Bitka pri Kadeši

Bitka pri Kadeši https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57728/bmid_ramses-bitka-pri-kadesi-dqU-57728.jpg 4 57 6

Ramses série

< 3. díl >

Egyptská ríša je pretkaná špionážnou sieťou a zdá sa, že obávaná vojna s Chetitmi je nevyhnutná. Ale Ramzesa navyše sužuje súkromný žiaľ – jeho kráľovská manželka Nefertari sa stala obeťou čiernej mágie a chradne. Faraón sa rozhodne predovšetkým nájsť božský kameň, ktorý jediný môže kráľovnú zachrániť. Potom sa však začne pripravovať na rozhodujúcu bitku, aby zabránil barbarom zničiť egyptskú civilizáciu. Ako sa zachovajú egyptskí vojaci zoči-voči ukrutnému nepriateľovi? Ozve sa Ramzesov božský otec na jeho zúfalé volanie?... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Battle on Kadesh , 1996


více info...

Přidat komentář

Bafy
05.07.2022 5 z 5

Další krásné pokračování příběhů syna slunce ..... tento díl mi trval trošku déle boť jsem vždy musela rozdýchat ty intriky a manipulace :-)

lábuska1
20.04.2020 5 z 5

Přečetla jsem všech pět dílů a musím říct,že se mi kniha moc líbila.Spisovatel píše poutavě,a i když už jsem četla o Ramessovi nějaké knihy,v této jsem si našla novinky.Vždy mi vrtalo hlavou,jak dokázal zplodit sto dětí ;-) A teď už vím,kde k nim přišel...


Martass8
14.12.2019 5 z 5

Tuto knihu jsem četla už několikrát je to dobře napsané

hanzmb
01.12.2018 2 z 5

S každým dílem postupně ubírám hvězdičku. Toto dílo je všude prezentováno jako historický román. Postupně z toho vzniká fantasy a to s bídou druhořadá. Vše vrcholí vlastní bitvou u Kadeše. To už je jak pro desetileté kluky. Nejsem nepřítel fantasy, rád si ji i přečtu. Tady ale už jde spíš o to, že autor nehledá logická řešení, ale vytváří si berličku, jak vychrlit stránky pro nakladatele a moc si nenamáhat mozek.

Babo
02.08.2017 5 z 5

Vláda Ramzesa II. pokračuje úspěšně dál. Jeho starší bratr stále spřádá sny o sesazení z trůnu ,ale Ramzes vítězí . Nejen nad intrikami,ale i v bitvě u Kadeše.
Tak jako předchozí díly se i tato čte velmi dobře . nevadí mi ani slovenština.

princesse
25.06.2012 5 z 5

Třetí díl pentalogie opět nezklamal, nádherná kniha, čtivá. Doporučuji.