Průvodce králičí norou diskuze

Průvodce králičí norou https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520694/bmid_pruvodce-kralici-norou-1wG-520694.jpg 4 39 11

Vše, co jste o světě nechtěli vědět… Třicet tři snadno srozumitelných kapitol zásadních souvislostí o době, ve které žijeme. I když je každá kapitola sama o sobě znepokojivá, hrozivě působí až všechny společně. Je téměř jisté, že kniha bude záhy označena za konspirační… Myslete na to, že pokud budete následovat pomyslného Alenčina bílého králíka do nory a jednou do oné zapovězené místnosti za dveřmi vstoupíte a toho slona, který stojí uprostřed, spatříte, není už cesty zpět. Je to jako biblické jablko poznání – pak už svět, zprávy, jednotlivé „osobnosti“ a události, o kterých budete číst, nebudete nikdy vidět jako dřív a zjistíte, že to, čemu jste věřili jako bezpečnému přístavu – zvláště celé 20. století – je jedna velká lež. „Knížka je globální psychosomatika. Výborně napsané, krátké, jasné, srozumitelné. Přesně tak má vypadat komunikace psychosomatika s pacientem. Budu propagovat do posledního banu.“ MUDr. Jan Hnízdil... celý text

Diskuze o knize (8)

Přidat komentář

Miramiroslava
25.11.2023 5 z 5

Určitě doporučuji. Nejvíce asi těm, kdo stále nechápou, co a proč se kolem nich vlastně děje. Nic není náhoda. Přehledně a stručně sepsáno.

Noneta
01.11.2023 odpad!

Koukám, že dle hodnocení (samozřejmě bez přečtení...), kniha opravdu svoji primitivností a stupiditou HODNĚ imponuje. Spousta lidí zkrátka lež a manipulaci chce brát jako řešení svého neúspěšného života. Přitom autor by mohl dávat lekce z toho, jak neúspěch a frustraci z neumětelství zvládat :-)


PetrKral
29.10.2023 5 z 5

Koukám, že dle hodnocení (samozřejmě bez přečtení...), kniha opravdu svojí kontroverzností HODNĚ vadí. Spousta lidí zkrátka realitu nechce skousnout.

Noneta
04.10.2023 odpad!

Petr Král - a vlastně máte pravdu. Nechtěla jsem původně hodnotit mimo diskuzi, ale po vaší intervenci si hodnocení neodpustím bo jsem kniho prolétla, tudíž mám plné právo ji ohodnotit. Neměla jsem to v plánu, ale řekl jste si o to :-)

Noneta
04.10.2023 odpad!

Petr Král - nevím, děkuji za upozornění a doporučení - zvážím. Kde vidíte nenávist? Jen ráda pojmenovávám věci pravými jmény. Nemáte problém spíš vy? Reagujete na jakýkoliv můj komentář jako smyslu zbavený. Přijde vám to normální? Tady jste byl v pozoru a reagoval do 10 minut po mém komentáři. Já se (narozdíl od vás) vyjadřuji v diskusi k tématu. Vy reagujete na moje posty - nevím proč. Ale každý máme nějakou úchylku.
Doporučila bych vám se (jako vždy) soustředit na zavrtávání se do rekta pana autora. Určitě mu to udělá radost!

PetrKral
04.10.2023 5 z 5

Noneta - Není to nemoc? Jste opravdu svou nenávistí vůči panu Tománkovi neuvěřitelná. Co vám udělal? Je to u každé jeho knihy, v každé jeho diskuzi... Měla byste se léčit.

Noneta
04.10.2023 odpad!

Mno, já se snad ani do hodnocení knihy raději pouštět nebudu, jelikož autor se svým neumětelstvím pravděpodobně brzo znemožní sám. V knize autor popisuje buď milionkrát ohraná témata a jasné pravdy, jako je například "rat race" nebo na to napojuje vyložené a směšné nepravdy. Na téma krysího závodu vám google vrátí cca 196 000 000 odkazů. Takže v podstatě nelze ani udělat autorovi radost a označit to "záhy za konspirace". Konspirace musí mít nějaký fundament a alespoň minimální pravděpodobnostní potenciál. Nerozumím tomu, proč nemá autor ve svém okolí dostatečně soudné osoby, které by mu jednak doporučily si zaplatit korektora kvůli gramatice, druhak by mu nějaká spřízněná duše mohla narovinu říci, že jeho patetické spasitelské kecy na závěr "až po napsání knihy jsem zjistil, že má 33 kapitol, jako má ...blablablabla" z autora dělá spíše pitomce, než cokoliv jiného. Pan autor už asi dospěl do stádia, kdy se za Spasitele opravdu považuje :-) Ale kdo chce kam,.....

Mimochodem, nerada bych text tohohle sešitku viděla přepočítaný na normostrany :-). Jejich počet by jistě nepřesáhnul dvouciferné číslo. Prostě zase slohovka :-)

luczi
04.09.2023 odpad!

"Knížka je globální psychosomatika. Výborně napsané, krátké, jasné, srozumitelné. Přesně tak má vypadat komunikace psychosomatika s pacientem. Budu propagovat do posledního banu." MUDr. Jan Hnízdil ... Tak s rozdáváním banů mají pan Tománek i sám rehabilitační lékař Hnízdil dost zkušeností. Nemohu se dočkat, jaká další dosud neobjevená moudra nás čekají. :D