Polibek v Palm Springs

Polibek v Palm Springs https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479350/mid_polibek-v-palm-springs-Fhj-479350.jpeg 3 73 22

Polibek série

< 5. díl >

Kalifornie, léto, oblíbená skupina... nejlepší víkend v životě Sasha (alias Quinn Jackson) je na útěku před virálním videem, jež kdysi natočila. Takže dovolená v Palm Springs se zdá jako ideální plán. Jay (Jackson Quinn) plánuje získat pro své noviny trhák a stát se opravdovým novinářem. Ale již v letadle do Palm Springs se musí mačkat s ostatními, zatímco Sasha dostane jeho místo v první třídě. Zřejmě záměna jmen – a antipatie na první pohled. O několik nesprávných rezervací a zmatků později si Sasha a Jay uvědomí, že vzájemný odpor se proměnil v něco zcela jiného...... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Kiss me in Palm Springs , 2020


více info...

Přidat komentář

KateTheBlogger
15.10.2023 2 z 5

Po knize jsem sáhla v knihovně díky chytlavé obálce a těšila se na příjemnou letní romanci. Dopředu jsem si nečetla žádné recenze ani komentáře čtenářů, což jsem možná měla udělat...
Přestože nejsem cílovka, young adult mě baví a je to mé oblíbené oddychové čtení. Ale Polibek v Palm Springs byl za mě omyl. Hlavní hrdinka je natolik naivní, že to je až těžko uvěřitelné. Hlavní hrdina je trochu ztracený trumbelín. Knížka je předvídatelná, místy vtipná, oceňuji tu hlavní zápletku, díky které se vlastně odehrává celý příběh, ale celkově pro mě byla kniha zklamáním.

vercatko20
08.07.2023 odpad!

(SPOILER) Tak tohle byla zase hloupost.
Sasha je nafoukaná, sebestředná pipina. Bude se hádat o jurtu, kterou si ani nezaplatila a chce vystrnadit někoho, kdo si ji zaplatil (dokonce jí chtěl ukázat stvrzenku) s kecama, že ona má přece narozeniny, tak na ni má právo!? Jakože cože? Holka, já bych ti za tyhle řeči dala facku takovou, že bys druhou dostala od stěny. Jak mě ale pak potěšilo, když musela uznat, že asi opravdu na ni nemá nárok :))

Sashiny kamarádky mi taky docela drásaly nervy. Bandička připitomnělých pištících holek a když vezmu v potaz, že to jsou všechno vysokoškolačky, asi mám dojem, že je to jakási Vysoká škola pro zaostalé nebo zaseklé v pubertálním věku max. 14 let. Však se všechny chovají jako 12 leté slepice. Jejich chování, vyjadřování a vůbec všechno opravdu nepůsobí, že jim je kolem 20 let. Jakože ale absolutně ne!

Dále tu máme Jaye. Autoři ho popsali jako hodného kluka, ale mně spíš trochu přijde jako trouba bez špetky sebevědomí a bez vlastního názoru.
Nějak mu prostě nevěřím. A ani informaci, že nikdy neměl holku. Kámo, jsi Američan žijící v USA, chodíš na vejšku a nikdy jsi neměl holku? Jako nikdy?! Tak buď jsi gay anebo typ sériového vraha.

Co se týká obou hlavních postav, vůbec nechápu, že se jedná o vysokoškoláky. Jejich chování a myšlenkové pochody bych přirovnala k středoškolákům z prváku.

Těžko uvěřitelný pro mě byl i příběh. Samozřejmě, že Sasha musela potkat Jolene a staly se z nich skoro kámošky! Ono by to nemuselo být divný, kdyby Jolene nebyla vykreslena jako mega star hudební scény. To je asi jako kdyby se s vámi zničehonic začla bavit např. Taylor Swift nebo Rihanna (za předpokladu, že jste "obyčejnej" smrtelník). Protože proč ne že.

Ano, beru fakt, že se jedná o knihu a navíc letní romanci, takže určitou přitaženost za vlasy očekávám. Ale tohle bylo už přece jen trochu moc.
Přirovnala bych to k poslednímu dílu (Polibek v Římě), kdy hlavní hrdinka prozměnu potkala papeže z Vatikánu. V pekárne. Když si kupoval pečivo. A promluvil s ní. Ano.
Kdo to četl, tak ví a chápe. Kdo to četl a přijde mu to v pořádku a ani se nad tím nepozastavil, je divnej. Sorry.

