Polnočný denník

Polnočný denník https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16061/bmid_polnocny-dennik-Tte-16061.jpg 4 168 19

Neuveriteľných 137 543 prístupov zaznamenal anonymný autor Maxim E. Matkin na svoju knihu príbehov Polnočný denník v internetovom časopise inZine. Do tohto čísla nie sú započítané reakcie na dielko, ktorých bolo niekoľko stoviek. Okolo identity autora sa v priebehu roka rozpútalo niekoľko škandálov, keď sa čitatelia snažili pod sľubmi finančných odmien dopracovať k informácii, kto sa za týmto, v slovenskom internetovom svete najznámejším menom, skrýva. Napriek tomu, že sa virtuálnym i reálnym priestorom šíria rôzne fámy o identite, veku a sexuálnych preferenciách Maxima E. Matkina, isté je len to, čo o sebe sám prezradil. Nikto nevie, čím sa vlastne živí, ale keď píše, je to hlavne o zmysle života, depresiách, o láske a o sexe. Hlavne o sexe. Knižka Polnočný denník sa v ankete časopisu Knižná revue stala Debutom roka 2002.... celý text

Romány Literatura slovenská
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Polnočný denník , 2002


více info...

Přidat komentář

Sixtínka
26.09.2022 3 z 5

Dostala som sa k tejto knihe cez známu, ktorá mi ju požičala, že vraj je to super, nech si to prečítam. Tak som si ju prečítala.
Nezdieľam jej nadšenie. Nebolo to zlé, ale ani ma to až tak nenadchlo. Kniha sa číta ľahko, takže ako oddychovka je fajn, ale nič viac.

Hakate
28.08.2022 odpad!

Knihu jsem četla na doporučení. Bohužel nepatřím do tohoto tábora.


Corso
09.07.2021 2 z 5

Clovek by povedal, ze Bratislava je plna mladych ludi s divnymi menami. Alebo... bola minimalne v autorovej hlave. V podstate, ako to nazvat... "vztahovka". Docitate a kedze sa to citalo lahko, nemate pocist strateneho casu. Chapem ze to malo svoju cielovku. Ja som to vtedy cital lebo to bol HIT. :)

lacola
23.11.2018 2 z 5

Kniha popisuje životy Matkina, jeho všech bývalých, současných i budoucích milenek a také členů jeho rodiny (hlavně sestra Hysterka a matka jsou zobrazeny skvěle). Jako prvotina velice dobré. Ale další romány jsou mnohem lepší :-). Čteno ve slovenštině.

Ninash
22.10.2018 3 z 5

Príbeh dobrý, dej priemerný, súčasný, trošku psychológie, trochu sexu, trochu z nudnostie tejto doby. Moja recenzia je univerzálna pre všetky knihy autora Matkina sú totiž všetky rovnaké. Buď ich miluješ alebo nenávidíš...

todilka
01.10.2018 3 z 5

Po knížce jsem sáhla kvůli čtenářské výzvě a kvůli tomu, že jsem se doslechla, že není známé pohlaví autora (teď už ho znám, ale záměrně jsem po tom nepátrala). Celou dobu jsem tudíž hádala, zda příběh napsal muž či žena a musím říct, že jsem si dlouho jistá nebyla, ale nakonec jsem hádala správně. Jinak jsem ale čekala zřejmě něco víc. Zhruba od poloviny mě to začalo celkem i bavit, ale jinak nic extra.
Jedna hvězdička je za vynikající sarkastický styl a humor, druhá za krásu a sex-appeal slovenského jazyka a třetí za umění...jak to jen říci...krájet příběh na těch správných místech.
*čtenářská výzva 2018: kniha od slovenského autora

Fanda74
18.07.2018 5 z 5

Výborná knížka, u které jsem se docela zasmál, někdy i nahlas, i když to v podstatě moc veselé není, spíš tak nějak trpce pravdivé. Autor(ka), už je známo, zda je to žena nebo muž?, píše hlavně o depresích, o smyslu života, o lásce a o sexu ... prostě přesně něco takového jsem potřeboval číst :-). Partnerské vztahy. Rád jsem si knížku přečetl ve slovenštině, působí to tak nějak jemněji až roztomile. Těším se na další.

eduard7019
06.01.2018 5 z 5

Autorov-(kin) debut, po ktorom som netrpezlivo očakával každú ďalšiu knihu.

tess.de.veles
12.12.2014 5 z 5

Miluju tuhle knihu...asi nejvíc z jejích všech.....

ripo
04.11.2014 4 z 5

Svojho času som to pravidelne čítaval na webe inzine.sk. Bolo to niečo nové, svojou formou a štýlom písania. Ten je však už dnes bežný. Toto bolo ale prvé ...

