Prudký vzlet

Prudký vzlet https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473470/bmid_prudky-vzlet-2MX-473470.jpeg 4 260 53

Hailee a Chase série

< 2. díl

UPŘÍMNÝ A CITLIVÝ PŘÍBĚH HAILEE A CHASEHO POKRAČUJE | V předešlé knize této řady Hailee, ta klidnější z dvojčat, která se doposud schovávala před světem ve svém pokoji mezi knížkami, vyrazila na dobrodružnou cestu napříč Amerikou. Postavila se mnohým výzvám, splnila si tajné sny a zamilovala se do šarmantního mladíka jménem Chase. Pokračování příběhu ale odhalí, že Hailee měla tajemství, o kterém on neměl ani tušení. Že láska ani naděje nebyly součástí jejího plánu. Už od prvního okamžiku věděla, že o něj přijde, protože na konci léta se její temný osud naplní. Přesto si Chase s každým úsměvem, dotykem a společným zážitkem získává její srdce a stojí při ní i poté, když je její tajemství odhaleno a Hailee se musí poprat se životem. Mají ale šanci? Nebo si musí přiznat, že ani láska někdy nestačí?... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Flying High , 2019


více info...

Přidat komentář

Tess_BooksNerd
23.03.2024 5 z 5

Příběh Hailee a Chase mě oslovil už v prvním díle. Na konci knihy nastal doslovný šok, když do sebe vše zapadlo a Hailee se chtěla zabít. A i když jsem doufala, při čtení prvních pár stránek druhého dílu jsem se tiše modlila, aby to Chase stihl včas. Bylo úžasné sledovat jejich cestu. A i když mě tento díl provázel šílený smutek a strach, že ti dva si sice jsou souzeni osudem, ale nejsou předurčeni spolu zůstat, malý plamínek naděje stále hořel.
Miluji Happyendy. A v této knize se mi dostalo všeho, co od pěkného emocionálního románu očekávám. Jsem až přecitlivělá, co se týče vcítění se do pocitů jiných, ať už skutečných, či smyšlených příběhů. Takže mě už nepřekvapí, když valnou část knihy probulím. A to se přesně tady dělo. Takže pokud od příběhu očekáváte napětí, směsici citů od lásky, strachu, úzkosti, deprese, poznání a vůle jít si za svým snem, směle do toho. V této knize je od všeho přehršel!

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Druhý díl byl pro mě stejně skvělý jako ten první. Tyto dva díly obsahují všechno a vytáhnou všechny emoce. Bohužel jsem hrozný cíťa a i když už dávno nepatřím do kategorie YA pod které se tyto knihy řadí, tak mě dokáží dostat. Tahle série určitě zůstává v mé knihovně a ráda se k ní vrátím.


gabriela8704
12.11.2023 5 z 5

Upřímně zase jsem si poplakala, ale musím říci, že oba díly jsou úchvatné. Mě asi oslovilo nejvíc to, že nikdy nevíš co za úsměvy může být, a tak buď k druhým pozorný a měj na ně čas.

michaelakoc
26.04.2023 2 z 5

Tak, jak se mi 1. díl doopravdy líbil, tak byl tento naprosto zbytečný. Příběh Hailee a Chase a jejich starostí a ztrát má skvělý námět, který byl luxusně zpracován v 1. díle. A tak jsem si říkala, jak autorka uchopí ten druhý díl. Vlastně od začátku do konce jsem se nudila a nestalo se vůbec nic zajímavého. Hailee na začátku knihy udělá něco a na konci zase pravý opak, to je celé. Chase celou dobu řeší něco a pak to vyřeší na konci tak, jak jsme všichni čekali. Nebudu se zde více rozepisovat, tato kniha pro mě byla zklamáním.

TerezkaMoz
04.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Knihu jsem četla hned jako pokračování prvního dílu, o to víc mě mrzí, že ještě nemá pokračování. Je to teda velká emocionální jízda a jsem ráda, že jsem ji četla jako e-knihu, nikoliv tištěnou, protože by byla celá mokrá od slza a poprskaná kvůli smíchu. Chase a Hailee jsou pár, který vás prostě dostane a prostě k sobě patří. Touha mezi nimi, to jak se milovali, aniž by si to chtěli přiznat, i když to stejně oba věděli. Rozhodnutí Hailee odjet, i když tušila, že jí ze všeho nejvíc stejně bude chybět Chase a věděla, že jedině on ji může držet pohromadě. Ach jo! A konečně očekávaný polibek v dešti. Akorát mě mrzí, že neproběhla ta káva do klína. Hehe.
Každopádně obdivuju autorku, že se pustila do tak silného tématu, chce to hodně odhodlání a kuráže, protože takovou knihu může málokdo číst a ještě míň lidí ji může napsat, aby pocity byly opravdu věrohodné. O to víc nechápu, když někdo napíše, že se pocity a beznaděj vlekla. Stačí rozchod s láskou, abychom byli víc než několik měsíců mimo, natož ztratit dvojče a ještě i nejlepšího kamaráda. Krásná kniha, krásné poselství. Přála bych si, abych žila jako Hailee v letních měsícíh... a teď si i já budu opakovat slova Katie: Buď odvážná!
Protože život by se opravdu měl žít tak jako bychom věděli o datu jeho spotřeby.

