Travič

Travič https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443856/bmid_travic-Gk8-443856.jpeg 4 189 58

Rakvář / Majster série

< 2. díl

Policistka Florence Loveladyová se vrací do městečka Sabden, aby splnila slib daný Larrymu Glassbrookovi. Před třiceti lety ho usvědčila ze sériových vražd. A nyní jí umírající Larry tvrdí, že čtyři dětské kostry nalezené kousek od bývalého městského sirotčince neležely v zemi dlouho. Vlastně je tam musel kdosi zahrabat docela nedávno... Po Larryho smrti se do svého rodného města odhodlá vrátit i jeho dcera Cassie. Chce znovu získat přízeň muže, kterého miluje už od dětství. Nezastaví se před ničím, aby tento svůj záměr naplnila. V Sabdenu se tedy ve stejný čas ocitají dvě ženy, které tam před třiceti lety kvůli děsivým událostem málem přišly o život. A je dost dobře možné, že stejná hrozba tam nad nimi visí i v současnosti.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

The Poisoner , 2020


více info...

Přidat komentář

tess.de.veles
29.09.2023 1 z 5

Tak tohle me moc nebavilo....a na posledich asi padesat stranek uz jsem nemela silu....
Ztrata casu... :-(

Špekyn
16.09.2023

Tato kniha mě poněkud zklamala. Časově se částečně překrývá s předešlým dílem, ale není jasné jak a nikde není ani zmínka o předešlých událostech. Jen vyprávění v minulosti je logické a souvislé. Líčení je takové nahodilé, nedává příliš smysl, jako by stále cosi chybělo. Vysvětlení je pak trochu rychlé, nedotažené. Pokud bude další díl, už si ho asi nepřečtu.


Forest66
15.09.2023 4 z 5

Travič mě bavil asi o něco víc, než Rakvář. Myslím, že je to prostě tím, že jsem tentokrát věděl, že mám očekávat něco trochu jiného, než obvykle. Bývalo by bylo lepší, kdybych si obě knihy přečetl najednou, protože děj je velmi úzce propojený. V knížce zůstává docela dost neuzavřených otázek, ale právě proto, že Rakvář a Travič jsou prostě trochu jiné, než ostatní knížky, mi to ani nijak nevadí a tak nějak to tam i patří

malýčtenář
12.04.2023 3 z 5

Druhý díl se také odehrává v rozpětí 30 let. Opět se setkáváme s již známými postavami. Zdá se mi, že v těch mnoha jménech jsem se už začala ztrácet. Sice napínavé , ale přesto jsem nepochopila podstatu mnoha vražd. Proč a vlastně ,kdo za ními stál, není jaksi zřejmé. Bohužel, nemůžu sdílet nadšení jiných čtenářů.

Šebestová3
01.03.2023 3 z 5

Četla jsem Traviče a Rakváře daleko od sebe a asi proto mi to už úplně nesedlo, nějak mě nedokázal pohltit, spíš teda trochu otrávit....což se od traviče vlastně očekává :-D

Dajine
13.02.2023 5 z 5

Velmi důstojné pokračování. Dvě časové roviny, první a druhý díl se krásně prolínají.

Katulinka69
05.02.2023 4 z 5

Suprové pokračování.

Pája699
11.10.2022 4 z 5

Jsme zpátky v Sabdenu…Florence se pouští do vyšetřování dětského domova Black Moss Manor, kde se všichni svěřenci chovají zvláštně. No musím říct, že tento příběh mě bavil daleko více než první díl. Docela obrat o 360 stupňů :-) Kouzla a čáry jen minimálně a to je za mě bod k dobru. Krátké kapitoly ubíhají jak nic. Florence, Cassiea Sally, tihle všichni si sebou nesou z minulosti svá tajemství. Podaří se klubko rozmotat až do konce? Musím říct, že tato kniha byla nářez .-). Pan Roy, byl neskutečně slizký had a jsem vážně ráda, že dopadl, tak jak dopadl.

ennlady
27.03.2022 5 z 5

Opravdu, kdo před Travičem nečetl Rakváře, tak se v ději i v postavách trochu ztrácí. Což mně nevadilo, protože jsem je přelouskla hned po sobě. Oba příběhy se odvíjejí ve dvou stejných časových rovinách (rok 1969 a 1999), ale autorka se v nich nijak neopakuje, jen občas něco připomene. Takže moje hodnocení: obě knížky si ode mě zaslouží plný počet a doporučuji. A duchové i další určité nadpřirozeno se mi taky líbili.

čef
05.03.2022 5 z 5

Autorka si zahrává s čarodějnictvím, telekinezí apod., ale vše je jaksi v normě pochopitelné. Příběh je vystaven složitě, postav je také jako máku, takže se orientovat není moc jednoduché. Vše vynahrazuje napětí, některé scény jsou tedy nářez, to vám povídám. Knihy této autorky jsou všechny určitě dost dobré na to, abych si další přečetl.

