Přemyslovská epopej

Přemyslovská epopej https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352811/mid_premyslovska-epopej-luxusni-vydani-JxC-352811.jpg 5 54 7

Přemyslovská epopej je dosud nejrozsáhlejší v Čechách publikovanou historickou románovou freskou, zobrazující osudy posledních velkých přemyslovských králů. Je rozdělena do čtyř částí – Velký král (Přemysl I. Otakar), Jednooký král (Václav I.), Král rytíř (Přemysl II. Otakar) a Král básník (Václav II. a Václav III.). V pestré mozaice se autor pokouší postihnout životní osudy nejen panovníků, ale také všech tehdy významných Přemyslovců a Přemysloven. Významné místo v ději patří i předním urozeným rodům, Vítkovcům, Lichtenburkům, Hrabišicům a dalším. Naši předci jsou vylíčeni bez příkras a ideologie, v historicky věrných a barvitých kulisách středověkého života. Prostředím děje románu je celá křesťanská Evropa, od císařského dvora a papežské kurie, přes královské a vévodské dvory až po území Byzance a Svaté země.... celý text

Přidat komentář

mila2411
30.10.2023 5 z 5

Poctivě přečteno. Tuna textu. Za mě nejlepší Vondruška. Čeští králové a jejich osudy. Pěkné, čtivé, dobrodružné, poučné... i přes neuvěřitelný obsah a rozsah ani chvíli nenudilo. Až bude čas dám to znovu...

Ilona70
30.06.2023 4 z 5

Celá epopej je čtivá, vadí mi některé historické chyby, které bych omluvila kdyby to psal spisovatel románů, ale vadí mi, když je napíše historik.


iveta6068
02.03.2021 5 z 5

Za mě, krásné počtení a jdu do husitské epopeje.

ikorka
12.02.2020 5 z 5

Tak to byla výzva! 105 hodin s Janem Hyhlíkem jsem si užila každou vteřinou. Doprovázel mne na každodenních několikahodinových procházkách s kočárkem celé tři měsíce. Bude se mi po nich i stýskat. Kéž bych tuto nahrávku měla už na základce, dějepis by mě snad i začal bavit. Další challenge? Husité. Opět Hyhlík, tentokrát 180 hodin ????

Opatov
10.09.2018 5 z 5

Tohohle autora posloucham vyhradne na audioknihach, libi se mi jeho detektivni pribehy. Premyslovska epopej je neco, co se mu moc povedlo. Nejsem schopna posoudit historicka fakta. A je mi to uplne jedno, protoze ctu abych se pobavila a tuhle podminku jeho knihy plni na 100%. Exkluzivni vydani me docela laka.

Chesterton
11.07.2018 4 z 5

Poslouchala jsem tři díly epopeje v audio podobě. Naprosto nepatřím mezi fanoušky tohoto pana spisovatele. Ani úplně nemám na to posoudit do důsledku schopnosti autora jako historika. Přemyslovská epopej se mi však s lehkými výhradami poslouchala velice příjemně. Občasně častá moudí a jiná autorova specifika jsem celkem omluvila :)
Nejvíc jsem ocenila dobové reálie politických a diplomatických jednání nejen Přemyslovců.
Vypravěčský talent rozhodně nechybí.

p.pavlina
28.03.2018 5 z 5

Krásně zpracovaná kniha, i když na čtení "trochu" velká. Ovšem výzva to byla parádní a ještě jsem se dobře bavila. Za mě teda jednoznačně, skvělé zpracování Přemyslovských epopejí.