andreamrs
12.08.2022 4 z 5

Kniha ve mně rezonuje stejně jako první díl, navzdory tomu, že většina lidí ty knihy hodnotí podprůměrně. Upřímně moc tu vlnu hejtu nechápu, ale každý má svůj názor a naštěstí si každá kniha najde své čtenáře ️.
Jednání postav je někdy přitažené za vlasy a často čistě sobecké, nicméně oba díly pojednávají o vážnějších tématech a já jsem vděčná, že i takové knihy můžeme číst. Já Hailee někdy docela i rozuměla, v druhém dílu se hodně jejího chování vysvětluje. Možná si ty knihy beru trochu osobně, já se v té její ztrátě, hledání odvahy žít jinak a zároveň přemýšlení JAK dál žít docela viděla. Moc jsem si přála, aby to pro ni a Chase dopadlo dobře - romantička ve mně se nezapře. Není snadné psát ani číst o ztrátě, sebevraždě, bolesti, ale za mě se tyhle knihy povedly a jsem ráda, že jsem je mohla číst a budou zdobit mou knihovnu.

poník654
03.08.2022 4 z 5

Dlouho jsem na tu knížku čekala. Moc se mi líbí téma, avšak už mi to trochu připadalo zdlouhavé. První díl se mi líbil víc, ale i tenhle není zas tak špatný.

petule1
09.07.2022 2 z 5

Jak už tady bylo napsáno - tak zbytečně dlouhé. Kdyby byla první kniha o 50 stran delší, byl by příběh daleko lepší, takto co strana pořad dokola se opakující slova a věty.

Jessie_
20.05.2022 3 z 5

Tohle bylo tak dlouhý. Zbytečně. Škoda. Pořád ty stejný věty dokola.

Špekyn
18.05.2022 3 z 5

Oddechová romantická kniha s hlubším podtextem smutku, beznaděje, ztráty bližního. Je znát, že se jedná o YA knihu - hlavní postavy vidí svět jen tak, že jejich pohled je ten jediný správný. Zejména Hailee je sobecká ve svém smutku.
Kniha je dějově chudá, většinu obsahu zabírá rozebírání emočních stavů, i když vzhledem k situaci by to odpovídalo reálu.

prestiggio
17.05.2022 2 z 5

Prvá časť sa mi páčila, vzhľadom k tomu ze takýto štýl nečítam.
Chcela som si hneď prečítať aj druhú časť, pretože som bola zvedavá na pokračovanie.
Ale teda to vám bola taká kravina... Asi tak do polovice som čakala, ze sa niečo bude diať. Strany som doslova preskakovala.

LiLinka
25.04.2022 3 z 5

Narozdíl od prvního dílu zde není tolik zásadních zvratů a vše, co se zde stane, tak očekáváte. I tak ale stojí za přečtení, přecejen je to konec (dvoudílné) série.

whiolet
27.03.2022 2 z 5

Druhý díl mi přišel ještě pomalejší a depresivnejsi než díl první.
Nic zásadního už se v něm nedělo, děj skoro žádný, dialogy o ničem, chování některých aktérů nepochopitelné.
Kniha byla dost uspávací a já měla problém udržet pozornost.
Jediný světlý bod v této knize byl Chase, který byl super.

AnnaNes
02.03.2022 4 z 5

I druhý díl se mi líbil, ale na mě celkem depresivní, chtěla jsem ji rychle dočíst. Jak psal někdo níže, souhlasím se spojením obou knih do jedné. Série i tak stojí za pozornost, líbila se mi.

mončičák42
08.02.2022 4 z 5

V příběhu se řeší několik závažných témat a já se domnívám, že to někomu může pomoci. Jsou zde pečlivě popsány pocity a uvedeny příčiny psychického stavu hrdinů příběhu, a co hlavně, je vidět, jak se odrazili ode dna a znovu našli svoje místo v životě. Uznávám, že střední část knihy je zdlouhavá, jakoby uměle "natahovaná", možná by pomohla redukce a spojení obou dílů v jeden, každopádně i tak si obě knihy svoji přízeň čtenářů zaslouží.

