Průvodce králičí norou

Průvodce králičí norou https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520694/bmid_pruvodce-kralici-norou-1wG-520694.jpg 4 39 11

Vše, co jste o světě nechtěli vědět… Třicet tři snadno srozumitelných kapitol zásadních souvislostí o době, ve které žijeme. I když je každá kapitola sama o sobě znepokojivá, hrozivě působí až všechny společně. Je téměř jisté, že kniha bude záhy označena za konspirační… Myslete na to, že pokud budete následovat pomyslného Alenčina bílého králíka do nory a jednou do oné zapovězené místnosti za dveřmi vstoupíte a toho slona, který stojí uprostřed, spatříte, není už cesty zpět. Je to jako biblické jablko poznání – pak už svět, zprávy, jednotlivé „osobnosti“ a události, o kterých budete číst, nebudete nikdy vidět jako dřív a zjistíte, že to, čemu jste věřili jako bezpečnému přístavu – zvláště celé 20. století – je jedna velká lež. „Knížka je globální psychosomatika. Výborně napsané, krátké, jasné, srozumitelné. Přesně tak má vypadat komunikace psychosomatika s pacientem. Budu propagovat do posledního banu.“ MUDr. Jan Hnízdil... celý text

Přidat komentář

Sitting-Bull
22.04.2024 odpad!

Dobře jsem se bavila. Jde o skvěle napsanou komedii, mnohokrát jsem řvala smíchy a celou dobu jsem se výborně bavila. Jednoznačně doporučuji! :-D

Tak a teď už vážně, ano?
Ráda "ochutnávám" knihy širokého spektra a snažím se vystupovat ze své komfortní zóny, abych se mohla na nějaký problém podívat i z jiného úhlu, který by třeba mě samotnou nenapadl. U této knihy tomu tak nebylo - otevřela jsem ji náhodně, autora neznaje, protože mě zaujal název. No a pak následovala jízda, která tedy už k těm "jiným úhlům" někdy patří - kniha je totiž snůškou fantasmagorických blábolů, polopravd, manipulací a samozřejmě, aby bylo čím tvrzení podložit, tak i opatrně vmíchaných pravdivých údajů, aby ty pravdivé údaje vtiskly knize punc uvěřitelnosti a serióznosti. Nebudu tu, jak někteří jiní psát, že kniha bohužel není ozdrojovaná. Ona totiž ozdrojovaná být nemusí, stačí základní vyhledávání, ať již online či ve starých papírových (tj. "tenkrát ještě nezcenzurovaných") knihách, aby si člověk ověřil, že pán ťápá...
Jako jo, dobře jsem se pobavila, ať již v oborech, kterým rozumím, nebo v oborech, jejichž povšechná znalost patří k všeobecnému vzdělání.
A protože příklady a ukázky vydají za tisíc slov, tak si zde také jednu dovolím uvést: "Nedávno jsem chtěl koupit nové auto a sám prodejce v servisu, kam léta jezdím, mi nákup vymlouval – nové, tříválcové motory, které mají splňovat nesmyslné EU ekologické normy, jsou prý konstruovány tak, že v nich není například ani ventil na výměnu oleje motoru – prostě se počítá s tím, že vydrží maximálně sto tisíc kilometrů a pak se vyhodí." (str. 75-76) Jakože fakt tříválce nemají ventil na výměnu oleje? Wau. Sdílejte rychle, než to smažou!

LéňaM
04.04.2024 5 z 5

Velice zajímavá kniha.
S nazory pana Tomanka naprosto souhlasím


harena
03.04.2024 5 z 5

Vždycky se těším na knihy, které mají tak rozdílné hodnocení čtenářů - od veliké spokojenosti až po odpad. V jednotlivých kapitolách se spisovatel věnuje současným problémům a současně uvádí i svůj názor na ně a já s ním většinou souzním. Výborně napsané, jasné a srozumitelné.

