Právní dějiny mimoevropských zemí

Právní dějiny mimoevropských zemí https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400609/bmid_pravni-dejiny-mimoevropskych-zemi-bJG-400609.jpg 3 4 2

Publikace o mimoevropských právních dějinách poskytuje přehled vývoje státu a práva v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky, a to od jejich raných počátků. Pozornost je věnována institucím historických státních útvarů, pramenům práva a dobové podobě významných institutů veřejného i soukromého práva v širších historických souvislostech.... celý text

Přidat komentář

Claudius
03.06.2019 1 z 5

Kniha přečtena v rámci stejnojmenného předmětu vyučovaného na Masarykově univerzitě samotným panem doktorem Balíkem mladším.
Jakkoliv byl předmět a téma knihy zajímavé, je učebnice strašlivě, naprosto mizerně technicky zpracovaná. Slovosled některých vět nedává smysl. Přehršel překlepů a chyb. Někde místo písmena l číslice 1. Naprosto nulová konzistence v přepisech z cizích jazyků (některá jména na jedné stránce uváděna několika různými způsoby). Občasné číslované seznamy často nezačínají od 1, ale pokračují v číslování podle seznamu, který se v knize nachází o tři strany zpět. Některé názvy a jména jsou uvedená kapitálkami, některá ne. Chaos.
Působí to dojmem, že to napsal někdo, kdo viděl Microsoft Word poprvé v životě, ale urputně se ho snažil použít se vším všudy. A to jsem prosím četl třetí vydání, ve kterém by takovéto věci měly být dávno opravené. Na odbornou vysokoškolskou učebnici naprosto tragické.

Miliarda
23.01.2019 4 z 5

Velmi dobrá učebnice poskytující základní náhled na právní dějiny a stěžejní právní památky mimoevropských zemí. Byť se jedná o učebnici, je psaná velmi poutavě a vyjma hlavní "dějovou" linku je doplněna o řadu zajímavostí. Celkový dojem mírně sráží fakt, že je až příliš fixována na mnohdy méně důležitá historická data a tato by dle mého soudu náležela spíše specializovaným publikacím. Jako celek však posuzuji tuto odbornou publikaci velmi kladně a těm kdo se zajímají o uvedenou problematiku mohu jen vřele doporučit.