Takže tohle bylo hodně podobné Polibku v Římě, když se budeme bavit o absurdnosti.
Což je škoda.
První dva díly vánočních polibků byly celkem fajn, pak už to šlo s kvalitou markantně dolů a výše zmíněný Polibek v Římě jsem tu označila jako odpad.
Myslela jsem, že letní polibky mi spraví chuť. Nečekala jsem, že spíš naopak.
Zklamání.


miskaseverliska
07.07.2023 2 z 5

Bohužel jsem se těšila na letní oddechovku k vodě.. No, začala bych tím, že už mi dlouho postavy nepřišly tak špatné jako tady. Sasha byla tak dětinská a hloupá, rozmazlená a nafoukaná. Jay byl taky úplně hloupý a na to, že to mají být vysokoškoláci tak to pardón ale i děti na střední se chovají dospěleji. Musím ale pochválit nejlepší kamarádky Sashi, ty byly fajn. Mrzí mě, že to bylo takové zklamání.

Butterfly340
02.07.2023 4 z 5

Vzhledem k hodnocení zde jsem se knihy trochu bála, ale šla jsem do toho po hlavě a musím říct, že to není tak špatná kniha, jak by se podle některých komentářů mohlo zdát.

Je to první kniha, kterou jsem od autorů četla, takže srovnávat nemůžu. To je holt tak, když člověk šáhne po posledním díle, protože vidí letní obálku :D

Polibek v Palm Springs je letní romance odehrávající se na hudebním festivalu ve slunečné Kalifornii.

Děj je víceméně předvídatelný, ale to už k romancím tak nějak patří. Bylo by naopak podezřelé, kdyby tomu tak nebylo :D
Hrdinové jsou průměrně otravní. Sashu a její scénu kvůli pokoji jsem musela vydýchávat, nicméně jinak se chovají vcelku příčetně.

Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Nakonec dávám čtyři a to z několika důvodů. Tím prvým jsou vedlejší postavy. Obvykle se v takovýchto slaďácích na vedlejší postavy kašle, ale tady tomu tak nebylo. Dvojice z Flamingo Rose dostala nějaký prostor a hej, byli fakt sladcí. Taky se mi líbil idiot Paul :D Dost realisticky vykreslená postava :D
Druhým velkým důvodem je vylíčení atmosféry fesťáku. Cítila jsem se, jako bych tam byla společně s postavami.

Ano, najdou se i negativa. Třeba postavy chovající se na dvanáct, přestože to mají být vysokoškoláci. Ale tohle jsem asi ochotná odpustit, protože chápu, že cílovka této knihy bude nějakých 11-14 let, takže dialogy jsou tomu přizpůsobeny. Kdyby se postavy chovaly jako skuteční vysokoškoláci, zřejmě by kniha nemohla být pro děti :D

Co se týče romancí, tak něco načteno už mám. Polibek v Palm Springs bych zařadila mezi takový lepší průměr. Četla jsem i horší (a to s vyšším hodnocením!).
U týhle knihy je důležitý si uvědomit, že je fakt pro mladší čtenáře. Takže pokud jste dospělí a hledáte knihu napěchovanou erotikou, stopro spokojení nebudete, to je asi nutný říct. Ale pokud si chcete přečíst něco milýho a zažít atmosféru kalifornského festivalu, tak směle do toho.

Rosse
06.09.2022 2 z 5

Nebudu lhát, je mi moc líto, že se mi tenhle díl polibků nelíbil, protože vánoční příběhy pro mě byly vždy zárukou oddechového čtení.

Sasha za mě byla pěkná kr**a. Věty typu „No a co, že sis za to zaplatil, já mám narozeniny, tak si to zasloužím“ a následně být uražená, že se někdo bije za své právo… No fuj velebnosti.

I když se v průběhu knihy trochu změnila, nedokázala jsem se dostat přes to, jak hnusně se chovala na začátku.

Za mě byl tohle bohužel nejslabší díl polibků a asi si rozmyslím, jestli se do dalšího dílu z letní edice pustím…

kathaerina
27.08.2022 odpad!