Mark Twain
"Je snazší lidi oklamat, než je přesvědčit, že byli oklamáni"

Chytuš
30.01.2024 5 z 5

33 krátkých zamyšlení nad ožehavými tématy naší doby. Podepisuji každé písmenko - mám na vše uvedené naprosto stejný názor. Je pravda, že každá z kapitol je načrtnutá hodně povrchově, ale to byl autorův záměr - utřídit si témata vedle sebe a zasadit do celkového pohledu. Kdo se chce ponořit do králičí nory hlouběji, určitě mu nic nebrání - ke každému z témat se dá bádat dál, záleží, co vás zajímá nejvíc. A nakonec vás to stejně dovede i k těm dalším otázkám, které vás původně nezaujaly tolik...

Jirinamac
09.01.2024 2 z 5

Ono je něco jiného hodnotit minulost, která se dá doložit a Lustr pro papeže je možné doložit, ale tady je všechno moc černobílé a jiná barva je nepřípustná. Každý obor má své odborníky a určitě do toho nevidí každý Lojza, který používá sociální sítě, i když tam je odborník každý. Je dobré číst všechny názory.

BlueMind18
01.01.2024 4 z 5

Dříve jsme tu měli čestný titul zasloužilý umělec. Časem, změnou doby a paradigmat byl nahrazen neoficiálním titulem zasloužilý dezinformátor. Sociální kredit zasloužilých dezinformátorů je v mainstreamových kruzích hodně nízký, obecným trendem je tyto lidi ve veřejném prostoru vymlčet čili vyghostovat a dehonestovat. Nicméně, alespoň pro mně a myslím, že pro mnohé, je atraktivní, že tito lidé jako jedni z mála neztratili schopnost kriticky přemýšlet mimo oficiálně vytyčené lajny mentálně uniformovaného stáda našich hlídajících psů "demokracie", a co víc, říkat to vše pěkně nahlas.

Ano, autor, jak už někdo níže poznamenal, v mnohých zde probíraných tématech klouže po povrchu, ale to byl záměr. V lecčems lze nesouhlasit či pochybovat (osobně mám pochybnosti o pravdivosti a výstupech různých tzv. vědeckých pokusů, pokud vím, některé se časem ukázaly jako falešné), něco je čirá spekulace, něco čirá utopie (třeba žít co nejvíce mimo systém - co si pod tím mám konkrétně představit v rámci každodenní strategie přežití v tomto světě?), ale celkově knihu hodnotím spíše pozitivně. Přemýšliví kverulanti mají moje sympatie.

Sonča2
26.12.2023 3 z 5

Za mě příliš stručný přehled "konspiračních" teorií, navíc chybí zdroje, kam se dál podívat, pokud se chci s teorií více seznámit, a konkrétní data a jména. Autor pluje po povrchu, což ale možná byl účel.
V podstatě nic nového jsem se nedozvěděla asi už jsem kospiracemi dostatečně prolezlá. Pro více detailů doporučuji knihu Co nesmíte vědět, nebo Pravdu o Covidu.

Tyto
16.12.2023 3 z 5

Tato kniha prokazuje danému tématu spíše "medvědí službu", jelikož je tam dost napadnutelných nesrovnalostí a dohadů... Přesto si ji pořídím do knihovny a budu, s poznámkami, šířit dál.

voldrisek
23.11.2023 5 z 5

Výborná knížka (jako ostatně všechny od tohoto autora) . Vřele doporučuji k přečtení a poté k zamyšlení. Kapitoly srozumitelné, a já ráda doporučuji obzvlášť mladším ročníkům

Gibis
22.11.2023 5 z 5

Kniha, u které jde hodnocení ode zdi ke zdi. Komentáře, které se objevují, aby byly vzápětí přesunuty. Já radím, přečtěte si a udělejte si názor sami! Ale můj názor je, že každý, kdo jen trochu sleduje to, co se dnes ve světě děje, nemůže dát knize odpad.

Ďobi-1968
08.11.2023 5 z 5

Kniha která je pravdivá o dnešní světové situaci se vším všudy. Hlavně pravdivá a hovoří mi z duše.
Dobře jsi to napsal PRAŽÁKU