Poslední tanec

Poslední tanec
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532285/bmid_posledni-tanec-66150f2c57495.jpg 4 42 42

Poslední... série

< 2. díl

Emotivní příběh o lásce a tanci z elektrizujícího New Yorku. Gillian vždy toužila po jediném: stát se tanečnicí. Nyní však zastupuje svého nemocného otce na pozici ředitelky proslulé New York Music & Stage Academy. Zdá se, že její život je naplánovaný a není v něm místo pro velké sny. Jednoho dne jí však cestu zkříží Jaz, mladý pouliční tanečník bez prostředků, ale s neuvěřitelným talentem – a ona si uvědomí, že nikdy není pozdě bojovat za své sny.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

One last dance, 2021


více info...

Přidat komentář

lena.o.knihach
23.08.2024 3 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Do druhého dílu série Poslední… jsem se pustila, aniž bych četla Poslední song. Příběh na sebe nenavazuje, proto si sami můžete vybrat, čím začít, jestli hudebním prostředím nebo tanečním.

Gillian musí zastoupit svého nemocného otce na pozici ředitele prestižní umělecké školy. Její sen, stát se tanečnicí, se jí vzdaluje čím dál víc. Pak ale na ulici potká Jaze a jeho vášeň pro tanec a život v Gillian probudí pocity, jaké už dlouho neměla.

Gillian se se svou novou funkcí poprala statečně, jednoduché to zrovna moc neměla. Přesto si bohatá dívka našla čas, aby pomohla chudému chlapci, který si vydělává tancem různě po New Yorku.

Zní to jako pohádka, ale zas tak přeslazený příběh to nebyl. Oba dva se potýkali s vážnými osobními problémy, které autorka věrohodně zpracovala.

Poslední tanec patří k romantickým příběhům, kterých jsem četla mraky. Nebylo tu nic neobvyklého, nic převratného, navíc se mi četla velmi pomalu, takže se obavám, že další knihy Nicole Böhm vynechám.

Mojepočteníčko
22.08.2024 4 z 5

Byli jste se někdy podívat v New Yorku? Já ne, ale ráda bych ho na vlastní oči někdy viděla. Nejspíš bych si vybrala podzim. Chtěla bych barevný listí, teplejší bundu, volně uvázanou šálu a kafe do kelímku. Asi takhle nějak si to představuju díky Nicole Böhm :)

Gillian a Jaz jsou moc pěkná, sympatická dvojice. Budete je mít rádi.

Líbí se mi, že ani tentokrát se autorka nepustila na pole přeslazené romantiky, nezřízeného sexu, scén, nad kterými srdce usedá a velkých happy endů.

Je to pohodový a čtivý. O životě. A ano, samozřejmě, že jisté odlehčení tam je. Stejně jako drobný přesah.

Nemám tomu co vytknout. Příběh i vztah hlavních hrdinů se rozvíjí vcelku poklidně - přiznávám, že jsem zpomalila samu sebe a dopřála si ten komfort vychutnat si ho stránku po stránce až do samého konce.

Čili neváhejte a pusťte se do ní :)!

Doporučuji!


MAU256
06.08.2024 4 z 5

Život je jako strom. Aby prospíval, potřebuje živiny, světlo a lásku. Můžeš ho zastřihávat, nebo ho můžeš nechat volně bujet.

Gillian musela po té, co její otec vážně onemocněl, převzít roli ředitelky prestižní školy, jenže se začíná vynořovat jeden problém za druhým a na ní je toho prostě moc. Tanec, který kdysi milovala a vléval jí život do žil, se pro ní stal jen bolestí, kterou nedokáže překonat. Ale jen do doby, kdy na ulici uvidí tančit Jaze, ten totiž pro tanec nejenom žije a dýchá, on se tím na ulici živí. Gill -bohatá, ale připadala si už delší dobru jako prázdná skořápka. Jaz - chudý, nezávislý, bez domova, ale přitom plný života. Co se stane, když se tyto dva lidé střetnou? Můžou si pomoci navzájem?
Knížka se mi líbila, oba dva jsem si zamilovala. Ani jeden z nich to neměl lehké a já jim přála šťastný konec...