Knihu jsem odložila po té scéně v letadle, která mě tak vytočila, že jsem to nedokázala prostě dočíst. Sasha na mě už z těhle pár stránek působila tak naivně, nedospěle a trapně, že číst celou knihu o ní, by pro mě bylo utrpení. Bída a děs. Ostatní autorčiny knihy se povedly MNOHEM víc.

petulkapeta
24.07.2022 3 z 5

,,A já muziku miluju nade všecko na světě... Myslím opravdovou muziku. Když slyším někoho skutečně talentovanýho, najednou zapomenu na všecko kolem... chápeš? Správnej song ve správnej čas tě může rozveselit, když ti je zrovna blbě, nebo tě naopak rozbrečet, i když je ti veselo. Hudba mě dojímá tak moc, že..." Odmlčí se a zatváří, jako by chtěl zvracet. „Páni, asi to vypadá, že se docela žeru, co?“
Pekny,letni pribeh i o tom jakou paseku dokáží udělat prohozene jmena..

Terrka10
24.02.2022

Tato kniha mě hodně baví, je vtipná, příběh se hezky čte. Líbí se mi, že to je jak z pohledu dívky tak z pohledu kluka.

cukrovka
07.02.2022 3 z 5

Jednoduchá a trochu nudná oddechovka. Oba hlavní hrdinové mi přišli dost dětinský. Ale je fakt, že nejsem úplně cílová skupina.

nela3812
20.01.2022 2 z 5

U této knihy doporučuji nečíst anotaci, protože prozrazuje to jediné, co na knize stojí za řeč. Hlavní zápletka je to jediné, co mě na knize bavilo.
Nápad i propracování skvělé, nicméně cokoliv dalšího už nestojí za řeč. Je tedy velká škoda, že se pointa zápletky odhalí hned v anotaci. Proboha proč?

Pokud jde o hlavní postavy, přišli mi oba dva nedospělý. Sasha utíká před videem, které sice vidělo spoustu lidí, ale rozhodně není tak strašné, aby kvůli tomu bylo nutné vyšilovat, měnit barvu vlasů a tón hlasu. Internet je plný hloupých, vtipných i nudných videí, přeci si nemůže myslet, že si celý svět bude pamatovat zrovna to její? A naivita vůči tomu, že jí mají kamarádky rády, jen protože poslouchá stejnou kapelu? Notaaaak…

Jay je je podle mě převtělení zmatku. Ví, že to není správné a přesto to udělá. Ví, že to není jediná možnost, ale přesto po ní sáhne. Ví, že se to dá řešit v klidu, ale přesto to neudělá. Sice má svůj jasný cíl, ale ani trochu nepromyslel způsob, jakým se k němu dostat a při cestě jde skoro přes mrtvoly, i když v hloubi duše nechce.

Jestli se vám bude na knize něco líbit, je to pravděpodobně Jurta, ve které spolu naši hrdinové válčí. Když se otevřou dveře do jurty, zazní zvuk houslí. To je fajn ne? Ale abych nekřivdila – prostředí knihy má opravdu příjemný letní vibe hudebního festivalu.

Třešničkou na dortu byl konec. Král všech klišé a ještě ne příliš povedený. Mělo to být dojemné, srdcervoucí…a to by určitě bylo, kdyby to autorka uměla napsat. Chyběla tomu ta správná energie, napětí a síla. Nemělo to prostě nic.

Hodnotím 2/5 a vám doporučuji sáhnout raději po jiné autorčině knize, snad budete mít větší štěstí.

whiolet
31.12.2021 2 z 5

Tak tohle mě teda moc nebavilo. Hlavní hrdinové mi nepřišli ničím zvláštní a příběh sám o sobě byl nudný a předvídatelný.
Kdybych chtěla být hodně zlá řekla bych, že tohle byla škoda papíru :(

Ocásek
29.12.2021 1 z 5

Čekala jsem letní romantický příběh plný klišé, který si maximálně užiju, ale to co jsem dostala byla taková nudná blbost. Bylo to nereálné, předvídatelné a absolutně o ničem.
Autorka tak často přeskakovala mezi vyprávěním z pohledu Jaye a Sashy, že jsem se neuvěřitelně ztrácela, kdo vlastně zrovna vypraví!
Sasha a Jay mi hned od první kapitoly lezli na nervy, později už to nebylo tak hrozné, ale že by mi přirostli k srdci, tak to fakt ne.
Abych jenom nekritizovala, tak knížka má i pár pozitiv - krásně vykreslené prostředí letního festivalu, místy vtipné momenty a romantickou linku, která plyne docela přirozeně a narozdíl od jiných pasáží knihy zní i uvěřitelně!
Slyšela jsem, že tento díl je nejslabší, ale ani tak si nejsem jistá, že se chci do ostatních polibků pouštět.

