Strakatý pás a jiné případy Sherlocka Holmese

Strakatý pás a jiné případy Sherlocka Holmese https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74882/pribehy-sherlocka-ho-74882.jpg 5 49 6

Kniha obsahuje výbor detektivních povídek slavného anglického autora. Sestavovatel výběru se částečně držel Doylova vlastního seznamu nejoblíbenějších a nejlepších příběhů s Sherlockem Holmesem, zároveň však přidal několik dalších příběhů – např. netradiční Holmesův vánoční příběh či povídku vážící se k Čechám a Praze.... celý text

Přidat komentář

m_martina
22.09.2023 5 z 5

Všechny povídky z tohoto vydání jsem četla už v jiných knihách. Ráda jsem se k nim vrátila a zopakovala si je. Ani jedna mne nezklamala, proto udílím pět hvězd a doporučuji.

kristijan
05.09.2018 4 z 5

Nejsem moc velkým fanouškem povídek, ale Sherlockovým příběhům tenhle žánr, jak se zdá, vyloženě sedí. Všechny případy se i za těch několik stránek stihly pěkně rozvinout a být napínavé. Nejlepší povídkou byl podle mě Šplhající muž - navíc i s českým zastoupením: "Dvorak - zvláštní jméno. Myslím, že slovanské."


omgjako
10.02.2018 5 z 5

Můj první Holmes. Moc se mi to líbilo, hezky se to čte. Příjemné, odpočinkové čtivo :)

Vesmich
14.01.2018 4 z 5

Příjemné čtení před spaním, u kterého se nic nestane, když člověk usne, snadno zítra naváže a ani nehrozí, že by samým napětím neusnul a četl až do rána.

Paulus.1987
12.12.2017 5 z 5

Podle mě se jedná o výbor těch nejlepších povídek, dalo by se napsat Best Of Sherlock Holmes. Pokud máte plné zuby severských detektivek plných brutálních vražd, sáhněte po klasice, starém dobrém Sherlockovi. Je to příjemná, oddechová a zároveň inteligentní četba, ke které je radost se znovu vracet.

Alizon
24.03.2017 4 z 5

Dobry vybor klasickych povidek s Sherlockem Holmesem. Najdeme tu povidky vyborne a povidky dobre, zadna neni vylozene slaba. Osobne me tento vybor potesil, i kdyz nektere povidky uz jsem znala odjinud. Prijemna oddechovka kdyz se vam zachce precist si nejakou tu "starou detektivni klasiku".