Pořád se dívá

Pořád se dívá https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180958/bmid_porad-se-diva-CrN-180958.jpg 4 161 45

Zbavuje pacienty nočních můr. Co si má ale počít s těmi svými? Na uzavřeném oddělení psychiatrické léčebny je doktorka Nadine Lavoie ve svém živlu. Ví, jak pomáhat lidem obnovit jejich rodiny a vztahy. Nijak zvlášť při tom však netouží přiblížit se vlastní minulosti: některé etapy jejího života působí jako černé díry. Poté co na klinice hospitalizují Heather Simeonovou po pokusu o sebevraždu, Nadine ochotně vyslechne pacientčin životní příběh – a zjistí, že se v mnohém podobá tomu jejímu. Děsivé vzpomínky na dětství jsou zpět. A nejen ony…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Always Watching , 2013


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
19.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Od autorky jsem četla knihu Nikdy nevíš a ta byla super - bohužel, tahle kniha mě už tak moc nebavila. Měla nudná a zamotaná místa...
Co musím podtrhnout byly výborně sepsané scénky např. kdy Heather zemřela a jak - to tedy bylo hrozně drsné... taky to "pohřbívání za živa" a celkově, co se dělo v sektě... brrrr

Pavlína2019
09.08.2023 5 z 5

Opět plný počet hvězdiček.

Jsem moc spokojená, knihy s touto tematikou mě baví, v pořadí asi třetí a zase něco nového, co se týká téma sekty.
Napínavé, dojemné, moc dobré!

Rozhodně doporučuji!


Artep25
22.03.2023 4 z 5

Od autorky moje první kniha a libila se mi. Řekla bych,že je to lepší průměr mezi thrillery. Určité si přečtu další od autorky.

Amitiel76
01.03.2023 3 z 5

Má čtvrtá kniha od autorky, a tentokrát bohužel nečekané zklamání. U jejích knih jsem zvyklá na větší drama a adrenalin. Tento příběh mi i přes své závažné téma, přišel poněkud utahaný, rozvláčný, a řekla bych i zbytečně natahovaný. A co je nejsmutnější, hlavní postava doktorky Nadine, mě po celou dobu totálně vytáčela. Nejvíc svým chováním k dceři, které jsem jako máma nedokázala pobrat. Občas by s ní člověk s chutí zacloumal, aby se vzpamatovala. A pak to její pobíhání od čerta k ďáblu, kdy každému na potkání vykládala, jaké vzpomínky se jí vrátily a do všeho jen okatě bez rozmyslu šťourala, že tím ohrozila nejen sebe, ale i všechny okolo... U člověka s její inteligencí a vzděláním, by tohle jeden nečekal. No vážně. Takhle nesympatickou postavu abys pohledal...
Jinak téma sekt, jejich vlivu a dopadu na člověka, je jistě velice závažné. S jakou lehkostí dokáží manipulovat s lidmi, a vymývat mozky. Zastrašovat. Vydírat. A v zájmu věci, se neštítí ničeho. A odejít z téhle komuny? Nemyslitelné. Ponesete si následky. Protože on "se pořád dívá".
Za rozvláčnost a absenci napětí, dávám tři hvězdičky.

Heliandílci
02.10.2022 5 z 5

Kniha dobře čtivá. Ale na mě moc dlouhá a o ničem. Ráda čtu větší drama Ale kdo má rád poklidnější čtení, určitě doporučuji.

moudivlacek
07.08.2021 4 z 5

Po přečtení knihy je mi hodně, hodně, hodně smutno. Knih s problematikou fanatických náboženských komun a zneužívání lidí uvnitř komuny různými způsoby je spoustu. Přesto tato kniha byla pro mne něčím jiná. Doktorka Nadine začne léčit jednu pacientku, co se pokusila o sebevraždu, ta pocházela z komuny, kterou řídí člověk, kterého Nadina zná ze svého dětství.
A tak vlastně vše začíná. Doktorka má v sobě několik let bloky a vypadá to, že nyní se pomalu začínají překážky odstraňovat.
Ale není to jen o doktorce, ale o její rodině, o komunách tohoto typu, o využívání a zneužívání lidí, strachu, slepé víry a poslušnosti, nenadálého vzdoru apod.
Kniha mě chytila hodně za srdce a já vím, že ji tam budu na dost dlouho, abych byla vděčná, že nikdo z mé rodiny takovou komunu nepoznal na vlastní kůži. Doporučuji.

iveta0159
17.05.2020 3 z 5

Kniha ze začátku nic moc, ale od půlky mě dostala.

gabriela7591
24.07.2019 5 z 5

Knížka se mi, dá se říct, válela doma na poličce pár měsíců, než jsem se k ní dostala - popis děje mě nijak zvlášť nezaujal - ale patřím k těm, které kniha dočista pohltila. Nápad komuny, zpracovaný pohledem nejprve malé holčičky, poté dospělé ženy, pohledem těch, co v ní věřili a těch, co ne, je úžasný. Kniha mi nepřipadala ani předvídatelná, ani nijak americky uhlazená, ani zdlouhavá, nemohla jsem se od ní odtrhnout v podstatě od začátku. Přečtenou jsem ji měla za přesně dva dny a můžu jen doporučit!