1,5/5⭐️

Alex.rrr
26.10.2021 2 z 5

Knihu jsem měla půjčenou kvůli výzvě, že to bude slaďárna, to jsem čekala, ale to je taková bezduchá blbost. Ostatní, co se jim kniha líbí prominou. Plusy - kniha se hodně rychle čte, s hrdiny si získáte takový "kamarádský" vztah, oddychovka. Mínusy - Absolutně nereálné, snaha o přeskakování vyprávění příběhu mezi Sashou a Jayem je někdy úplně nerozeznatelná a ztrácela jsem se, kdo vlastně vypráví.
Přečíst si jednu takovou knížku za čas, ok, nenadchne, neurazí, pěkné rychlé čtení, ale číst jen toto, tak se nedivím, že dospívající slečny se mění v pipky... Konec knihy je třešničkou na dortu, jen chybí - žili šťastně až do smrti.

prcek19
15.10.2021 2 z 5

Jediné pozitivní na této knížce bylo to, že se dobře četla, jinak bych ji měla přečtenou tak za měsíc, jak mě dej vůbec nezaujal..asi už sem na takovéto knížky stará

Fortuna7
19.09.2021 5 z 5

Vánoční příběhy mi už začínaly připadat hodně klišoidní, a tak jsem se prvního dílu letní edice trochu bála.
Ale tohle je pecka! Krásná, vtipná a odpočinková kniha, kterou jsem si opravdu užila. Skvělí hlavní hrdinové a úžasné prostředí, doporučuji
Já jen doufám, že bude brzo další letní kniha od autorů!

Andynka
17.09.2021 4 z 5

Tato kniha je velké překvapení. Po všech vánočních polibcích plné klišé... nastupuje na scénu tato romanťárna z koncertového prostředí !
A světe div se , mě to bavilo mnohem víc !
Jako takový koncert, co se odehrává v knize, bych chtěla taky zažít. Samo sebou , že ve VIP zóně. :D
Samozřejmě i zde je to samé klišé, ale tak nějak zábavněji naservírované, než v předešlých knihách. A není to ta sama odrhnutá romantika.
Takže jo ! Já jsem z této letní romantiky mile překvapená. :)

Renike
14.09.2021 4 z 5

Nebylo to spatne, ale vanocni pribehy se mi libily vic

tessalovesbooks
31.08.2021 4 z 5

Už dlouho dobu mě láká zimní edice Polibků od stejné autorky (nebo spíše autorů, protože jak jsem zjistila, tak se jedná o pseudonym), ale nějak jsem se k tomu zatím nedostala, každopádně po dočtení téhle knížky je mi jasné, že letos o Vánocích to budu muset napravit. Když se ukázalo, že bude vycházet i letní edice téhle série (aspoň doufám, že těch dílů bude v budoucnu víc), hned jsem do toho šla, protože naprosto zbožňuju oddechové knížky, které jsou prodchnuté prázdninovou letní atmosférou a to Polibek v Palm Springs rozhodně je. Romantická linka je sice jasná od první stránky, ale plyne přirozeně a hlavní hrdinové spolu působí hrozně sladce. Jasně, i když knížka místy působí naivně, leckdy budete nadávat na to, co tam ty postavy sakra vyvádí, tak ve výsledku se po dočtení s velkou pravděpodobností budete usmívat jako měsíček na hnoji a hned budete mít pocit, že na světě je o něco líp.

4⭐/5⭐ I když to není nic převratného, tak jako jednohubka na odpoledne k bazénu, je tahle knížka prostě ideální.

Za knihu děkuji Albatros Media

knihomolkaMist
18.08.2021 4 z 5

Moc fajn oddechová kniha.
Od autorů moje první a na ty vánoční už se moc těším!

Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala - odpočinkový letní příběh, u kterého se zasmějete.

_Bára_
15.08.2021 3 z 5

Musím říct, že zimní polibky mě bavily víc. Možná jsem tam cítila větší kouzlo a jiskru. Každopádně Sasha mi moc nesedla a chvílemi jsem ji ani moc nerozumněla. Jay byl typický kluk z dívčích románků. Zápletka byla skoro nulová. Ovšem v létě vás to krásné odreaguje. Žádnej převrat století, ale ušlo to.