Psáno s lítostí

Psáno s lítostí https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459203/bmid_psano-s-litosti-dQr-459203.jpg 5 212 60

Regret Duet série

1. díl >

Hadley odmalička snila o pohádkovém životě. Přála si potkat toho pravého a žít šťastně až na věky. Málokdy se ale věci vyvíjí podle našich představ, a tak Hadley nečekaně otěhotní po sexu na jednu noc. Caven by si nikdy nepomyslel, že se jeho život ve vteřině obrátí naruby, dokud nenajde na prahu ležet miminko, zachumlané v tenounké dece, a dopis, v němž se píše, že má dceru. Netrvá dlouho a Caven si život bez malé Rosie nedovede představit. To jediné, čeho se bojí, je, že se matka jeho dcerky vrátí a bude ji chtít zpátky. Protože to, co provedla, se nedá omluvit... nebo ano... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Written With Regret , 2019


více info...

Přidat komentář

adrianna0305
24.02.2024 2 z 5

Píšu to s lítostí, ale dobrá byla jenom poslední kapitola, ta mě nalákala přečíst si i druhý díl. Jinak to bylo takové vleklé a opakující se. :(

Han-nah
11.02.2024 4 z 5

Na upozornění jsem si půjčila hned oba dva díly a udělala jsem dobře, protože poslední slovo tohoto dílu by mě asi v klidu nenechalo, co bude dál.
Tato romantická kniha má svou hloubku. Začíná sice tragickou událostí, která ovlivní životy všech zúčastněných a jejich rodin. Každý se s touto situací snaží vypořádat podle svého. Je tady láska, erotika, ale i nenávist, pocit viny sami za své činy, ale i za činy svých blízkých. Jak se má dítě vyrovnat s vinou rodiče, když hledá vinu i u sebe? A jak se s tím naučit žít? Pomalu, jako skládačku, autorka čtenáři dávkuje a odkrývá tajemství.


makkuska
27.01.2024 3 z 5

Knize nejspíš není co vytknout, zajímavý děj, který Vás nutí číst dlouho do noci. Docela inteligentní rozhovory, zajímavá přirovnání a pěkný rozbor toho, jak se člověk může či nemusí vypořádat s traumatem.

Přesto nejspíš pro úplně subjektivní pocit z příběhu i z hlavních postav, dávám knize tři hvězdy.

Jediné, co mi vadilo je, že jsem nevěděla, že má kniha pokračování,.. ale ne takové to pokračování, ve kterém je l hlavní postava některá z vedlejších postav první knihy.
Kniha jako taková mohla klidně skončit na předposlední kapitole. Měla vše, co má román mít: úvod, stať a závěr. Poslední kapitola to ale 'zkazila' a tak jsem musela na druhý díl týden čekat. Doporučuji sehnat si hned oba díly najednou, protože i když se Vám první díl nebude úplně líbit, bude si chtít přečíst ten druhý, ve kterém příběh pokračuje.

Jirinamac
26.01.2024 4 z 5

Čtení mě celkem bavilo, ale na 100% mi to nepohltilo, jen ten konec je hodně zajímavý a jsem zvědavá na pokračování, co se ještě odhalí v tomto příběhu.

Analady
15.10.2023 3 z 5

Bohužel mě tato kniha nijak nenadchla. Ačkoliv jsem ji přečetla za dva dny a námět nebyl špatný, tak to na mě bylo moc americké a kýčovité. Díky tomu, že jsem nechtěně zahlédla poslední slovo na konci knihy, jsem se přiměla knihu dočíst, protože mě zajímalo, o co tam šlo. Opět se kniha neobešla bez vulgarismů. Zajímalo by mě, co je to za současný trend, že se v knihách užívají s takovou oblibou vulgární slova. Nechápu to a vadí mi to.

martina2540
13.10.2023 5 z 5

Kniha byla čtivá a bavila mě

harena
12.07.2023 5 z 5

Příjemný romantický příběh, který se moc dobře četl. Autorka mě dokázala vtáhnout do děje, že jsem s hlavní hrdinkou prožívala její bolestné vzpomínky a pocity viny. Konec mě tak překvapil, že si musím přečíst i druhý díl.

suzanne1997
05.07.2023 5 z 5

Dechberoucí příběh, který dokazuje, že věci nemusejí být takové, jak se zdá. Autorka dosytosti využila své umění a napsala dokonalý román s úžasnými postavami a neskutečným propletencem vztahů, jež končí přesně v tom nejnapjatějším bodě. S postavami se ztotožníte, budete žít jejich životy a prožívat lásku, bolest i všechno ostatní. Bez druhého dílu po ruce to ale nejde. Touha dozvědět se co se stane dál je přímo vražedná. Za mě jeden z nejlepších románů, jaké jsem kdy četla. Autorka je mistryní ve své disciplíně, její příběhy se čtou přímo samy a odtrhnout se od nich zdá se být úkol přímo nadlidský. Tolik zvratů v tak jednoduchém a záživném podání dokáže podat jen málokdo. Kniha rozhodně stojí za přečtení. Určitě se k ní v budoucnu ještě vrátím :-)

