tak tenhle vychválím do vesmíru! Příběhu nechybí napětí, láska nad kterou vám puká srdce, roztomilost i zvrat, který nečekáte.
Pár stran do konce a já si říkala, že už to je jen takové to sladké klasické ukončení knihy, ale ne! Další zvrat a šok, které mě dokázali překvapit.

jasmína
11.09.2022 4 z 5

Na mě už trošku "přeslazený" konec, ale i tak mám v plánu k přečtení její další dva díly knih, které vydala , protože paní spisovatelka píše výborně.

To se jí musí nechat, nedá se od jejich knih lehko odejít, dokud nedočtete.

prochajda
15.08.2022 4 z 5

....a pohádky je konec. Tedy ne, že by to byl veskrze pohádkový příběh, to rozhodně ne, napětí a drama nechybělo a překvapení také ne. Každopádně, je nutné přečíst nejdříve první díl, který mně se líbil přece jen o trochu víc.

andreamrs
12.08.2022 4 z 5

Jedná se o citlivý příběh o rodičovství, odpuštění, mezilidských vztazích. Hltala jsem každou stránku a každé slovo. Autorka umí neskutečně popsat emoce jednotlivých postav a vy máte pocit, že jste s nimi v jedné místnosti a sledujete děj naživo. Zároveň umí do děje zaplést otázky morálky hodně mimo šedou zónu a vy jen přemýšlíte, jak byste se v případě hlavních postav zachovali vy.

Autorovy další knížky

Aly Martinez
americká
2019  87%Nejtemnější úsvit
2021  91%Psáno s lítostí
2019  88%Nejjasnější soumrak
2021  89%Psáno s nadějí
2023  86%Z popela

Kniha Psáno s nadějí je v

Právě čtených3x
Přečtených218x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených19x
Knihotéce195x
Chystám se číst107x
Chci si koupit25x
dalších seznamech4x