Prázdniny s drakem

Prázdniny s drakem https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282263/bmid_prazdniny-s-drakem-KRL-282263.jpg 4 16 5

Vypadalo to na ukrutnou nudu, ale nakonec se z Vojtových letních prázdnin u babičky stalo vzrušující dobrodružství. Další knížka z edice Čtení pro prvňáčky vtáhne děti do letního příběhu o kouzelném drakovi, se kterým zažijí neuvěřitelné výpravy k moři a k egyptským pyramidám. Vojta se na prázdniny moc netěší. Všichni jeho kamarádi jedou k moři, do hor nebo stanovat, jenom on musí léto trávit u babičky. Naštěstí se i u babičky na vsi najde kamarád. Vojta se dá dohromady s Pavlem a spolu s ním objeví v lese podivné velké stopy. Kdo tu zanechal tak podivné otisky? Nechte se překvapit nečekaným přátelstvím dvou malých kluků s velkým tříhlavým drakem. Kouzelný drak kluky přenese na podivuhodná místa a malým čtenářům dopřeje zážitek ze samostatného čtení - krátké kapitoly, velká písmena a přitažlivé ilustrace Daniely Skalové tvoří knížku vhodnou pro začínající čtenáře.... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
27.07.2023 2 z 5

Uf, já vám nějak nevím. Předně souhlasím s tím, co píše uživatelka gretl74, že je tam zbytečně moc dlouhý úvod a na draka toho moc nezbylo. Obzvlášť ta část, kde je řečeno, co dalšího Vojta a Pavel zažili... To je skoro výsměch dětem, protože to zní lákavě, ale z těch zážitků nemají nic, protože už se do knížky prostě nevešly. No a mně osobně nesedlo ani to, že i když je tam magický prvek, takže bych se neměla ničemu moc divit, není dostatečně dobře propracovaný, takže za mě výlety na drakovi popíraly veškerou logiku. Za mě tedy tato knížka ne-e.

KatyM.
16.06.2023 5 z 5

Čteno se synem, pěkný prázdninový příběh.


gretl74
28.10.2020 3 z 5

Přečteno s dcerkou jako první kniha do povinného školního čtení ve druhé třídě. Na můj vkus dost dlouhý úvod a pak zbylo na draka už jen pár stránek. Ale jinak docela hezký příběh.

Alíša236
06.05.2019 4 z 5

Překvapivě dobrá knížka. Půjčila jsem v knihovně a děti jsou úplně nadšené a chtějí ji číst pořád znova.

triatlet
06.07.2017 4 z 5

Ač prázdniny se zdají být na draka, když potkáš správného kamaráda, tak můžete za humny zažít pohádkové dobrodružství.
Příběh pro začínající čtenáře doplňují kouzelné ilustrace Daniely Skalové.

Kniha Prázdniny s drakem je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x