Barbara182
20.06.2023 4 z 5

Moc hezký příběh, i když za sebe bych si tam klidně odpustila ten traumatizující zážitek z úvodu (myslím si, že pro jednání hlavní hrdinky a opuštění jejího dítěte by se dala najít i jiná záminka), takhle mi to přišlo až moc velké drama, byť v příběhu to celkem funguje. Opět se mi líbily popisy pocitů a vztahů, ty působí hodně reálně, stejně jako v předchozí dvojici autorčiných knih, jen na rozdíl od Nejtemnějšího úsvitu se mi tenhle příběh líbil mnohem víc (částečně asi i proto, že není zdaleka tak temný a prodchnutý depresí). Jinak rozhodně doporučuju mít po ruce hned i druhý díl, protože autorka je expertem cliffhangerů a v tomhle případě vypustila doslova bombu, takže budete chtít zaručeně vědět, jak to bude dál :-). Já osobně už se nemůžu dočkat, jak se to celé rozuzlí :-)

Raislin
18.05.2023 5 z 5

To byl nádhernej příběh! Jsem moc ráda, že mám po ruce rovnou druhý díl a můžu se do něj hned pustit. Za mě rozhodně stojí za přečtení a dle bouře pocitů, které z knihy mám jí rozhodně patří tak vysoké hodnocení. Řadím k oblíbeným a věřím, že se ke knize někdy zase vrátím.

KatyM.
28.02.2023 5 z 5

Nádherná kniha, kde najdete vše. Drama, vtip, romantiku. Příběh má neuvěřitelný spád už od první stránky. Už se těším na druhý díl.

Barakoudel
09.02.2023 4 z 5

3,5*
A není na tom konci příběhu pár divných věcí?
Závěr na mě působí sice překvapivě, ale neuvěřitelně. Ne, opravdu mi nedává smysl. Jako kdyby autorka téměř celý předešlý příběh hodila ze stolu a otočila list.

Asi od sté stránky se mi to zdálo být jako příjemná a odpočinková četba. Před stou stránkou jsem se na knížku nějak nedokázala naladit. Asi byla chyba číst ji hned po Neklidné krvi od Galbraitha, která byla výborně psychologicky propracovaná, každý detail v ní promyšlený a vzápětí vysvětlený. Tady psychologie postav funguje pouze odhadem a letmo. Chápu ale, že je těžké psát příběh z pohledu dvou postav, aby to působilo jako uvažování dvou odlišných lidí. Děj příběhu se mi nicméně od nějaké 190 stránky podařilo občas odhadnout.

Co mi ale vadilo hodně jsou vulgarismy. Od té doby, kdy jsem se bavila s mamkou o tom, že by mělo být nepřípustné tisknout do knih sprostá slova, je v knížkách nemůžu bez pohoršení přejít. Stejně jako překlepy (zde naštěstí jen dva v celé knížce). Vždyť kniha je odkaz. Cenný odkaz, který po sobě autor zanechává. Však jednou si budoucí generace mohou naši dobu vykládat jako velmi nemorální... Chápu, že se tím autorka snaží postavy více přiblížit realitě, ale všeho moc škodí.

Podtrženo, sečteno:
- příjemná četba na odreagování (přečteno během 5 dní)
- knížka ve mně i po 10 dnech nechává spoustu nepochopitelných otazníků

Marfuška89
01.12.2022 5 z 5

Teď dočteno a bylo to super. Ano, předchozí série byla za mě lepší, ale i tak se mi to moc líbilo :) . A co ten konec? Čekala jsem vše, ale toto mě vůbec nenapadlo :-O .....

hlavajda93
02.11.2022 5 z 5

Moc pěkná kniha s napínavým dějem. Četla jsem už předchozí sérii autorky, takže jsem trochu věděla do jakého stylu jdu. Zase obří nápor emocí, kdy nevíte, na čí stranu se postavit. Závěr knihy vše změní a otevře, takže pokud u sebe nemáte rovnou druhý díl, tak nečtěte:D

L.Helena
30.10.2022 4 z 5

Trochu mi příběh připadal zaměřený víc na to, aby se hlavně líbil čtenářům, než na realitu. Mám na mysli zejména tu romantickou linku, samotný prolog a pak i jeho následné pokračování, působí hodně opravdově. Překvapivý konec, naštěstí mám doma druhý díl, tak můžu hned ve čtení pokračovat.

