Príbeh pána Pollyho

Príbeh pána Pollyho https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112021/pribeh-pana-pollyho-112021.jpg 4 18 6

Přidat komentář

JankoStirbey
22.07.2023 3 z 5

Pri čítaní mi pomohol autorov štýl písania, je mi mimoriadne sympatický a je to hlavný dôvod môjho hodnotenia (inak by bolo slabšie). Kniha je však o obyčajnom životnom príbehu jedného človeka, ktorý sa vďaka nedostatku odhodlania ocitol tam kde sa ocitol a dostal tam kam sa dostal. Pobavil ma duel so strýkom Jimom.

LukasB.453
06.04.2023 5 z 5

kniha o ušlápnutém chudinkovi který marní svůj život ubíjející nudou maloměsta. a pak se vydá do světa, zabije draka a získá krásnou princeznu (ehm, tedy hodí do vody strejdu Jima a žije u buclaté paní). kniha plná divoké naděje o tom, že stále není s námi vše ztraceno.


žlučníkář
10.10.2021 4 z 5

Začíná to celkem dobře. Pan Polly je břídil, budižkničemu a i když by mohl mít nakročeno k dobrýmu životu, tak svojí leností a prokrastinací ve který by mohl soutěžit na olympiádě, o všechno přijde. Náhodou se ožení a já mám dojem, že si ani nevrznul. Neposere všechno naráz, trvá to dost let a tím víc je to ubíjející. Hele, nechci tady vyzrazovat celej děj. Vtipný je, jak se jeho příběh vypráví od jeho dětství, tak i když je mu šest, pořád se o něm vypráví jako o panu Pollym.

Já si z toho odnes to, že člověk nemusí dělat kariéru jak prase a někam se vyšplhat. Stačí, když najde klid a žije tak, jak mu to vyhovuje a dělá co ho naplňuje i když nebude úplně ve vatě.
Panu Pollymu jsem fandil a jeho příběh mě celkem bavil, navzdory tomu že nějaký části byly ubíjející. Klidně si to někdy zopáknu. Dávám tomu čtyři kousky, jasný?

eraserhead
24.12.2018 4 z 5

Až mě mile překvapilo, jak zábavný a komediální příběh se z pana Pollyho nakonec vyklubal. A ten "netypický" závěr, to už byl balsám na duši. Příběh pana Pollyho je opravdu zvláštní útvar, který snad po jednotlivých kapitolách přeskakuje z jednoho žánru do druhého. je romantický, dramatický, komediální. Zpočátku se to vůbec nezdálo, ale čím více stránek jsem přečetl, tím více jsem chtěl číst dál. Pro mě od Wellse dost velké a nečekané překvapení.

mgeisselreiter
23.10.2015 4 z 5

Příjemné počtení, psáno s humorem a nadhledem, z velké části z autorových vlastních zkušeností. Párkrát jsem se i dobře zasmál. Jsou sice pasáže zbytečně dlouhé a rozvláčné (např. svatba), ale jiné části tento nedostatek víc než kompenzují. 80%, 20.10.2015.

Kozel
21.09.2015 5 z 5

Wells je znám především svými vědeckofantastickými příběhy, kterým se Příběh pana Pollyho vymyká. Tahle knížečka je však přátelským vyprávění na téma hledání svého místa v životě, navíc okořeněné příjemným humorem, který nejednou vyčaruje úsměv na tváři, a lehkostí, která vede k plynulé a mile probíhající četbě. Pana Pollyho jsem si oblíbil, protože, ač na první pohled se nezdá, že by měl čím zaujmout, jeho největší přednost je v tom, že vlastně odráží pomalu každého z nás. Dělá slepě to, co od ní společnost čeká a světu uniká prostřednictvím fantazie a knih, aniž by se nějak zásadněji zařadil do okolí. Když se ovšem rozhodne podpálit vlastní dům a tím za sebou spálit všechny mosty, aby mohl začít znovu, najde štěstí o několik kilometrů dál. Z toho plyne, že jakkoli se zdá člověku současná situace marná a ztracená, vždycky je možné najít cestu, jak se dobrat ke štěstí a spokojenému místu v životě a světě.

Autorovy další knížky

Herbert George Wells
britská, 1866 - 1946
2005  82%Válka světů
1992  81%Stroj času
1990  76%Neviditelný
1928  81%Ostrov doktora Moreaua
1927  72%První lidé na Měsíci

Kniha Príbeh pána Pollyho je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst9x
Chci si koupit3x