Ďábelské srdce

Ďábelské srdce
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528639/bmid_dabelske-srdce-6582c8c514cd6.jpg 5 79 79

Jednoho podzimního dne je policejní náčelnice Kate Burkholderová přivolána na odlehlou polní cestu k tělu amiše zastřeleného kuší. Zavražděný Aden Karn byl teprve dvacetiletý oblíbený mladík ze vzorné amišské rodiny. Při odhalování Karnovy minulosti se však ke Kate donesou i zvěsti o jeho temné minulosti. Co když Aden Karn nebyl ten všemi obdivovaný milý muž? Nebo jsou to všechno jen zákeřné pomluvy, které mají oběť očernit? Kate postupně zjišťuje, že se Aden obklopoval pochybnými přáteli, jejichž chování vůbec nezapadá do představy o laskavém a slušném amišském mladíkovi. A když za ní pak přijde mladá amiška s hrůzostrašným příběhem o násilí, jehož se na ní Aden Karn měl dopustit, na povrch začne vyplouvat nová tvář oběti coby možného sexuálního predátora.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

An Evil Heart , 2023


více info...

Přidat komentář

berila
24.07.2024 5 z 5

A opět velká spokojenost. Série mě baví. jednotlivé díly jsou i přiměřeně dlouhé, takže děj odsýpá. Snad jen bych uvítala, že by se Kate na konci alespoň jednoho dílu zachovala normálně jako policajt a ne jako dobrodruh.

bedkniha
24.07.2024 5 z 5

Jako vždy, příjemné, oddechové a napínavé čtení. Knihy této autorky jsou fakt perfektní a řekla bych, čím dál tím lepší.


hana4834
16.07.2024 5 z 5

Naprosto super a konečně i svadba,

georginaa
14.07.2024 5 z 5

Již 15. díl a život Kate se stále točí kolem vyšetřování, jenže ke konci příběhu se můžeme těšit na překvapení. Což jsem konečně očekávala a byla šťastná, že to autorka přidala do tohoto dílu. Má nelehký úkol, zjistit jaký opravdu byl velmi milovaný a hodný amiššský kluk. Ne vždy co je vidět navenek, může být i vevnitř. Někteří lidé se umí bravurně přetvářet, pokud v mysli mají temné myšlenky. Není divu, že to pro Kate bylo nepochopitelné a přehlížela spoustu věcí, protože tomu nechtěla uvěřit. Nakonec se však zakousla do případu a případ vyřešila. Stále mě příběhy o Kate baví a už se nemohu dočkat dalšího dílu.

Danago
13.07.2024 2 z 5

A je je, já teď půjdu hrubě proti proudu. Z mého pohledu toto byla velice slabá knížka. Určitě nepovažuju za spojler, že se z nejhodnějšího hocha stává více méně oprávněně oběť, protože to je převelice předvídatelné. Už z prologu mi bylo jasné, že provádí nějakou ohavnost. A bohužel ani tato není nijak originální a překvapivá.
Pro mě byl děj nudný, autorka se opakuje , s nastávají svatbou se opět vrací k mnohokrát omílané minulosti. Vyšetřování se vleče , občas někdo policii někam nasměruje, v podstatě jsem motiv pochopila velice brzy. Tentokrát je to opět velmi častá autorčina šablona, bez jakéhokoliv napětí.
Za mě velké zklamání.
Možná by bylo načase sérii ukončit.

Sacinka
12.07.2024 5 z 5

Jako vždy hned přečteno, 15x a i to mi není dost. Klidně bych četla Kate a amiše každý týden. Řádky přirozeně plynou, ani nevím, že čtu knihu. Jsem tam s Kate, přemýšlím a snažím se vyšetřovat s ní. Nejlepší série.

zuzana2599
09.07.2024 5 z 5

Dávno, skutečně už dávno jsem nenavštívila moji oblíbenou amišskou komunitu. Nyní jsem to napravila přečtením již 15. dílu této skvělé a čtivé série. A čtení mě stále baví, mám ráda hlavní hrdinku Kate Burkholderovou a držím jí palce v jejím pracovním i osobním životě. Když v tomto díle někdo zabil amišského mladíka Adena Karna, netušila jsem, jaké zlo se ukrývá v jeho ďábelském srdci...
A na závěr oblíbené rčení Katiny mamm: Manželství se sice uzavírá v nebi, ale za svatbu odpovídají lidé. Tak i já přeji hodně štěstí, Kate !

Pavlína2019
08.07.2024 2 z 5

Nevím, možná jsem se už posunula někam dál, ale trošku mě série přestala bavit. Připadá mi, že se vše omílá stále dokola, tento díl mě nezaujal ani dějem. Začátek zajímavý. Ale dál už opravdu nic moc. Bohužel.