Litocha
28.01.2022 2 z 5

První díl se mi vlastně docela líbil, druhý už mě hlavně rozčiloval. Celá knížka byla doslova o ničem, obsah by se dal s klidem shrnout do dvou vět. Dobře je, že autorka upozornila na to, že s depresí si bez odborné pomoci a léků jen tak neporadíme, ale kniha je taaaak roztahaná, že jsem se k tomu málem nedostala.
Hlavně zezačátku mě štvala sebelítostivá, pasivní Hailee a svou neschopností trochu za sebe bojovat a trpitelstvím mi lezl na nervy i Chase. Nepřidaly tomu ani patetické fráze (třeba rozervané srdce) a nevěřila jsem jim ani tu životní lásku, zvlášť když Chase několikrát zmínil, že Hailee je teď jiná (a bodejť by nebyla). Rodiče obou mi taky pili krev - zvlášť ti Haileeini, přesvědčeni o vlastní neomylnosti, necitliví a jednající s dcerou jako s panenkou.
Celkově kniha obsahovala hodně momentů, kdy jsem si říkala, jestli tohle autorka myslí vážně. Po tomhle podprůměrném díle vlastně nemám chuť číst od ní cokoli dalšího.

_Knihomolka_
25.01.2022 3 z 5

Druhý díl se nevyrovnal prvnímu, přesto byl ale krásný. Příběh by se dal charakterizovat jako nádherný, dojemný a emotivní. Už od začátku jsem si zamilovala hlavní postavy, Chaseho a Hailee, které se museli potýkat s různými problémy a ztrátami, jeden druhému byli oporou a vzájemně se doplňovali. No a také musím dát velké plus za PLAYLISTY, které byly v obou knížkách, a díky nimž jsem si každý díl spojila s jednou písničkou, která mi ho bude připomínat...
Strmý pád a Prudký vzlet jsou to jedny z nejlepších knížek, které jsem kdy četla, a proto se už těším na další výtvory od Bianci.

Damonka12
08.01.2022 4 z 5

O něco málo horší než první díl, ale i tak super. Dělo se tam toho trochu méně.

PerfectionistKa
27.12.2021 1 z 5

Tak, jak jsem Strmý pád ještě celý poctivě četla, protože jsem tam v průběhu pořád měla nějakou naději, že by mě mohlo třeba bavit a že se bude jednat o fajn dílko, tady už jsem očekávání snížila na nulu a prvních 200 stran jsem napůl četla a napůl tím listovala, protože to nemělo téměř žádný děj.

Prudký vzlet mi dal jednu věc, a to ujištění, že prostě nejsem člověk na heavy témata v contemporary, když se tam vůbec, ale vůbec nic jiného neděje. Opět a zase samé opakování již daných a řečených věcí, samé popisy citečků. Chudáci vedlejší postavy, ty by si zasloužily lepší příběh a lepší hlavní hrdiny. Tady se to navíc ani netočilo kolem nějakého - v rámci možností - milého děje se špetkou tajemství, ale kolem toho, co bylo odhaleno na konci Strmého pádu.

Jenomže to je to. Ono by stačilo o pár kapitol protáhnout 1. díl a tohle nemuselo vůbec vzniknout. Nebo ještě líp, stačilo ubrat půlku Strmého pádu a díly spojit dokupy. Kniha má o nějakých 60 stran méně nežli první díl a tentokrát se děj rozjel (rozuměj přestala jsem knihu proklínat) “už” po dvousté straně. I tak to bylo neskutečně zdlouhavé, vůbec mě to nechytlo za srdce, nedostala jsem z toho žádné emoce a byl to obrovský kýč. Ale pozor, já jsem citlivá asi jako pařez. Věřím, že pokud má někdo podobnou zkušenost a/nebo se vyžívá v rozebírání psychického bordelu v hlavě, dílko se ho může dotknout na správných místech. Hodně individuální záležitost.

petulkapeta
12.11.2021 4 z 5

Každý z nás v životě někoho ztratil a chyběl nám a chybí do teď. Přiběh Hailie byl dost smutný, ale i veselý a Chase byl skvělý byla jsem rada, že nakonec šel za tím co chtěl.

Autorovy další knížky

Bianca Iosivoni
německá, 1986
2020  76%Strmý pád
2021  72%Ve skrytu stínů
2021  75%Prudký vzlet
2022  80%Až se zase usmíříme
2022  84%Krvavá magie

Kniha Prudký vzlet je v

Právě čtených8x
Přečtených367x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených18x
Knihotéce331x
Chystám se číst143x
Chci si koupit50x
dalších seznamech5x