Aghatte
15.07.2019 2 z 5

Průměrné, předvídatelné. Trochu mě rozčilovaly ty psychokecy, kdyby takhle se mnou někdo mluvil, taky si to hodím. Bylo to příliš uhlazené a učebnicové. O psychologii a psychiatrii vím své, takže mi ten americký model moc neseděl. Ale riziko komuny - jakékoliv- dobře zachyceno a vykresleno, bohužel nic, co by bylo až tak vyjímečné. Davové psychozy a podrobení si lidí vlivem strachu je otázka velmi nebezpečná, a je dobře, když se o tom píše. Ke konci mě to trochu nudilo, přeskakovala jsem stránky, trochu jsem se i bála.
Dobrá kniha, přečtena za 24 hodin, nic excelentního, ale žádný odpad. Jiné knihy jsem zatím od autorky nečetla, ale podívám se po nich.

playada
15.05.2019 2 z 5

Taky se řadím ke čtenářům, kteří od této knihy čekali víc....

pingu1
23.02.2019 5 z 5

Pěkný, čtivý, napínavý thriller od mé oblíbené autorky :-) Doporučuji k přečtení.

PeM
26.11.2018

Já jsem nadšená! Knihu jsem přečetla za ani ne dva dny, tak mě to chytlo! Autorku si ukládám, musím se vrhnout později i na další její knížky.

ArwenAragorn
17.09.2018 5 z 5

Psychologický thriller jsem přečetla za dva dny, od půlky se od něj nedalo odtrhnout. Není tak skvělý jako autorčina knížka Stále nezvěstná, ale plný počet * si určitě zaslouží.

reňa30
05.08.2018 2 z 5

Zdlouhavá..oproti knížce Stále nezvěstná nudná a ke konci jsem dokonce přeskakovala odstavce,abych alespoň věděla,jaký bude závěr...no, tentokrát bohužel... ..

Terry.89
22.05.2018 3 z 5

Podle mého názoru zatím nejslabší autorčina kniha. Děj se poměrně dlouho vleče, než se začne doopravdy něco dít. Mám autorčin styl psaní velice ráda, ale tato kniha mi přijde celkem průměrná. Samozřejmě jsem byla zvědavá, jak to dopadne, ale napětí, s kterým jsem četla obě předchozí knihy se v tomto případě nedostavilo. Doufám, že další kniha se ponese ve stejném duchu, jako ty dvě předchozí.

konicekbily
16.04.2018 3 z 5

Podle mne poměrně dobrá zápletka je srážena zbytečným protahováním příběhu. Mnohé akce jsou předvídatelné. Ke špičce tohoto žánru to určitě nepatří.

Jitkarka
23.06.2017 5 z 5

Tato kniha mě překvapila hlavně tím, že jsem čekala něco úplně jiného, ale výsledný příběh mě bavil moc. Za mě doporučení :)

Danago
12.03.2017 5 z 5

Moje třetí kniha od autorky a líbila se mi stejně jako dvě předchozí. Je to samozřejmě zase jiný příběh, ale stejně zajímavý, napínavý, s dobrou zápletkou a opravdu skvělým závěrem. Děj je opět hodně psychologický, skvěle propracovaný a velice čtivý.

Dumicek
06.02.2017 4 z 5

Mně se kniha líbila..zase trochu něco jiného..děj byl plynulý, určité pasáže se daly očekávat, ale to na kvalitě knihy neubralo..líbilo se mi postupné odhalování minulosti, která nebyla zrovna růžová, ale díky ní se spoustu věci objasnilo. Klasika uzavřené komunity to nikdy nevěstí nic dobrého. Aaron a Joseph jsou toho příkladem. Myslím, že kniha stojí za přečtení.

dominika2585
05.12.2016 3 z 5

Nemůžu říct, že se mi kniha nelíbila, autorka podala zajímavý obraz života v komuně a jaký to má vliv na její členy a jejich životy poté. Ale už bych se k ní nevrátila.

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

Chevy Stevens (p)
kanadská, 1973
2019  86%Nenechám tě odejít
2011  89%Stále nezvěstná
2012  81%Nikdy nevíš
2014  76%Pořád se dívá
2021  66%Temné cesty

Kniha Pořád se dívá je v

Právě čtených2x
Přečtených220x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce147x
Chystám se číst82x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x