Ivanule
25.09.2022 5 z 5

O této knize jsem jen zaslechla, půjčila si ji v knihovně a ani si pořádně nepřečetla anotaci, ale na druhou stranu to vůbec nevadilo, protože po pravdě já stejně moc anotace nečtu:D Kniha byla velice čtivá, po pravdě já bych na Cavenově místě bych vůbec nevěděla co dělatz pohledu teda chlapa, kdyby mi takhle někdo položil řvoucí balíček před dveře,ale můžu říct, že se k tomu postavil čelem, poté mě ale dost překvapilo, jak velice snadno nakonec přijmul Hadley ... No což, těším se na druhý díl:)

jasmína
10.09.2022 5 z 5

Velice čtivá kniha , a už mám nachystaný druhý díl.....

MamaKnihomolka
07.09.2022 5 z 5

Kniha od autorky, od které jsem četla Nejjasnější soumrak a Nejtemnější úsvit. Její knihy mi rozdrtily srdce a rázem ho zase slepily. Mnohdy jsem měla na krajíčku. Proto jsem s koupí této a druhého dílu (Psáno s nadějí) neváhala.
•••
Cavenův život se změnil, když byl svědkem příšerné události. Znovu se mu změnil, když našel dítě na prahu svých dveří. A změní se znovu, když se po letech objeví matka dítěte.
Caven a Hadley se seznámili za situace, kterou by nechtěl prožít nikdo. Oba mají své démony, se kterými se perou. Kromě samotného traumatu až po výčitky svědomí, pocit viny nebo ztrátu blízkých. Snaží se s tím vším vyrovnat jak nejlépe můžou, ale vždycky je vzpomínky doženou a srazí na kolena. Oba jsou pokřivení a jediná čistá a nevinná osoba, kterou chtějí před vším zlem světa uchránit je jejich společné dítě.
•••
Kniha se mi četla hrozně moc dobře. Příběh je bez zbytečných omáček a kapitoly některé kratší, některé delší. Chápala jsem Cavenovo chování a rezervy a předsudky vůči Hadley, ale na druhou stranu jsem chápala i Hadley a hrozně moc jí fandila.
Moc se mi líbil vztah Cavena a jeho dcery. To jak se změnil a naprosto se jí oddal mě ne jednou vehnalo slzy do očí. Jediné co mě tak trochu nesedělo, byl její věk. Na čtyřleté dítě mi přišla až moc vyspělá. Tipla bych ji minimálně na šest.
•••
Jinak ta chemie mezi postavami byla tak uvěřitelná... Opravdu je těžké se do celého příběhu neponořit a necítit vše s postavami.
A ten konec? Čekala jsem různé zvraty, ale tohle mě teda nenapadlo.

Doporučení!
Rovnou si pořiďte i druhý díl, protože ten konec vás vážně nenechá v klidu a budete muset začít číst další díl. A to samé doporučuji i u Nejtemnější úsvit a Nejjasnější soumrak! Pořídit rovnou oba!

Kudík
04.08.2022 5 z 5

Předně jsem ráda, že se rovnou pustím do dalšího dílu, protože ten závěr... to byl nečekaný zvrat. On i prolog (před 18lety) byl síla. Připomnělo mi to trochu "Povolené ztráty" od Nory Roberts, kde je podobný úvod. V rámci postav jsou pro mě totální jedničky Caven a Ian. Caven jako patnáctiletý i třiatřicetiletý otec, dožadující se manuálu k nemluvněti. Ian tím, jak tam vždy pro svého přítele je. Ohledně Hadley si nejsem jistá, protože se asi mnohé dozvím/upřesním v druhé části, ale mnohé se tím vysvětluje. Každopádně kniha je čtivá, bezmála neodložitelná, smutná i zábavná současně, s nejedním překvapením.

prochajda
23.07.2022 5 z 5

Kniha se mi od začátku líbila, v druhé polovině mě začala nudit, tušila jsem, jak skončí, ale konec mě šokoval. Dojemný příběh poznamenaný krutou minulostí a tajemstvím. Škoda, že jsem si hned nepůjčila druhý díl.

Štítky knihy

pro ženy partnerské vztahy romantika nemanželské děti

Autorovy další knížky

Aly Martinez
americká
2019  87%Nejtemnější úsvit
2021  91%Psáno s lítostí
2019  88%Nejjasnější soumrak
2021  89%Psáno s nadějí
2023  86%Z popela

Kniha Psáno s lítostí je v

Právě čtených3x
Přečtených285x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených23x
Knihotéce233x
Chystám se číst221x
Chci si koupit44x
dalších seznamech10x