Pošta v ZOO

Pošta v ZOO https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59260/posta-v-zoo-59260.jpg 4 59 6

I když to zní podivně, i zvířata v zoologické zahradě mají svou vlastní poštu. A proč ne, také chtějí vědět, jak se daří jejich příbuzným v divočině. Hlavním listonošem je holub, který létá po celém světě, aby potěšil zvířecí kamarády. Přináší psaní od tygrů z džungle, hrochů z močálu nebo od pštrosů, kteří báječně hrají fotbal. Ze zoo se vydává do Afriky za lvy, žirafami a zebrami, do daleké Austrálie nese dopisy klokanům a kaloňům, do Ameriky mravenečníkům a pumám.... celý text

Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Pošta v ZOO , 1963


více info...

Přidat komentář

Sandik
04.01.2022 3 z 5

Druhý pokus číst méně známého Sekoru a opět se značně rozpačitým výsledkem. Některé dopisy jsou zajímavé, jiné vysloveně hloupé a mnohé nepříjemně překvapí svou krutostí. Chápu že to má být výchovné ale to děti v pěti či šesti letech stejně nepoberou. Na apely k ochraně afrických zvířat jsou prostě moc malé. Navíc jsem při čtení zápasil s tím, že to děti ani příliš nebavilo. Kniha totiž v podstatě postrádá jednolitý děj... Celkový dojem: 60%

ZuzanaK.
09.08.2021

Přibrali jsme si ke čtení i encyklopedii zvířat a dohromady to bylo zábavně-poučné čtení. Kniha sama o sobě nás ale až tolik nebavila, dočetli jsme ji až na druhý pokus, právě i díky encyklopedii. Kresby standardně skvělé.


Taťka Hraboš
15.06.2017 4 z 5

Úroveň Ferdy mravence tahle knížka nemá, ale stejně se trochu se divím některým extrémně nepříznivým hodnocením a komentářům. Jako by nebraly ohled na to, že je to knížka pro děti a že byla napsána před více než 50 lety. Naši dva kluci z ní byli nadšení. I když mnohé zjednodušuje, obsahuje i různé zajímavé informace o některých druzích zvířat a řadu pro děti srozumitelných poučení - třeba jak se chovat v ZOO a obecně ke zvířatům, že jim svědčí více svoboda ve volné krajině než klec a že je třeba je chránit především před člověkem samým.

Rachel
02.05.2016 1 z 5

Veleryba, která se shání po bratrovi, co ho ulovili velerybáři je pořád stejně hrozná jako před lety. Obrázky jsou krásné.

tyzik.cejka
15.05.2013 1 z 5

1 hvězdu za obrázky

vitavita
13.03.2012

Dítě se pobaví a dospělý se pousměje ...