Arwen777
07.12.2021 3 z 5

Dobře, chápu, že to byla chyba, že jsem nečetla první díl. Bohužel jsem si nevšimla, že je to pokračování série.
Určitě to ovlivnilo můj dojem z knihy. Postavy a jejich vstupy, které byly někdy až příliš krátké na můj vkus, se mi hodně pletly. Trvalo mi poměrně dlouho, než jsem se v nich zorientovala. I střídání časových rovin mě v tomto díle mátlo. Návaznost na minulou knihu byla vcelku pochopitelná, některá vodítka byla vysvětlená a dokonce i tak, že nebylo prozrazeno tak moc, že by člověk úplně ztratil chuť si předešlý díl přečíst.

Nicméně mě kniha nijak neoslovila. A to mám tajuplné příběhy, nadpřirozené věci a závan čarodějnictví moc ráda. Tady mi to nesedlo. Spousta věcí nebyla vůbec vysvětlena, jako například důvody celé kauzy, chyběla logická vodítka.

Uvidím, jestli si první kniha ke mě najde cestu, sama ji aktivně vyhledávat nebudu.

loskatos
28.11.2021 2 z 5

Po přečtení prvního díku jsem se do tohoto pustil trochu s obavami. Bohužel všechno to, co mi vadilo na prvním, bylo tady ještě ve větší míře. Myslím, že autorce muselo v životě ublížit strašně chlapů. Opakuje se vzorec z předchozí knížky - chlapi všichni křiví jak turecká šavle, ženský nad věcí a disponující jakousi věčnou vědomostí o stavu světa i města.
No, ještě že další díl už není (možná zatím - na konci ještě nemusí být konec).

ZuzanaZ83
04.11.2021 4 z 5

Tahle kniha byla za mě rozhodně ještě lepší než první díl. Méně prapodivné duchařiny, více tajemna a rozplétání nitek z Rakváře. Pro mě pořád úplně neuzavřené, ale moc moc dobré.

zazvorka
01.11.2021 2 z 5

(SPOILER) Autorku mám ráda a vyprávět umí výborně, žádné suchopárné čtení! Tak jsem se těšila na tuto sérii. První díl mne celkem zaujal, i když jsem dost zírala v závěru na vázací kouzlo použité na Toma. Se zájmem jsem čekala, jaký užitek z tohoto úkonu bude mít Florence a následně pak čtenář Traviče. Nu, žádný, nevyplynulo z toho nic! A celkově mám dojem, že žádný užitek nepřinesl Travič v celé své kráse. Zápletka se vyvíjí chaoticky, nesourodě. Docela nesmyslné mi připadá, že některé události a podrobnosti se dějí zde - proč ne v předchozí knize? Vyprávění na mne pak působilo tak roztříštěně a zmateně, že se vytratila radost ze čtení, jen jsem se to snažila dorazit. Navíc žádná z hlavních postav není moc sympatická. Divná knížka!

Kerberos
12.10.2021 4 z 5

Lepší než rakvář ,plné tajemných spolků, duchařiny, telepatie a zločinů. Na čarodějnice nevěřím, ale občas není špatné si přečíst něco podobného.

veronika4001
11.10.2021 1 z 5

Na začátku jsem si řekla, "tak tohle je jiné". Byly náhodně objeveny čtyři dětské kostry v blízkosti dětského domova s názvem Black Moss Manor, který se nachází v městě Sabden, známém čarodějnickými procesy. Sabden se dokáže uzavřít do sebe a skrýt tajemství. ... A takhle to začíná, už takhle temně. Cítila jsem známé jemné zachvění smíšené s vnitřní radostí z očekávaného prožitku. Bohužel, než jsem se nadála, přišlo zklamání. Příběh se přehoupl jinam, a to počáteční krásné hororově očekávatelné zmizelo jako mávnutím proutku. Knihu ani já nedoporučuji. Vím, že Bolton to umí lépe.

onyx84
28.09.2021 2 z 5

Tak mě teda Travič moc nebavil...upřímně ani nevím, proč dostal Rakvář další díl...jo,pár věcí vysvětleno, ale...místy super,místy neskutečně zdlouhavá slátanina...a pořad ty ujetý čarodějnice,který nechápu,proč tam byly...tuhle sérii já bohužel nedoporučím...

natynka21
16.09.2021 5 z 5

Opět skvělá strhující kniha přečtená během chvíle, až mi to je vždy pak líto, že jsem ji přečetla tak rychle.

alibaba72
17.08.2021 5 z 5

Za mě je S, j. Bolton skvělá vypravěčka a Travič je perfektní dokončení Rakváře. Těším se na další knihy :-)

L.Helena
24.07.2021 2 z 5

Bohužel, nesdílím obecné nadšení. První díl jsem četla už hodně dávno a vůbec si na něj nepamatuji, takže teď jsem jen celou dobu tápala, zda se děj odvolává na znalost předchozího příběhu, nebo chce autorka jen být tak záhadná. Čtení mě vůbec netěšilo, bylo to příšerně rozvleklé, pokračovala jsem ve čtení a jen čekala, kdy mě to konečně začne bavit. Pár dobrých míst sice bylo, ale celkově mě to nebavilo.