Pravda o lásce

Pravda o lásce https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460600/bmid_pravda-o-lasce-g9I-460600.jpg 4 75 20

Milá lady Věrnolásková série

1. díl >

Milá lady Věrnolásková… zamilovala jsem se, upřímně a úplně zamilovala, poprvé. Muž, k němž chovám tak vášnivé city, však není ve stejném postavení jako já. Je malíř, geniální umělec. Netřeba dodávat, že moje rodina neschvaluje… Henryho, vévodu z Torquilu, by nikdo nepřistihl při četbě šíleně populárního sloupku „Milá lady Věrnolásková,“ ale když na radu řečené rubriky jeho matka začne chystat skandální sňatek, rozhořčený Henry usoudí, že autorku tohoto škváru musí zastavit dřív, než stihne zničit další životy. Ačkoliv je skutečná totožnost lady Věrnoláskové přísně střeženým tajemstvím, Henry má důvod podezírat z autorství vydavatelku neblaze proslulého bulvárního plátku, krásnou a provokativní Irene Deverillovou. Pro Irene je snadné radit ostatním, aby podlehli vášni, ale když se seznámí s vévodou z Torquilu, záhy se poučí, že vášeň není zadarmo. Když ji jeden impulzivní polibek uvrhne do žhavého poměru s Henrym, může to zničit její milované noviny, kariéru i nezávislost. Jenže ve vévodově náruči je kapitulace tak sladká…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Truth About Love and Dukes , 2017


více info...

Přidat komentář

Ála1968
28.01.2023 3 z 5

Celkem nebyl příběh špatný,ale neoslnil.Neměl to správné napětí.

Hypatia1010
17.09.2022 3 z 5

Docela příjemné oddechové čtení. Příběh je celkem zajímavý, psáno přijatelné čtivou formou, najdou se v hojné míře vtipné pasáže a interakce hlavních hrdinů dodává ději šťávu, hlavně seznámení a počátky jejich známosti mě bavilo číst. Ale občas se autorka nechává příliš unést rozvláčnými popisy, které trochu nudí. Neodpustím si poznámku, že jsem nakonec docela fandila Henryho matce, když připustila, že si nedělá velké iluze o charakteru svého milence a přesto si ho rozhodla vzít, aby zažila štěstí podle svých představ a nežila jen podle diktátu společnosti a jejích konvencí.


pip11
08.04.2022 3 z 5

Námět na příběh nebyl špatný, ale způsob vyprávění byl poněkud nudný. Ovšem konec, ten se mi už líbil a je škoda, že celý příběh neměl takový rytmus.

happy19
06.02.2022 5 z 5

Chytlavě psané,hravé,ani žádný suchar tomu nemůže ubrat na síle:-D
Je to hezké,nakouknout do časů minulých,-)

„Kdo přestal žít iluzemi, ten už nemá srdce, neboť náš cit, ať už jej vyvolalo cokoli, je nemyslitelný bez volnějšího či užšího vztahu k bližnímu. Jak se ale máme pro něco nadchnout, když poznáme, jak je to ubohé a pomíjivé? Člověk ztratí svůj cit, jakmile svět, v němž jediném se srdce může rozpínat, nechá padnout závoj, jakmile člověk přestane věřit v síly duše.“

vcielka
04.02.2022 5 z 5

Asi mám slabosť pre uvedomelé pokrokové ženské postavy, ktoré nechcú by len domácimi puťkami. Dokonca aj ten "suchár" Torquil bol vlastne sexy milý chlap, pre ktorého by som vo svojom háreme našla jedno čestné miesto. Námet a scenár na jednotku. Každý vie, ako to skončí. Prečítala som už aspoň 1000 romantických príbehov a všetky tak končia. Ak nie, je to dráma. Takže ak sem niekto píše, že dej a koniec predvídateľné, dávam si facepalm a hovorím: však a čo čakáte od romantického príbehu? Možno Odviate vetrom. kde Rhett odchádza a necháva hlavnú postavu si spytovať svedomie a nadávať si do hlupáň. Ok aj to sa dá, aj keď potom prišla iná autorka a dokreslila Odviatemu vetrom ružový koniec, kde tí dvaja žijú šťastne až do smrti, ako Hobbiti v nore s plnou špajzou. Prečo? Lebo jednoducho romantické príbehy väčšinou končia rozprávkovo a príbeh sa odvíja v duchu Popolušky. Problémové dievča, do ktorého sa zamiluje princ, ktorému nevadí, že má problémy, pretože láska znesie všetko. Takže teraz už isto chápete, prečo mi ten predvídateľný dej a koniec nevadili. Naopak, popolušku si rada prečítam zas a znova, vždy s pozmeneným prostredím, hrdinami a zápletkou. Tento príbeh moje romantické srdiečko dokonale nakŕmil, tak sa ide na druhú knižku zo série.

lucakuca
13.12.2021 2 z 5

Nádherná obálka!!!!
Achhhh, to je nestoudné, tak průůůhlednéééé!
Ach ach ach!
Uchopil její tvář a zmírnil polibek, uchopil do dlaně lýtko (och ten nestoudník!) a tak dál a ještě dál.. ten nemravník.
No, myslela jsem, že to bude větší legranda, páč mi to přišlo super nápaditý. Historický bulvár? No ne? No ne no...
Zase to sklouzlo do harlekýnského temna...