yelcin
31.07.2014 3 z 5

Veľmi dlho so odolával prečítať si niečo od anonymného, ale ospevovaného slovenského spisovateľa/ky až som našiel v antikvariáte dve knihy tak som to riskol.
Nechápem prečo si niekto myslí , že ak v knihe popíše milovanie/sex/ a použije pár vulgárnych slov sa kniha bude považovať za autentický obraz doby a bude sa lepšie predávať./ ja viem , že popularitu týchto poviedok preveril internetový časopis inZine/

Koňadra
21.07.2014 5 z 5

Polnočný denník má pre mňa chuť čarovného večerného ňúrenia na InZine, kde kedysi vychádzal na pokračovanie (v dobe keď ešte na webe nebolo všetko). Preto neviem hodnotiť objektívne. Výborná kniha, aj keď 5 hviezdičiek aj trošku za nostalgiu.

Varvara
09.06.2014 5 z 5

Neskutečně výborná kniha! Nechápu, že mi zůstala tak dlouho zatajená! Jsou v ní výborné hlášky, které mají na to stát se nesmrtelnými. Ačkoliv to není komedie, autor knihu napsal odlehčeně, častokrát jsem se při jejím čtení smála nahlas. Ale co víc, v knize je spousta zajímavých postřehů o lidech, vztazích, o životě, pod které se podepisuju. Bravo, pán Matkin!!!

eLeR
26.02.2014 3 z 5

Knihu som dostala ako darček. Maxim je naozaj svojský a denník sa dobre čítal ... aj mimo polnoc :-).

Freak
24.06.2013 odpad!

Túto knihu som si čítal s kamarátkou, ale aj ten pekný efekt, že raz číta jeden, raz druhý, nebol. Myslel som, že zomriem od nudy, že tú knihu spálim /pritom podľa mňa sú knihy posvatné, no asi nie všetky/ alebo že spácham samovraždu. Bezcieľne tliachanice o ničom, čo, podľa mňa, by vedel zosmoliť úplne každý priemerný slohár na strednej. Pozrel som sa aj do druhej knihy, nebudem ju ale hodnotiť, stačí odpad pre jednu, aj tak je isté, že "odpad" by som dal všetkým.
Tento autor mi vôbec nesedí a úprimne sa čudujem, čo na ňom asi ostatní vidia.

Koka
11.05.2013 4 z 5

Kto nemá sestru Hysterku, ten Matkina nepochopí, leda že by sám bol niekomu sestrou. Súrodenecké vzťahy sú zvláštna kategória, zvlášť keď ide o súrodencov, ktorí dostali na Deň detí od mamy ako spoločný darček tričko s nápisom Karel Gott at the Cornegie! A postava Ranená Labuť - úplný katalyzátor. Veď "Jedno zo základných životných pravidiel znie, že umierajúcim, frajerkám a policajtom sa môže klamať". ( s 101).
Toto treba čítať.

Morgainne
23.09.2012 5 z 5

"Kúpil som si posteľ. Jednak kvôli tomu, že Sante párkrát poznamenala, že naposledy spala na zemi na matraci, keď mala osemnásť a netušila, že bude mať so mnou možnosť zaspomínať si na svoje najbúrlivejšie roky, keď si ešte myslela, že keď jej niekto strčí jazyk do úst, znamená to lásku na celý život. Druhý dôvod bol ten, že ma sestra Hysterka zas omráčila nejakou svojou okultnou teóriou o tom, že ak chcem stabilizovať svoj citový život, posteľ je nevyhnutná.

Tak som dva dni strávil tým, že som chodil po obchodoch s nábytkom a líhal si v nich do postelí. Nakoniec som si vybral veľkú kovovú posteľ s mrežami. Doviedol som dvojicu mladých predavačov k vystavenému kusu a povedal som, že to je tá, ktorú chcem.

- Hm... taká rodinná posteľ, - povedal chlapec solídne, ako ho to naučil na školení zahraničný inštruktor.

- Trtkacia, - povedalo dievča. Nepotrebovalo žiadne kurzy."

Lusinkaoko
07.03.2012 5 z 5

Skvělá knížka! Vřele doporučuji přečíst, i když je na jednu stranu docela jednoduchá, na druhou je zajímavá, vtipná a poutavá :-))

zuzulique
30.12.2011 1 z 5

Sorry, ja som to ani nedočítala do konca, tak neviem, či vôbec môžem hodnotiť :-D Jedným slovom des a hrôza!

Kniha Polnočný denník je v

Právě čtených1x
Přečtených271x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených4x
Knihotéce105x
Chystám se číst22x
Chci si koupit4x