EvikU.
27.07.2024 4 z 5

Gillian je ředitelkou prestižní akademické školy v New Yorku, vyučující hudbu, herectví a tanec. Její otec vážně onemocněl a Gill převzala vedení. Jako na potvoru se všechno bortí a to doslova. Škola potřebuje nutně rekonstrukci starých vodovodních rozvodů, bortí se stropy a je toho na ní moc.

V tom na ulici poznává Jazze. Kluk, který žije na ulici a vydělává si tancováním. Streetdance je jeho svět, když tancuje, necítí bolest ani samotu. Je sám sebou. Jakoby jí svým tancem vlil naději do žil. I ona kdysi tancovala, ale pak přišla bolest přes kterou se nikdy nepřenesla…

Jejich postupné seznamovaní nemá chybu. Líbí se mi. Jejich přitažlivost je něco, co k danému příběhu sedí a je skvěle napsané. Je to trochu pohádka, ale která romantická kniha není. Je to taková Pretty Women, ale obráceně. Bohatá krásná dívka pomáhá klukovi z ulice.

Co mi hodně chybělo, že v druhé polovině bylo málo tance. Myslela jsem, že budou spolu tancovat. Tancovali spolu, ale byl to tanec v posteli. Sice povedený, ale nebyl to tanec na parketu a to byla škoda. Těšila jsem se na to, proto mírné zklamání.

Konec byl ovšem nádherný a já byla spokojená. Možná moc urychlený, brala bych rozhovor o usmíření. Ten mi moc chyběl.

TerryDee
27.06.2024 4 z 5

Příběh pojednává o tanci, ale také o nových šancích a snech. A ze není nikdy pozdě bojovat za to, co má člověk rád.

"Nedopusť, aby cokoliv vstoupilo mezi tebe a tvou vášeň. A už vůbec ne bolest. Nepustí tě, dokud se s ní nevypořádáš. Neutíkej před ní."

Gillian vždy toužila stát se tanečnicí. Ale život jí dal do cesty mnohé nástrahy a kopance. Vše to korunovalo, když její otec onemocněl a ona musela nastoupit na pozici ředitelky proslulé newyorkské umělecké školy. Její život jakoby šel stranou a veškerou svou energii věnovala škole.

Jednoho dne jí však cestu zkříží Jaz, mladý pouliční tanečník bez prostředků, ale s neuvěřitelným talentem. A i když mu život neustlal na růžích, tak ho to nezlomilo, a že nepodlehl žádným nástrahám. Zkrátka to byl dobrák se srdcem na dlani.

A i když oba dva pochází z odlišných světů, mají něco společného. A tím je právě tanec. Skrze tanec se oboum začal pozvolna měnit život.

"Tanči srdcem, děvenko. Tenhle svět tu je pro tebe. Stačí vstoupit a nechat se vést."

Pokud máte rádi slowburn romance, tak tohle je příběh pro vás. Jakože je to hodně slow. O tom žádná. A autorka dokázala zajímavým a poutavým způsobem vylíčit nelehký život na ulici.

"Kam ses v myšlenkách zatoulala?"
"Všude a nikde."

Hodnocení: 4/ 5

Za poskytnutí e-knihy k recenzi děkuji @endlessbibliophile z @humbook a @humbookblogeri #spoluprace #humbookblogeri

Knihajeradost
22.06.2024 4 z 5

(SPOILER) E-knihu jsem dostala v rámci #spoluprace s #humbookblogeri a velmi pěkně za ni děkuji @humbook

Gillian zastupovala svého otce na pozici ředitelky umělecké školy. V práci měla hodně starostí a trápila se tím.

Jaz vyrůstal na ulici. Živil se pouličním tancem. Byl strašně moc hodný a měl můj velký obdiv.

On tancem žil, ona ho v sobě pohřbila. Před čím Gillian utíká? Dokáže se vyrovnat s tím, co se jí, v minulosti, stalo?
Ona má všechno, přesto není se svým životem spokojená. On nemá nic a svůj život miluje. Jejich světy jsou úplně rozdílné. Jak společně zvládnou své odlišné životy? Půjde to vůbec?

Miluji tanec, miluji New York a já prostě věděla, že mi tahle kniha sedne. Byl to moc krásný příběh, nad kterým jsem uronila i pár slz. Gillian mi bylo neskutečně líto. Líbilo se mi, že i přes všechna ta trápení stála pevně na zemi.