Hatshepsut
29.11.2021 3 z 5

Po přečtení série Girl-bachelor jsem si tuto nemohla nechat ujít. První díl nebyl špatný, hodnotila bych tak 3.5*. Ona hrdá, nezávislá a on vévoda věrný svému šlechtickému titulu. Oba cítí zodpovědnost za členy svých rodin. No a prostě skončí spolu! :-) Mužské postavy od této autorky jsou hodně podobné typu pana Darcyho, jen je v tom cítit trochu modernější pojetí. Rozhodně si další díly přečtu!

Červená33
19.09.2021 3 z 5

Moc jsem se na knihu těšila, ale v půlce jsem si musela dát přestávku a to se mi dlouho nestalo. Nedávno jsem přečetla sérii Girl-bachelor a ta se mi líbila mnohem víc. Tahle kniha mne dost nudila, nenadchne - neurazí. Ale přemýšlím, jestli vůbec dát šanci dalšímu dílu.

Buchtičkajani
28.08.2021 3 z 5

Klasická romantika, už od začátku víte, kdo s kým skončí. Ale jo, líbilo se mi to.

Knižní střípky
09.05.2021 4 z 5

Co vám budu povídat, je to klasická historická romanťárna, kde je od samého začátku jasné, kdo s kým skončí, ale cesta k tomu šťastnému konci je zase jiná a celkem originální. Henry i Irene jsou výbornými postavami, a i když se tomu oba dva brání, jiskří to mezi nimi od samého začátku. A jejich slovní přestřelky také nemají chybu. Já do tohoto žánru utíkám velice sporadicky, ale když už mě nějaký titul zaujme, ve většině případů se jedná o nějakou "baronetku". A mám velkou radost, že už je na světě druhý díl, který se tentokrát zaměřuje na Ireninu mladší sestru Claru. Na útěk z reality do světa anglické aristokracie, krásných šatů, elegantních dam a mužů gentlemanů, nádherných honosných sídel, je PRAVDA O LÁSCE naprosto ideální.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Arsi
08.05.2021 4 z 5

Pěkná, vtipná historická romance. Ale ten vévoda, ten byl fakt na zabití.

Kayla
07.05.2021 4 z 5

Hezká oddechovka

mikika
03.05.2021 4 z 5

celkem roztomilý příběh, ale ten vévoda byl občas dost na zabití...

Kiwicatko
27.04.2021 3 z 5

Bylo to pekny, ale serie girl-bachelor se mi libila mnohem vic.
Tady mi lezlo na nervy neco, co ani nejsem schopna definovat

havrmoni
26.03.2021 5 z 5

Tak tohle se mi líbilo, sice ne tolik jako Gentlemanovi touhy, ale četlo se to dobře.

helenkan
08.03.2021 4 z 5

Vévoda byl sice někdy na pěst :-), ale potkat Irene mu jedině prospělo. No jo láska dokáže divy. :-) Pěkná romantika.

LilianaFalcon
06.03.2021 5 z 5

Možná bych nedávala plný počet, kdybych poslední dobou neměla tak špatnou ruku na historické romance.
Ale tohle bylo jednoduše hezké čtení. Některé zvraty a zápletky byly skvělé, některé o něco míň. A vztah Iren k Henrymu byl... roztomilý :-D Stará panna, co se rozhodne otevřít oči úzkoprsému vévodovi? To se v dobrém podání neomrzí.
Každopádně jsem zvědavá na další díly. Mám velká očekávání :-)

Zomy
05.03.2021 4 z 5

Opět skvělé čtení od této autorky. Na knížku jsem se moc těšila, protože Laura Lee Ghurke u nás dosud byla (neprávem) poněkud pozapomenutá.

Začátek knihy se mi trochu táhnul, bylo to moc ukecané, nijaké, ale pak jsem se do toho dostala a bavilo mě to moc.

Je to vlastně totéž co všechny předchozí knihy spisovatelky - publicistické prostředí, neohrožená středostavovská stará panna a suchopárný šlechtic. No něco báječného :-)

Dellphi
22.02.2021 3 z 5

Kdybych tuto knihu měla hodnotit z hlediska celé, zatím v ČR vydané, autorčiny tvorby, tak bych řekla, že je zatím rozhodně nejslabší. Předchozí knihy byly o něco zábavnější, mezi hlavními hrdiny to více jiskřilo a celkově to mělo větší šťávu… Přesto i tento příběh měl své kouzlo. Autorka píše pěkně, její vyjadřování má půvab a sedí mi to do této doby (na rozdíl od jiných podobných knih), přesto mi zde chyběla nějaká hravost, možná by to chtělo více humoru či něco jiného? Nevím… ale rozhodně nechci nikoho odradit od jejího čtení. Já osobně se rozhodně vrhnu i na další díl a už teď se na něho těším. Jen zkrátka doufám, že se bude více podobat jejím již dříve vydaným knihám. Ty pro mě byly zajímavější.

rampapa
19.02.2021 5 z 5

Nádherný příběh. Na tuhle knížku jsem se velmi těšila a jsem zní nadšená. Henryho a Irene jsem si hnedka zamilovala. Příběh se krásně četl. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl o Clare.❤️❤️
Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.A Viktoriánskou dobu.