Lolila
08.07.2024 5 z 5

Stále ma baví čítať túto sériu, stále je to zaujímavé čítanie.:-)

veronika9761
07.07.2024 2 z 5

(SPOILER) Hrozne dlouho jsem ji vyhlížela. Kdyz konecne vysla, precetla jsem jednim dechem znovu predchozich 14 dilu, abych se zase vratila do deje. Mozna proto mi Dabelske srdce prijde jako opravdu slaby dil. Zapletka je temer shodna jako u jednoho předchozího dilu, takze příběh moc nedaval smysl. Docetla jsem po vice nez mesici a jsem ráda. Nechápu, vsechny ostatni dily ode me dostaly nejhur 4*, ale tenhle me fakt nenadchl.

Pavlnka
06.07.2024 5 z 5

Výborné pokračování. Život hlavních hrdinů se zase posunul a mezitím stihli vyšetřit vraždu. Příběh opět napínavý a čtivý.

iška
04.07.2024 5 z 5

Kate je přesně ta knižní postava se kterou bych si s chutí sedla na pokec u kávy a její autorka by tam klidně mohla s námi. Jsem ráda, že vím o dalším existujícím díle v originále a ze srdce si přeji, aby autorce nevyschla inspirace ani pro další příběhy.

Knižní střípky
25.06.2024 5 z 5

Pořád si říkám, kdy mě to přestane bavit. Asi je konečně čas, když jsem právě dočetla 15. díl, si připustit, že nikdy :-)

Všechny díly této série jsou pro mě záležitostí jednoho dne, je to neskutečně čtivě napsané, to maloměstské prostředí– zde navíc okořeněné amišskou komunitou - je pro mě prostě a jednoduše velkým lákadlem.

Šánka
19.06.2024 5 z 5

Již po 15. a stále mě tato série baví, na každé pokračování se těším.
Kate má před svatbou a začíná vyšetřovat případ mladého Amiše, kterého někdo zastřelil kuší. Přitom mladík byl ve svém okolí oblíbený a bezproblémový. Kdo a proč by ho chtěl tak krutým způsobem připravit o život? Kdo tuto sérii čte ví, že amišská komunita si žije svým způsobem, rodinná pospolitost je pro ni velmi důležitá a prostý životní styl se tolik liší od toho našeho. I tady jsou lidé dobří, ale občas se i to zlo mezi nimi objeví.
Závěr potěší všechny, kteří mají rádi, když ty osobní linky mají nějaký vývoj a tento závěr je moc pěkný...

alexis818
17.06.2024 5 z 5

Ano,15 díl o Amisich a opět skvělý.Doporucuji.

INCOGNITOREADER
15.06.2024 5 z 5

Tak mám za sebou už 15tý díl této amišské série. Již tradičně si Linda drží nastavenou laťku a to co čtenář očekává to i dostane. Zde máme případ vraždy mladého amiše, který byl dost brutálně zastřelený kuší. Amiše, který byl na první pohled moc milí a všemi oblíbený. Ale někdo musel mít poradny vztek, když si vybral takovou zbraň a celé to naplánoval. Že by ne všichni amišové byli tak hodní a laskaví jak se předpokládá?
Naopak mě se na poslední kapitola kde dojde ke svatbě Kate líbila. Je to série a její vztah se line všemi díly a je pěkné sledovat, že to má určitý výboj a i její vztah se sourozenci. Je to opravdu vidět, protože jsem nedávno znovu četl první díl a ten posun je znát.

k@rol
12.06.2024 5 z 5

Tradičně výborný příběh Lindy Castillo. Baví mě dozvídat se podrobnosti o životě amišů, baví mě její styl psaní a baví mě i její zápletky. Vynechala bych na konci ten doják, to fakt nemusím a podle mě se to ani k tomuto typu knihy nehodí. Myslím, že svatba klidně mohla proběhnout mezi jednotlivými díly, na začátku příštího mohli vzpomenout, že to bylo pěkné. Ale co, píše pro ženy, a že zrovna já, i když žena, dojímavé konce nemusím, není autorčina vina. Takže celkově parádní knížka, poslední kapitolu mohou lidé podobného založení jako já vynechat. Těším se na další!

kolacky
07.06.2024 5 z 5

Kate je prostě nejlepší. A ke všemu má konečně kousek toho soukromého štěstí...

JustWomen
06.06.2024 5 z 5

15. díl a pořád mě to baví. Amišové a jejich zvláštní hodnotový režim, skrývaná tajemství, ale i láska a rodinná semknutost. Zvláštní svět. Skvělé napsané, čtivé, drsné a přitom plné emocí.

Paja1709
31.05.2024 5 z 5

Tato série je prostě moje srdcovka .Opět skvělé.