Byla to příjemná změna a odpočinutí od těch mých mafiánských bad boyů, ale jsem trochu zklamaná.

POZOR SPOJLER! Hodně by se mi líbilo, kdyby Jaz pomohl Gillian o něco více s vyrovnáváním se se svou minulostí. Měli by více společných tanečních chvil a pomohl by jí tak vyměnit své staré vzpomínky za nové. Bylo by to pak možná i více romantičtější a hlavně dojemnější. KONEC SPOJLERU.

Začátek příběhu mi přišel dost zdlouhavý a konec byl zase moc rychlý, ale i tak jsem si to celé neskutečně užila.

havrmoni
18.06.2024 5 z 5

Jelikož tenhle díl vyšel za hooodně dlouhou dobu, tak jsem samozřejmě přečetla znova první díl a pak teprve tento. Musím říci, že se mi tahle série zamlouvá a líbí čím dál víc. Mám ráda muziku, takže téma zpěv a tanec mě baví. Do toho vztahy, ať už romantické nebo vztah otec- dcera, kamarádské. Láska k člověku, k tanci. To vše tam najdete a já už se strašně těším na Ethana. Jen doufám, že ne až za rok.
A taky doufám, že bude nějaký díl o Bradleym, líbí se mi a tady mi ho bylo docela líto.

monika0181
17.06.2024 5 z 5

Od vydání prvního dílu utekla již pěkná doba. Tak se k němu budu muset vrátit, protože vím, že se mi příběh líbil a během čtení mi i vzpomínky částečně vylezly na povrch.
Lehce mi nesedělo, že Jaz je bezdobovec a Gillian je bohatá podnikatelka. Ne že by to nemohlo fungovat, ale třecích ploch tam bylo víc než mi přišlo reálné.
Ve výsledku mi to při čtení nevadilo. Příběh jsem si moc užila, když jsem dokázala mít nadhled.
Jednoznačně má příběh krásnou myšlenku, stírání třídních rozdílů, zapojení bezdomovců do života.
Co ale hlavně příběh má? Obrovskou syrovost s jakou vypráví o životě Jaze a jeho přátel na ulici. Autorka dokázala ty emoce a pocity přenést do knihy, kdy mi bylo s Jazem chladno, trpěla jsem, když ho přepadli a zbili, přemítala s ním o každé investované koruně.
Jo, opravdu přenést emoce se autorce povedlo na jedničku.
Tanec je zase ne tak frekventované téma a i to bylo příjemnou změnou tématu.
Knihu můžeme vnímat v několika úrovních, buď si chcete odpočinout a nic neřešit, i tak se vám příběh Jaze a Gillian bude líbit. Nebo máte šanci s nimi prožít život na ulici, život s přísným, dominantním nemocným otcem, kde ani na jedné straně se chyby a slabost neodpouští.
Poučný příběh o vzestupech a pádech, které se můžou stát každému z nás.

miloslava3256
09.06.2024 4 z 5

(SPOILER) Tak tady jsem byla zvědavá, jak celý příběh bude zpracovaný. Námět pro mně nový. Opravdu jsem si lámala hlavu, jak by to mohlo reálně fungovat. Jak se holka zamiluje do kluka z ulice. Vážně netuším jak tyto sféry fungují a o to víc mně zajímalo jak to bude zpracované. Když se příběh točí kolem školy (ikdyž umělecká, ale škola), tak jsem si kladla otázku co Jaz a nějaké základní vzdělání? škoda, že to neproběhlo v nějakém dialogu. Líbila se mi jeho hrdost, a na čem trval, aby ho "nesemlela ulice". Gillian ta zase "zápasila" s bolavou minulostí a bylo fajn, že právě to ji u závěru pomohlo.
Co mně na knize fakt mrzí je konec, moc rychle posunuté a najednou vše "vyřešené". Na to, jak se dočtu jak se s tím jednotlivě popasovaly, co musely ještě vyřešit atd atd. Bylo tam hodně otázek po kterých jsem toužila mít vysvětlené a co nakonec nepřišlo.

Autorovy další knížky

Nicole Böhm
německá, 1974
2022  83%Poslední song
2024  82%Poslední tanec
Skrýt reklamy